Hjem Hjerne og nervesystem Hovedpine og migræne

Migræne Aura uden hovedpine

24

Kommentarer

 • Hej,

  Jeg har fået samme anbefaling fra min læge. Fik mit første migræneanfald med aura da jeg var 25 år. Dengang fik jeg ikke noget at vide om at jeg skulle stoppe med p-pillerne. Så jeg har faktisk taget p-piller indtil for 2 måneder siden (er 39 år nu). Grunden til at jeg nu er stoppet var fordi mine migræneanfald pludselig blev hyppige. Har altid kun haft 1-2 anfald om året, men siden januar har jeg haft 10 anfald. Så nu er p-pillerne lagt på hylden og jeg tager minipiller i stedet (Cerazette). Desværre har det ikke hjulpet på anfaldene.

  Man har en forhøjet risiko for blodprop i hjernen, hvis man tager p-piller og har migræne med aura.
 • Wow, jeg er lige stået op... her om eftermiddagen.
  Noget så vildt har jeg da ikke prøvet før. Igår aftes zigzagede mit højre øje
  i en streg honvover øjenæblet... virkeligt irriterende. Men det gik væk.
  Nå, så gik jeg ud og lavede mad. Så begyndte jeg at få hovedpine, der bare blev værre, til sidst så man ikke kunne være nogen steder. Og kvalme.
  Føj for den lede.

  Mvh. Lars
 • Mand. 37 år.

  For 2 år siden var jeg til hård boksetræning. Da jeg kom hjem satte jeg mig ned og arbejdede foran computeren, hvorefter der pludselig kom en lysende gnist midt i øjet, som når man har kikket op i solen. Denne udvidede sig til en flot ring der skinnede i hvid farve, som når man sætter lys bag en prisme/diamant. Det var ganske skræmmende da ringen blev større og større og voksede heletiden. Men samtidig også utrolig flot :-/ Jeg kunne se alt indenfor og udenfor ringen men ikke se igennem den lysende prisme. Jeg kørte straks på hospitaltet og efter 45 min. var cirklen forsvundet ud af synsfæltet om bag min hoved. Jeg fik at vide det var Migræne med Aura, men jeg fik ingen hovedpine eller andre bivirkninger derefter.
  I går var jeg så til rigtig hård boksetræning igen. Jeg havde ikke fået slag på hovedet, men kom hjem og satte mig foran computeren og det skete igen. Denne gang kom der en rød og hvid skinnende stjerne i mit syn, der spredte sig på tværs af synsfæltet, ikke som en cirkel, som sidst. Jeg var ganske rolig da jeg vidste hvad der var. Efter en ca. 40 minutter var synsforstyrelserne væk. Men jeg fik "tømmermænd" og en mild hovedpine i højre side af panden/hovedet. Udover hovedpine fik jeg også lidt talebesvær, som min kæreste ikke kunne høre, men jeg skulle anstrænge mig for at tale rent og det var hårdt. Idag 24 timer efter er hovedpinen der kun når jeg nyser eller bukker mig ned, og det er stadig en smule anstrængende at tale.
  Fik at vide fra min læge at hård fysisk træning kan tricke det igang samt stærkt lys og hård koncentration med øjnene.

  Set i bakspejlet har jeg faktisk haft det lidt anstrængende med at tale i denne uge, og jeg var lidt rundtosset i forgårs i ny og næ. Som om jeg var meget træt. Så ved ikke om migrænen allerede var lidt igang i løbet af ugen op til ? Jeg vil i hvert fald prøve at bemærke fremover hvis der kommer lign. symptomer også lade vær med at træne så hårdt i den periode.
 • Jeg er også så uheldig at have Migræne Aura både med og uden hovedpine. I 6 mdr. har jeg fået blodtrykssænkende medicin, hvor det har bevirket en migrænefri periode; men det er desværre slut nu. I løbet af de sidste 4 uger har jeg haft 3 anfald. Jeg har observeret, at det ofte kommer i forbindelse med, at jeg opholder mig i højt solskin og drikker øl/vin. Det er ikke altid årsagen, da jeg også kan få et anfald på helt andre tidspunkter. Er der andre, som kender årsagen til deres attacks, så vil jeg gerne høre om det, da det kan give mig nogle hints.
  Hilsen Marianne
 • Hej alle,

  Kvinde 28. Da jeg var omkring 13 år fik jeg mit første anfald - synsforstyrrelse (varighed maks 1 time), seriøs hovedpine (varighed 2-4 timer) og opkast - dernæst frisk som en havørn. Jeg havde det maks 3 gange om året i et par år. Her for et par måneder fik jeg et anfald (har ikke haft et i over 10 år). Her igen synsforstyrrelser af kort varighed og seriøs hovedpine af kort varighed, ingen opkast. Alt overstået på maks 6 timer. Og igen et anfald efter 1 mdr. Dvs. ingen anfald i over 10 år, og lige pludselig 2 indenfor kort varighed. Når jeg kigger på tidspunkterne for anfaldene, har det hel klart været tidspunkter, jeg har været makspresset enten psykisk eller fysisk. MEN det der så er med det er, at jeg efter anfaldende, synes mit syn er blevet anderledes. Kan ikke helt forklarer hvordan. Men jeg kan sagtens fungere hel optimalt med pasning af job, familie og lille barn. Jeg har været til øjelægen, og mit syn fejler ingenting. Når jeg ikke tænker over det, så fejler mit syn ikke noget, men jeg tænker oftest på det i løbet af dagen, og der lægger jeg mærke til det hele tiden. Jeg har nu læst indlæggende, og delen omkring epilepsi stoppede jeg op ved - FORDI, jeg havde det på samme måde med mit syn, da jeg fik anfaldene som teenager, og jeg kom til en neurolog, som testede mig, og det viste sig, jeg havde lidt epilepsi (uden nogensinde, at have fået sådan et anfald) - jeg tog så piller for det i en periode, men det blev besluttet, at det ingen forskel gjorde. Er der nogen, der har oplavet forandring af synet generelt efter migræneanfald?
 • Jeg har haft aura uden hovedpine et par gange om måneden de sidste ti år. Symptomer er en voksende ring, der dirrer og udvider sig i ca 25 minutter. Trigger er at jeg læner mig frem og ser ned. Jeg kan kontrollere ca halvdelen ved at kigge stift op i loftet og ånde ud mens jeg fokuserer på udåndningen (det er temmeligt svært når ens hjerte banker af angst).

  I udlandet er der en temmelig stor deba om disse symptomer jfr fx aura without headaches (google) der referencer tilgange i USA samt forskellige medikamenter mod. Har I nogen erfaringer??

  I DK har jeg meget dårlig erfaringer med viden både hos alm praktiserende og øjen specialister - men altså, det er ikke en sjænden lidelse.
 • Hvor er det rart at finde ud af hvad det er der sker med mig. Jeg har i de sidste 10 år haft periodisk flimren for øjnene. Jeg blev vildt bange de første gange men da det forsvandt igen slappede jeg lidt af. Lægen kunne ikke fortælle mig hvad det var dengang så jeg følte mig lidt alene.
  Det starter som en hvid plet midt i mit fokus der i starten gør at hvis jeg forsøger at læse noget kan jeg ikke se hvad der står men kan godt se rundt om det. så vider det sig ud til en prismeagtig ring der fortsætter ud til siden indtil den helt forsvinder, og jeg får det i venstre side 90% af tiden.
  Afhængig af om jeg er stresset eller ej varer anfaldet i 20-40 minutter, og det er som nævnt af andre altid triggered ved skarpt lys, koncentreret læsning/brug af synet eller computerarbejde. der kan gå uger imellem at jeg får det, men da jeg arbejdede i fakta fik jeg det ofte et par gange om ugen. her fik jeg også meget ofte nogle voldsomme spændingshovedpiner. jeg får aldrig tømmermænd eller kvalme eller voldsomme hovedpiner i direkte forbindelse med mine flimreanfald, det er bare irriterende og ubehageligt mens det står på.
 • Hvad virkeligt er ødelæggende er den mangel på viden hos læger i Danmark om aura uden hovedpine. Derimod check fx MedHelp, som har en større diskussion af emnet.

  I eet indlæg foreslåas at tage Calan

  Generic Name: verapamil (oral) (ver AP a mil)
  Brand Names: Calan, Calan SR, Covera-HS, Isoptin SR, Verelan, Verelan PM

  Read more: http://www.drugs.com/mtm/calan.html#ixzz0wTNE1VYZ

  Er der nogen som har positive erfaringer med dette?
 • Jeg er 26 og har haft migræne med aura uden hovedpine de sidste 4 år.
  det starter med at jeg ikke kan fokusere og derefter får jeg føleforstyrelser i højre arm hvor det ligesom "vandre" og derefter i højre side af ansigtet.

  Detvar utrolig angst provokerende for mig i starten, men efetrhåneden ved jeg hvad det handler om.

  Min erfaring er at sukker og for meget søvn fremprovokerer det meget. især søvnen. og så stres.... stress er en helvedes sygdom der er fandens svær at komme af med.. og den gør intet bedre i denne sammenhæng.

  Der har været flere der har spurgt til p piller og jeg kan kun sige : SMID DEM NU. Jeg fik i pktober sidste år en blodprop i hjernen og konklussionen er at det formegentlig skyldes p piller i kombi med migræne.
  Det var heldigvis en mindre blodprop og mine mén er ganske få men det har været en fuldstændig vanvittig hård omgang,s om jeg ikke engang ville ønske for min værste fjende.

  Jeg håber det kan hjælpe andre lidt.
 • Hej

  Jeg har haft migæne, siden jeg var ni år gammel - det er blevet værre og værre med årene og de sidste to år har jeg flere gange oplevet lammelser af hele kroppen (meget spooky kan hverken høre, mærke min krop eller bevæge mig - kun tænke i de få minutter det varer.) Heldigvis får jeg kun lammelser, når migrænen varer mere end tre-fire uger i træk.

  Føleforstyrrelser, talblindhed, besvær med at tale og forstå tale, udtalt svimmelhed, problemer med at koordinere bevægelser og kraftnedsættelse - jeps - been there.

  I forbindelse med at jeg prøver at blive klogere på min migræne og undgå triggere, har jeg meldt mig ind i migrænikerforbundet - det koster 195kr om året - ingen medicinalfirmaer giver tilskud til foreningen, så den kan udtale sig, som det tjener medlemmerne bedst :) Deres blad er supergodt og fuld af nyttig information.

  Nå, men, jeg undrede mig i første omgang over, at jeg havde en årrække, hvor jeg havde det vældigt godt med min migræne (andre perioder har den været kronisk - dvs. jeg har haft migræne mere end halvdelen af alle dage i f.eks halve år af gangen) - og kom til at tænke på, at i den periode fik jeg noget antidepressivt medicin, der også bruges mod epilepsi. Affektive sygdomme, epilepsi og migræne kan ofte behandles med de samme præparater. Og - hurra for google - her er hvad jeg fandt. Det medicin jeg fik dengang er særdeles effektivt mod aurasymptomer. Så det skal jeg vist lige have en snak med min neurolog om at prøve at tage igen:

  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16291905

  Held og lykke med at finde jeres triggere, og forebygge :) (Magnesium og b-vitaminer er også godt - jeg tager b2, b3, b6, b9 og b12 + magnesium - og det virker :)

  Mvh

  Lena
Log in eller Registrér for at kommentere.