Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

tråden fra det gamle forum del I

Redigeret 5 juli, 2008, 04:26 i Lichen Sclerosus
Hey LS-piger!

Jeg har kopieret tråden fra det gamle forum og sat den ind her..synes det var vildt ærgeligt, hvis alle de gode råd og samtaler skulle gå tabt!....så nu kan vi atter dykke ned i arkivet og ny-tilkomne, kan se hvordan vi klarer skærene;-)

gammel "LS-tråd":


Forfatter: gæst - DATO: 31. MAJ.

Hejsa
Vil du ikke fortælle lidt om, hvad det er...? Knus


Forfatter: gæst - DATO: 31. MAJ.

- det er en hudsygdom der angriber de indre kønslæber.
Kløe, smerte, svie, hvidlighed på slimhinderne og med tiden krymper kønslæberne, kønslæberne forsvinder, det giver problemer med sex - forsvævring.
Jeg tror at sygdommen er lidt "beslægtet" med vulvoduni, pga. de sexuelle problemer den medfører og håber derfor at andre LS lidelsesfæller kikker ind her.... måske..


Forfatter: gæst - DATO: 31. MAJ.

Okay - vil man vide, om det er det, man har - eller tror du mange piger med vulvodyni i virkeligheden lider af LS? Jeg har faktisk fået oprettet denne tråd om vulvodyni for et års tid siden ved at skrive til netdoktor og bede dem oprette tråden og argumentere for hvorfor. Så du kan evt gøre det samme med LS :O)

Vh J


Forfatter: gæst - DATO: 01. JUN.

Jeg ved ikke om man ved man har LS, jeg vidste det desværre ikke, før jeg kom ind på klinikken på Riget (Knud Damsgaard).
Men jeg tror at de fleste specialister kan genkende det når de ser det.
Jeg kan jo prøve at oprette en LS tråd, men det er en relativt sjælden sygdom, så det er nok svært at blive nok til en debat KUN om denne.

Hvordan klarer i piger ikke at kunne have samleje? Og evt. at komme igang igen når tilstanden tillader det?
Selv har jeg været uden sex i 4 år, men er nu opereret, så jeg burde kunne igen.... syntes at det er svært at komme igang, føler mig som "15 år og aldrig kysset" ... ret fjoget faktisk!

Mvh. Dudi.

Forfatter: gæst - DATO: 01. JUN.

Hejsa
Jeg tror egentlig ikke på at min tilstand nogensinde bedres.... ihvertfald ikke med de midler man har i dag. Men jeg symptombehandler med xylocain 5 %, hvilket gør samleje så godt som smertefrit. Jeg har skrevet flere indlæg herinde om brugen af salven, så vil ikke gentage mig selv.

Man bliver da helt bange for at man har LS... er det noget der forsvinder igen eller?


Forfatter: gæst - DATO: 01. JUN.

Nej LS forsvinder ikke igen. Men hvis du er blevet set af en specialist i vulva sygdomme ville han have diagnostiseret dig.
Det giver bla. en karakteristisk hvidlig hud på de inderste kønslæber som hen ad vejen skrumper... (mine er næsten helt væk)
Det er er leeed sygdom, som jeg ikke håber at du har, men hvis der er symptomer som lægen ikke har kikket på, bør du få det tjekket, så evt. behandlign kan gå igang.
Tak for svar, måske skulle jeg prøve bedøvelses cremen.
MVH Dudi



Forfatter: gæst - DATO: 05. AUG.

Hey!

Jeg er 31 og blev efter mange års problemer diagnosticeret med LS for 3 år siden. Jeg har længe tænkt at det vil være rart at snakke med andre med sygdommen, for at høre hvordan de tackler de problemer som der er! Jeg er også blevet opereret og jeg har været ret frustreret over manglende information, modstridende information og en smule mangel på forståelse fra lægernes side.

så hvis du stadig er derude, vil jeg genre "sludre":-)


Forfatter: gæst - DATO: 25. AUG.

Hej.

Jeg kan godt forstå, at du er fustreret over manglende information og især lægernes manglende forståelse for det seksuelle problem der skal opstå i forbindelse med sygdommen. Min Lichen er ikke så fremskredene endnu. Udover kontrolbesøg, så er jeg startet hos en akupunktør som hjælper mig med at stimulerer immunforsvaret, så jeg forhåbenligt ikke får flere udbrud. Dernæst, så skal du sørge for følgende ting:

- Undertøj skal vaskes seperat.
- Vask dig ikke med sæbe ej heller intimsæbe.
- Brug kun et håndklæde til at vaske underlivet med.
- Smør med andet end homoncreamer. Jeg anvender noget jeg har fået hos min akupunktør og så Dr. Hernes vitamincream.
- Gå ikke i forstramme bukser og lig altid uden trusser om natten.
- Jeg prøver at spise en god kost, tager vitaminer og spiser Udos Choice som er godt for huden.
- Brug altid mandelolie under samleje (hvis det er muligt at gennemføre samleje).

Håber mine råd kan hjælpe lidt.

Har med interesse læst debatten om LS. Har selv haft det i fem år nu, er 54 år gammel, og har mistet min kæreste pga sygdommen. Sex er umulig, det gør ondt hele tiden, svier og brænder. Bruger skiftevis dermovat salve og Protopic i længere perioder ad gangen.
Jeg kunne godt tænke mig at mødes med nogen andre kvinder, for jeg føler mig ærlig talt noget alene med det her, og de problemer det giver i dagligdagen. Fremtidsudsigterne synes heller ikke så lyse, når sex er lukket land. Faktisk vågner jeg hver morgen og er ked af det, for det første jeg registrerer når jeg vågner er smerte, svie og kløe....... øv
Log in eller Registrér for at kommentere.