Hjem Astma og allergi Astma

Bivirkninger

Redigeret 26 juli, 2010, 10:52 i Astma
Hej Gruppe

Vi har ofte haft emnet bivirkninger oppe, men nu har jeg igen lige brug for at vende det.

Jeg har astma og har i nogle år nu fået Seretide 500/50 morgenpust og aftenpust.

Min bivirkningshistorie er som følger:

I starten var der stort set ingen, lidt hæshed.

Så fik jeg muskelkramper, mest læg om natten i begyndelsen, og så blev det til det sitrede i diverse dele af mine muskler. Så fik jeg muskelkrampe i de midterste tæer der bevirkede at de krympede helt ned og var knyttet bag på foden (kunne og få kramper i selve fodballen midt på).

Nå de bivirkninger har jeg levet med, og har kunne afhjælpe med at spise Mablet(magnesiumtabletter), så de ikke er særlig generende mere, og heller ikke nær så hyppige.

Nu har jeg så oplevet det sidste halve år at det er dels små sitringer, men nu mere indimellem let hovedpine, og noget der forskrækker mig mere, er at jeg indimellem (der kan gå lang tid imellem men så kommer det en uges tid af gangen) kan få hjertebanken og kramper under hjertet, det er for det meste når jeg lægger mig for at sove, og kun få gange, men det er alligevel noget der forskrækker. Det kan også kom lidt på andre tidspunkter, men det er heldgigvis længe siden.

Jeg kan læse på indlægsedlen at det er velkendte bivirkninger, men er der virkelig ikke noget at gøre?? Intet der kan afhjælpe de bivirkninger??

Kan jeg med fordel skifte til et andet mærke??

Måske gå ned i dosis??

Hvorfor kommer det kun indimellem i perioder??

Er det helt forkert set at bivirkningerne er større når jeg er velbehandlet??

Håber meget på svar, da det lige for tiden er lidt for enerverende, og gør jeg overvejer at måske ikke droppe det, men så strappe ned.

MVH

anne
«1

Kommentarer

 • Hejsa.

  Hvis du gerne vil fortsætte med diskos modellen kan jeg anbefale Flixotide (orange farve), den giver ikke samme voldsomme mængde kramper, næsten ingen faktisk.
  Jeg døjede også med de der kramper og kan kun sige at det blev værre og værre som tiden gik. Tilsidst fik jeg det i fingre, halsen, tungen osv. Det var klart værst hvis jeg var træt hvilket er en ond spiral da man konstant bliver vækket af kramper gennem natten. Jeg har fulgt en anden astma patient her på sitets gode råd og er skiftet over til Pulairmax og den er kanon. Har indtil nu ikke mærket nogen bivirkninger kun at jeg føler min lungefunktion bliver bedre og bedre, men er også begyndt at cykle ca 15-20 km om dagen.
  Mit bedste råd er at skynd dig at komme af med Seretide, det bliver ikke bedre, højst sandsynligt kun værre.
 • Hej Trunte07

  Tusind tak for dit rigtig gode informative svar.

  Så har du sandelig også været godt ramt af de bivirkninger.

  Det du anbefaler er ikke og med anfaldsmedicin i, men jeg har selv tænkt på om det var nødvendigt med begge to typer.

  Når min læge kommer fra ferie vil jeg bestemt foreslå hende de to, måske mest Flixotide, når det nu er diskos jeg bedst kan bruge.

  Jeg har det godt nu næsten uden bivirkninger, men jeg tager heller ikke min medicin som jeg skal, jeg tager det halve. Det kan måske også være en løsning, og så gå op i dosis når astmaen er i udbrud.

  Mange venlige hilsner

  anne
 • Hejsa.
  Jeg tror ikke det er en god ide IKKE at tage din forebyggende medicin. Ellers kan du risikere at skulle starte forfra med at bygge din luftvejsfunktion op fra bunden af. Det har jeg prøvet 3 gange og det er virkelig opslidendde.
  Pauser osv skal du kun gøre i samråd med lægen, det er det jeg har fået strikse instrukser om fra både min egen læge og specialisterne på sygehuset.
  Lev med kramperne lidt endnu og skift så over til andet mærke. Kramperne forsvinder hurtigt, som du jo også selv oplever.
  Seretide, Flixotide, Symbicort og Pulairmax(som jeg tager) er alle forebyggende og doseres oftest med et sug morgen og aften. Hvis du tager dem lidt her og der virker de ikke optimalt. De er som sagt forebyggende. Airomir (som jeg også har), Ventoline osv er til de anfald man evt kan få ind i mellem, men er ikke forebyggende.
  Håber du kan bruge rådet og tal grundigt med din læge.

  Hilsen Trunte
 • Hej Trunte

  Tusind tak for svar.

  Du må undskylde, jeg har vist ikke fået skrevet det forståeligt nok så.

  Seretide som jeg får nu, er et præperat der både indeholder anfaldsmedicin og forebyggende medicin.

  Lige nu er jeg gået ned selv på halv dosis af den, og derved undgår jeg helt bivirkningerne, men til gengæld har jeg lidt morgenastma.

  De mærker du anbefaler er udelukkende forebyggende medicin. Hvis jeg så får tilbudt det af min læge, skal jeg overveje med min anfaldsmedicin, det er den jeg mener jeg måske kan droppe helt, for hvis den forebyggende den virker, så er det vel uden betydning anfaldsmedicinen.

  Jeg har jo som supplement Bricanyl som er anfaldesmedicin, og den kunne jeg jo bruge ved behov, som nok bliver yderst sjældent.

  Det var det jeg mente, men jeg fik nok ikke mit budskab ordentligt frem.

  Jeg er helt enig jeg kunne aldrig drømme om at droppe min forebyggende medicin.

  Tusind tak for din respons!!

  MVH

  anne
 • Hej Anne

  Jeg kender godt til birkninger af serevent. Jeg bliver rastløs og ryster på hænderne, det er ikke så slemt som dine, men jeg har et råd, der måske kan sætte dit forbrug af forebyggende anfaldsmedicin ned: fysioterapi. Jeg får en halv times massage/blokereringer i brystryg-området når jeg har symptomer. Det fjerner muskelspændingerne og fornemmelsen af ikke at kunne trække vejret frit. Jeg kan sætte forbruget af min spirocort ned ,når jeg har været hos fysioterapeut. Det er uden birkninger, bortset fa lidt træthed. Få din læge til at skrive en henvisning, så får du tilskud og så er det ikke så dyrt. Hvis du bor i købehavnsområdet kender jeg en rigtig dygtig en. Jeg håber du kan bruge mit råd.

  Hilsen Karen
 • Hej Karen

  Tusind tak for svar, og undskyld mit sene svar.

  Det er meget relevant det du skriver, og jeg er også gået ned i min dosis, og det har bestemt hjulpet.

  Tak for rådet, jeg vil bestemt snakke med min læge om en fysioterapeut.

  MVH

  Anne
 • Hej Anne

  Jeg prøvede at skifte til symbicort tidligere i år. Den fik jeg også sitren og hjertebanken af. Så min læge mente, at jeg godt kunne gå tilbage til spirocort som kun er forebyggende og tage bricanyl efter behov. Det er vist det, du tænker på, når du spørger om det er nødvendigt med begge typer. Håber du kan bruge mit svar til noget.

  Hilsen Søren
 • Hej Søren

  ja det var lige netop det jeg tænkt på.

  Jeg har stærkt mistænkt anfaldsmedicinen for at give de bivirkninger.

  Jeg har to doser af min Seretide, men der er lige meget anfaldsmedicin i dem, så for at få dækket et behov på 750 mg. vedligeholdelsesdosis, kan jeg tage det som 2 pust (250+500 mg) eller som 3 pust(3X250), og når jeg tager de 3 pust er der en markant forskel på mine bivirkninger, så nu holder jeg mig helt fra at tage min dosis på tre pust.

  MVH

  Anne
 • Hej Anne

  Tak for dit svar. Ja, jeg tror du har ret i, at det er anfaldsmedicinen, som vi får de bivirkninger af. Jeg får dem nemlig også af bricanyl. Syntes den giver flere bivirkninger end symbicorten. Jeg har lagt mærke til, at jeg mærker de bivirkninger mere, når der er gået lang tid mellem at jeg har haft behov for at tage bricanyl.

  Hilsen Søren
 • Hej Anne61

  Kontroller lige, at dit magnesium-præparat er optageligt. (Jeg kunne ikke Google det på Internettet.)
  Visse magnesiumprodukter bruges til forstoppelse og indeholder svært optagelige magnesiumforbindelser.
  Ved magnesium mangel skal man bruge de optagelige magnesiumforbindelser f.eks. magnesium-citrat.
Log in eller Registrér for at kommentere.