Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

At hjælpes ad med at tackle lægen - Svar til Billedgalleri

Redigeret 12 september, 2008, 01:45 i Alternativ behandling
Hej Billedgalleri

(Dette er et indlæg til Billedgalleri som svar på et indlæg i tråden om træthed efter lungebetændelse)

Vi har skrevet sammen før om blodtryksmedicin, kan jeg huske.

Det er et stort problem, når man begynder at frygte læger, sygehuse og medicin mere, end man frygter selve helbredsproblemet – og da især, når helbredsproblemet er forhøjet blodtryk, fordi selve frygten jo kan forværre blodtrykket.

Jeg har også flere gange følt mig meget desperat og fortabt, når jeg fik noget medicin, som jeg blev syg af, og lægen bare bagatelliserede problemet og sagde, at jeg skulle fortsætte med medicinen.

Jeg mener: Vi er jo voksne mennesker, og lægens arbejde er at hjælpe – ikke at gøre situationen værre og ikke at tale ned til os! Mit blodtryk begynder i hvert fald at stige, hvis jeg bliver talt til, som til et barn. Hvis man er meget påvirket af smerter, svimmelhed, eller hvad bivirkningerne nu kan være, er det svært at optræde med værdighed og selvstændighed og sige fra over for lægens arrogante opførsel.

Men måske kunne disse debatter være et sted, hvor vi hjælper hinanden med at tackle lægerne, sådan at de gør deres bedste og i hvert fald ikke gør os mere syge?

Lige for tiden går det helt fint for mig. Jeg er ellers fire gange blevet syg af kaliummangel på grund af blodtryksmedicinen, og lægen mente ikke, at der skulle gøres noget ved det. Nu tager jeg bare selv kalium, som jeg køber i en helsekost-butik, sådan at mit kalium-tal kommer til at ligge midt mellem reference-værdierne. Lægen er gået med til at tage blodprøver lidt oftere, og jeg fortæller hende selvfølgelig, at jeg tager kalium, og derefter kigger hun lidt måbende på mig og siger: ”Du må åbenbart gøre det rigtige, eftersom dit kalium-tal er normalt.”

Angående alternative eller naturlige metoder til at sænke blodtrykket, så tror jeg, at det er meget forskelligt, hvordan de virker. For tiden stiger mit blodtryk af at dyrke motion. Det er selvfølgelig normalt, at blodtrykket stiger under selve motionen, men hos mig plejer det at falde til et meget lavt niveau nogle timer efter anstrengelsen. Men nu holder blodtrykket sig på ca. 160/95 i mange timer efter motionen, mens pulsen falder til 55. Jeg dyrker selvfølgelig motion alligevel, fordi det vel trods alt er bedre at være i god fysisk form.

Jeg har aldrig hørt om rødbedesaft til sænkelse af blodtrykket. Men bladselleri har jeg selv spist med stor succes i lang tid. Men det virker heller ikke hos mig mere. Bladselleri virker især, hvis det forhøjede blodtryk skyldes stress. Jeg har været meget stresset en overgang, men det er jeg ikke mere. Hos mig må der være flere forskellige årsager til det forhøjede blodtryk, men altså ikke længere stress, og derfor virker bladselleri ikke mere.

Jeg sætter dette indlæg ind i en ny tråd, fordi det jo ikke rigtig passer ind i tråden om træthed efter lungebetændelse.

Mange hilsner

Kameliadamen

Kommentarer

  • Indstillinger
    Åh, tak, fordi du skriver. En sjette sans sagde mig, jeg skulle kigge igen. Jeg har ellers lidt svært ved at huske, hvor jeg har skrevet.
    Det er Carsten Vagn Hansen, der har sagt det med rødbedesaft. Men det hjælper ikke.
    Det er så rart, når nogen svarer.
    Jeg får ligefrem hedeture, jeg tror det er stress. Det næste sygehusbesøg er allerede begyndt at køre i hovedet på mig. Jeg har gjort alt, hvad lægerne har sagt i 35 år. Jeg har svært ved at komme i gang om morgenen, sidder her og flakker. Jeg må se at komme i gang.
    Jo, jeg husker også vi har skrevet sammen før.


    Måske skulle jeg prøve bladselleri igen.!

    Lige som sorte, asiater og hvide mennesker skal have forskellig medicin tror jeg også ældre skal have det.
    Det skulle medicinfirmaerne tænke på. Det gør de måske også, men har ikke fundet løsningen endnu og indtil da kan vi nøjes, for der er penge i det.

    Jeg forstår godt min bror, som er meget syg og skal have medicin ellers går det galt. Han tager det hele, men han er også "ung" endnu. Hvordan går det, når han bliver ældre. Se, det er spørgsmålet.
    Mange hilsener


    Er der nogen der ved, hvad det med dagbog er for noget.
  • Indstillinger
    Jeg skrev at rødbedesaft ikke hjalp på blodtrykket. Jeg drak et lille glas om dagen, som der stod man skulle. Nu læste jeg på nettet, at man skal drikke en halv liter om dagen. Og resultatet skulle vise sig inden for en time og være højst efter ca fire timer.
    Så må man vist købe rødbeder for saften bliver for dyr.
    Er der nogen der ved, hvordan man gør.
    Ja, altså ikke hvordan man køber rødbeder, men hvordan man får saften ud af dem.
  • Indstillinger
    I to dage har jeg drukket en halv liter rødbedesaft om dagen. I begge dage var blodtrykket længere nede end det plejer at være.
    Jeg tror på en halv liter om dagen hjælper. Men det er for dyrt at købe. Hvordan får jeg saften og kan man få for meget rødbedesaft.

    Jeg vil da lige tilføje, jeg har gennem længere tid taget hvidløgspiller. Det ser også ud til at de har en virkning på længere sigt. I det mit blodtryk var gået lidt ned inden jeg prøvede med rødbedesaften, som virkelig havde en pludselig virkning.
  • Indstillinger
    Der må være mange flere ubehagelige bivirkninger ved medicin end der egentlig kommer frem. Mine prøver viser tydeligt, jeg ikke kan tåle det.
    Jeg er kisteglad over den specialist, som jeg er kommet hos, også kunne se, at jeg ikke kan blive ved med at prøve medicin, som jeg bliver syg af. Jeg får kun en slags. Slut, finale.
    Jeg tror absolut på, at blodtrykket ikke må være for højt.
    Så nu vil jeg spise hvidløgspiller og drikke så meget rødbedesaft, som jeg kan få råd til. Det hjælper på mig.
    Jeg er lettet og glad. Ikke flere forsøg.
Log in eller Registrér for at kommentere.