Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Hjælp piger!!

Redigeret 18 juli, 2008, 03:44 i Endometriose
Hej med jer,
Jeg er ny her på siden, men jeg tænkte I måske kunne hjælpe mig. Jeg er 24 år og jeg har i et stykke tid haft mistanke om at jeg har endometriose. Jeg har altid haft rigtig smertefulde og kraftige menstruationer, men efter jeg startede p-piller hjalp det dog en lille bitte smule. Det sidste år er jeg begyndt at tage p-piller uden pause for at slippe for de smertefulde menstruationsdage, så jeg heller ikke behøver at lægge mig så meget syg fra arb. Det sidste år er jeg dog begyndt at få smerter ind imellem menstruationerne, i nogle perioder dagligt. De her smerter er menstruationslignende, men kramperne aftager bare ikke, men bliver bare ved og ved og det er virkelig ulideligt....smerterne stråler også ud i lænden og er lidt ligesom veer - uden jeg dog nogensinde har født, men forestiller mig det er lidt i den stil....for at få det til at holde op tager jeg kodein som heldigvis hjælper rimelig hurtigt, men dog er jeg ikke så meget for at tage dem for tit. Deruodver er har jeg også smerter ved samleje - kramper og smerter ved afføring under menstruationen. Er der nogle af jer der også har oplevet disse smerter?
For at gøre en lang historie kort var jeg på Rigshospitalet til en undersøgelse, men scanningen viste absolut ingenting. Jeg fortalte jeg altid havde smerter i venstre side, men heller ikke der var der noget at se!! Ret frustrerende.....for det kan bare ikke være rigtigt at der ikke er noget når jeg oplever de kraftige smerter og at det andet.....Jeg er dog på venteliste til en kikkertundersøgelse....men mit spørgsmål til jer er om I tror der kunne være noget ?? Mit andet spørgsmål er om I også oplever jeres smerter i anfald og med dages mellemrum eller har I konstant smerter.
Jeg håber virkelig I kan hjælpe mig lidt på vej...
Mange hilsner
Mariam
«13

Kommentarer

  • Indstillinger
    De der vaginalscanninger duer til røv og nøgler.
    Har fået lavet jeg ved ikke hvor mange der viste normale forhold og har stadig fået fjernet endo.

    Bliv viderehenvist til Søllerød privathospital - der har de specialister i endometriose og med de nuværende ventelister burde du have ret til at blive viderehenvist. Ring evt. til patientvejlederen på rigshospitalet - telefonnummeret står på rigets hjemmeside.

    Kender godt de smerter - jeg får stesolid for de kramper der, det er muskelafslappende og stopper derfor kramperne - har heller ikke født, men din ide om veer passer meget godt i følge et par sygeplejesker jeg kender samt min mor og et par mostre der også har endo.

    God bedring
  • Indstillinger
    Hej!!
    Tusind tak for dit svar...det var rart! Men skal man selv betale for det der privathospital eller???
    Åh jeg er lidt nervøs over at gå videre med det...for jeg tænker bare...de tog alle de prøver og der var absolut intet galt med mig, jeg føler mig bare lidt dum ved at de så ikke finder noget...men samtidig så ved jeg jo godt hvor ondt de kramper gør.....men det er ikke hver dag...jeg havde lige to dage hvor jeg gik fri, indtil i går, men er det ikke også meget normalt at det ikke er der konstant eller??? Jeg er bare konstant nervøs for at få de kramper hvis jeg er på arbejde og ikke lige har kodein ved hånden, for jeg kan intet i det stykke tid det står på og det kommer som lyn fra en klar himmel, så det er ikke til at regne med...gør det også det med dig????
    Tak igen!!!
  • Indstillinger
    ja, mine kramper rammer også som lyn fra en klar himmel.

    Hvis du ringer til patientvejlederen kan han/hun hjælpe dig, så du ikke selv skal betale. Det har du ret til, hvis du skal vente mere end 4 uger på kikkertundersøgelsen.

    Jeg kender også for godt den der følelse af at "jammen kan der virkelig være noget galt, når de intet kan se?!?!"

    Og svaret er desværre, at det kan der godt :(
    Jeg fik sågar lavet en kikkertundersøgelse af en læge der ikke anede hvad hun skulle kigge efter og blev erklæret rask. 2 år senere fik jeg lavet en mere af en der kender til endo - og ganske rigtigt var der endometriose at fjerne. Derfor er det vigtigt det er en læge der kender endometriose - og det gør de på Glostrup og Søllerød.

    Det er ikke så svært blive viderehenvist - kan evt skrive mere senere hvis du har mere at spørge om? er selv blevet viderehenvist netop i dag :o)
  • Indstillinger
    ok tusind tak...skriver lige senere skal lige spise mad:-) tak fordi du gider bruge tid på mig!!!!
  • Indstillinger
    Jeg logger snart af for i dag - men det du skal gøre er først at henvende dig på den afdeling der har indstillet dig til kikkertoperation.
    De skal sende dig et skema som du skal udfylde. Afdelingen kan fortælle dig hvor det skal hen.
    Hvis du på nogen mulig måde har mulighed for at komme nord for københavn kan jeg varmt anbefale søllerød privathospital - de har forstand på endometriose nemlig.

    Hvis der er mere, så skriv endelig.

    Iøvrigt er der stor forskel på endo-kvinders smerter - nogle har slet ingen, nogle har ondt et par dage omkring menses og disse kvinder opdager det typisk når de prøver blive gravide - og så er der dem med stærke smerter - der er også nogle der "kun" har ved menses og dermed tager p-piller uden pause og så dem der har næsten hver dag eller ligefrem dagligt - så det er meget forskelligt - hver endo-historie varierer nærmest fra kvinde til kvinde, så lyt til DIN krop - det er kun dig der kan mærke om der er noget der er, som det ikke skal være.
  • Indstillinger
    Hej igen,

    Hvor er det dejligt du netop lige er blevet viderehenvist...det er da vildt rart - tillykke:-)!!

    Ej ok...så burde jeg klart tage kontakt til den der patientvejledning....dog har jeg bare ikke fået et brev endnu om den kikkertundersøgelse. Jeg var indlagt et døgn her mandag, fordi de ikke rigtig kunne finde ud af om det var en infektion eller om det muligvis kunne være endo. Jeg havde haft de værste kramper længe søndag, som varede lige til mandag, så det var derfor jeg fik en tid på riget...de valgte så at indlægge mig for at lave nogle flere prøver og scanne igen. Selvfølgelig havde jeg ikke en eneste krampe mens jeg lå der, hvilket var total frustrerende, for de synes jo bare jeg så rigtig frisk ud og sådan..ret typisk...men de sagde så at jeg skulle starte med at ændre min kost, da det sagtens kunne være det der gav smerterne fordi jeg spændte eller noget i den stil...hmm.....jeg fik så også et skema med hjem jeg skulle udfylde med hvornår jeg havde smerter etc. Men kender du det...jeg har bare så meget på fornemmelsen at det kan være endo...også fordi jeg har de problemer med afføring - som KUN optræder under menstruationen og fordi jeg bare generelt altid har haft probl. med menstruation og smerter. Men siden jeg kan klare mine smerter med kodein og jeg kun får kramperne ca 1-2 gange om dagen når det er værst, så er jeg måske ikke så hårdt ramt. Dog er sex næsten også umuligt pga. smerter bagefter....så det er egentlig ikke noget jeg som sådan har lyst til, for kramperne gør bare at man så hellere vil undvære end at skulle igennem det!!!

    Det er vildt rart at snakke med nogen om det, selvom jeg selvfølgelig ikke ved om jeg har det endnu...men jeg kender bare ikke andre der har det på samme måde som mig eller oplever det samme...

    Jeg vil helt klart tage kontakt til den patientvejl. og prøve at blive henvist til Søllerød privathospital...men synes du stadig jeg skal gøre det selvom jeg ikke oplever smerterne hver dag og sådan???? Vil de stadig tage en seriøst??? Riget sagde jo bare jeg sku prøve at spise anderledes og sådan i nogle måneder også tage den derfra....men hvis jeg stadig skal opleve smerterne bare engang imellem i det stykke tid, så blir det nogle lange måneder.

    Forresten, er dine kramper også sådan nogle som nærmest ikke aftager men bare blir ved og ved og ved...hvis du forstår.....???? og som også går om i lænden???
  • Indstillinger
    ....forresten...er det virkelig rigtigt at du skal have fjernet livmoderen og den ene æggestok/leder?????? Det må ikke have været en nem beslutning....hvor gammel er du egentlig, hvis jeg må spørge og har du børn...ej du skal kun svare hvis du vil....jeg er bare nysgerrig......
  • Indstillinger
    ....sorry, du skrev jo at du ikke havde født.....det var lige mig der var langsom.....
  • Indstillinger
    Hej
    Jeg synes du skal blive henvist videre ja - jeg kender en pige der blev undersøgt på rigshospitalet og de åbnede bare og konstaterede hun havde endo og gjorde intet.

    Min endo er slem som du kan læse ja, men det er fordi det vokser meget hurtigt - det er bestemt ikke alle der "ender" der hvor jeg er - bare rolig.

    Jeg havde også i starten kun problemer med menses og skulle også holde øje med maden osv. Så jeg kan genkende alt lægerne har sagt. Har også før diagnose været indlagt til observation for blindtarmsbetændelse, blevet fejlbehandlet for underlivsbetændelse osv så det er desværre meget normalt at lægerne tager fejl.

    Netop derfor er det hamrende vigtigt du fra starten af kommer til en læge der ved noget om det, så det kan blive behandlet rigtigt så hurtigt som muligt :o)

    De mener nemlig at jo hurtigere man får den rette behandling, jo bedre kan man behandle det.

    Mine kramper bliver også bare ved - i nat varede de hele natten og er fortsat nu :(

    Jeg skal have fjernet livmoderen og den ene æggestok ja, fordi jeg har prøvet ALT simpelthen. Kunstige overgangsaldre, operationer, og har pt både hormonspiral og tager nogle meget stærke piller. Jeg er 29 og i bund og grund var det nemt - jeg vil så gerne have mit liv tilbage. Jeg har været sygemeldt i et år nu og intet har hjulpet, jeg har bare fået det værre og værre.
    Min mad bakker op om det, da han jo savner sin glade, friske hustru. Da vi blev gift vidste vi godt jeg havde sygdommen, men da havde den slet ikke udviklet sig.

    Før jeg fik diagnosen havde jeg det også på fornemmelsen, men mange læger afviste det. Jeg blev VED at kæmpe og derfor ved jeg det er så vigtigt komme til de rette læger. Og jeg havde og har lyst til at ringe til lægerne og sige HVAD SAGDE JEG, da jeg endelig fik det bekræftet.

    Skriv endelig tilbage hvis du vil vide mere, eller bare har lyst til at "sludre" - jeg ligger alligevel i sengen hele dagen i dag og så må vi se, hvordan det udvikler sig over weekenden.
  • Indstillinger
    Hej igen,
    Åh - føler virkelig med dig og kan så godt forstå at du gerne vil have dit liv tilbage...jeg håber at du vil få det langt bedre efter operationen...din historie er godt nok lidt skræmmende...det er utroligt at det kan blive så slemt og det bare er blevet værre og værre....nu er jeg endnu mere overbevist om at jeg må gøre noget ved det nu, for som du siger jo tidl. jo bedre...men igen, ved jo ikke engang om jeg har det...... lægerne kan bare godt få en til at virke lidt hypokonder-agtig....og du ved, specielt når de siger det der med at man skal lade være med at spise brød og sådan noget - så skal det nok hjælpe..hmmmm.........

    Det er vildt hyggeligt at sludre med dig......jeg håber at du får det lidt bedre i løbet af dagen og aftenen......jeg skal desværre på arb nu indtil kl 24 - er bare så nervøs for at få et "krampe-anfald" når nu min vagt er så lang, men jeg krydser fingre! om ikke andet skal jeg bare være glad for jeg kan gå på arb og ikke er lænket til sengen som dig...håber du kan hygge dig alligevel og måske se nogle gode film eller læse:-) RIGTIG GOD BEDRING!!!!!!!!!
Log in eller Registrér for at kommentere.