Hjem Sport, motion og ernæring Vitaminer og mineraler

For højt kalium.

124

Kommentarer

 • Jeg synes det er helt Ok, at køre lidt uden om Kalium. Mange ting hænger jo sammen.
  Jeg har kontaktet min læge her til morgen, desværre kom jeg ikke igennem, men jeg fik en tid den 22. Jeg vil snakke med hende om min kolesterolsænkende medicin.
  Jeg har nu undladt at tage dem i nogle dage, og mine smerter er i aftagende.
  Det er helt tydeligt, at der er en sammenhæng. Men jeg tør ikke lade dem være, uden min læge er med.
  Jeg skal have taget ny blodprøve ang. kalium om ca. tre uger, så kunne der jo "puttes" en kolesterolprøve ind. Det var mit egentlige ærinde.
  Linette.
 • Jeg har undladt Simvastatin i 6 dage nu. Smerterne er stort set væk. Tilbage er kun, at smerten hvor min ryg er dårlig, står ligesom "ren".
  Jeg tog statin om aftenen, og når jeg vågnede om morgenen, kunne jeg stort set ingenting, før smertestillende havde virket, og jeg gjorde forskellige krumspring for at smertelindre. Det kunne være udstrækning af ryggen, ved at hænge mig i trappen, eller andre ting, der ligesom lindrede.
  Natten til i går var slem. Jeg fik klør på min ene arm, det har hændt af og til. Jeg måtte stå op om natten og prøve at lindre det. Intet hjalp. Da jeg endelig var faldet i søvn, blev jeg vækket af kramper i hele det ene ben på bagsiden. Det føles som om det er senerne. Det gør virkelig, virkelig ondt. Så i går vågnede jeg ikke op hele dagen.
  I nat har jeg fået sovet, og vågnede uden smerter, undtagen den "rene" smerte, som er til at holde ud.
  Hilsen Linette.
 • Til lykke, Linette. Jeg hader kolesterolmedicin, hvis man ellers kan det. En dag går det op for "de kloge" det er en fejltagelse af dimensioner.
  Så har vi en skandale, som med f.eks. hofteskandalen.

  http://www.dr.dk/Nyheder/Indland/2012/01/26/162300.htm

  plus den med Boneloc. o.s.v.

  Jeg har en "skavank" endnu, som den forbandede kolesterol medicin er skyld i.
 • Hvad har du haft af skavanker af kolestrerolmedicin? Og hvilken skavank har du stadig?
  Jeg købte Co Q 10 100mg i går. Så jeg er megaspændt på det. Derudover har jeg spist piratos, så skulle den smule forhøjede kalium være på plads.
  Jeg undlader, og det er svært, cider og drikker heller ikke kaffe om eftermiddagen. Om aftenen skal jeg have en tår kaffe, ellers kan jeg ikke sove.
  Linette
 • Smerter, som det første i benene. De sidste to slags gav mig smerter ved nyrerne også. Og spor af blod i urinen.
  Det tog lægen ikke hensyn til, men jeg huskede hvad specialisten havde sagt til mig: Tag ikke medicin du bliver syg af. Derfor stoppede jeg.

  Det næste, det man helst hvisker. Jeg fik vrøvl med blæren første gang jeg prøvede kolesterolmedicin. Da jeg stoppede gik alt i orden. !!!!!
  Jeg fik en anden slags og det gik på samme måde. !!!!
  Jeg ville derefter ikke prøve mere.

  Min daværende læge sagde: Du vil vel gerne leve. !!
  Jo, det ville jeg da og gik med til at forsøge endnu en gang. Jeg tænkte, hvis der skete noget igen kunne jeg bare stoppe.
  Det skete igen. Jeg stoppede med medicinen, men til min store skræk blev blæren ved med at fungere dårligt.
  Jeg tænker mig, at fordi jeg er ældre gav den forb. kolesterolmedicin lige mine muskler et ekstra skub og det har jeg svært ved at rette op på.
  Men jeg gider slet ikke sige noget til nogen, for de tror jo ikke på det man fortæller. Men jeg er både rasende og fortvivlet havde jeg bare ikke lyttet til hende.
 • http://nyheder.ku.dk/alle_nyheder/2013/ ... musklerne/

  Undersøge hvad mediernes påvirkning betyder. Jo, det er da udmærket, men tror de ikke vi har så meget forstand at man selv kan mærke om det gør ondt eller ej.
  En påvirkning er der dog, jeg blev meget mere rolig af at læse om andre, der sagde det samme som jeg.
  Så følte jeg mig ikke mere som en paria. Fra hjerteforeningens side skrev man ellers det mest var indbildning, det gjorde ondt, men nu begynder de at trække i land.

  http://www.hjerteforeningen.dk/index.ph ... ewsid=1049
 • Persille, jeg havde også vrøvl med blæren. Jeg blev sendt til specialist. Jeg kunne ikke tømme blæren, blæren var for stor, den rendte over, blæren var overaktiv.
  Jeg lærte at tømme min blære med kateder, og jeg gik til genoptræning, samt jeg fik Vesicare.
  Jeg skal ikke mere tømme blæren med kateder, og jeg tisser heller ikke i bukserne mere, men jeg tager stadigvæk Vesicare.
  Linette
 • Hej Linette

  Mit problem er ikke helt det samme, men jeg er i gang hos en specialist nu.
  Den eneste jeg har fortalt, hvordan det startede. Om hun tror på det ved jeg ikke
  Jeg håber det kommer i orden. Havde jeg dog bare aldrig taget kolesterolmedicin den sidste gang.


  citat

  682 af de i alt 1.266 indberetninger siden 1988, har været på baggrund af muskel- eller ledsmerter. Det er dog uvist, hvor mange, der har oplevet bivirkningerne, da ikke alle bivirkninger indberettes. Sundhedsstyrelsen anslår, at en ud af hundrede i statinbehandling oplever muskelsmerter.

  citat slut

  En ud af hundrede, det tror jeg ikke på. Jeg har talt med mange og alle havde de smerter af kolesterolmedicinen. Kun en eneste sagde hun ikke havde problemer. Hun er nu død af blodpropper. !!!

  Og hvad med de læger, som ikke ville tro på det gav muskelsmerter. Mine nyresmerter ville lægen jo f.eks. ikke tro på. De vil jo heller ikke indberette dem. Nej, der er mange flere end en ud af hundrede.

  Mange er stoppet med den medicin. En sagde til mig han var stoppet, men turde ikke sige det til lægen.
  Kun min bror, som har dårligt hjerte, tør ikke stoppe. Men han havde en overgang forfærdelig mange smerter, som han troede kom fra hjertet.
  Indtil jeg sagde til ham, det var kolesterol medicinen. Han får noget nu, som han kan holde ud og nu kan han gå igen.
  Som hjertepatient er det jo også vigtig, at han kan røre sig. Motion siges jo at være gavnligt.
 • Hej Linette og Persille

  Jeg vil lige minde jer om, at man selv kan anmelde bivirkninger:

  http://laegemiddelstyrelsen.dk/da/topic ... A0DF7&_z=z

  Mange hilsner

  Kameliadamen
 • Hej kameliadamen.

  Ja, jeg er klar over det og har gjort brug af det en gang. Det var noget blodtryksmedicin. Og så var det faktisk slet ikke den medicins skyld, men kopimedicinen jeg blev MERE syg af ved at blande med det andet medicin. Men det vidste ingen. Jeg har dårlig samvittighed over det, men kan jo ikke gøre noget.
  Det var dengang, da jeg besvimede, måtte lægge mig på landevejen når jeg gik tur, fik smerter i nyrerne og blod i urinen af medicinen. Mine dyre briller røg sig også en tur.

  Jeg ville frygtelig gerne melde bivirkningen ved kolesterolmedicin, men jeg kan ikke svare på deres spørgsmål. For jeg kan ikke huske datoen, hvornår jeg fik kolesterolmedicin og hvornår jeg sluttede med det. Eller for den sags skyld heller ikke navnet på de tre slags medicin. Kun simvastatin husker jeg navnet på.
  Måske kunne jeg få det at vide hos min nye læge, men jeg tør jo næsten ikke bruge deres tid. Jeg får åndenød, når jeg skal henvende mig hos en læge.

  Den tid er jeg slet ikke kommet mig over endnu efter det jeg har været igennem med læger og vagtlæger. Det kender du også selv til. De ødelægger os med deres mistro og "ligegladhed".

  De skulle bare have at vide, det var dem, der ikke vidste nok om det de havde med at gøre. Jeg havde lyst til at fortælle dem det.
  Især den mokke til læge, der hvæsede af mig : Det er IKKE medicinen og det skal vi IKKE diskutere. Hun kunne godt blive lidt klogere uden det gjorde noget. Når jeg så samtidig tænker på bivirkningen står beskrevet i indlægssedlen. Men det anede de intet om, hverken på apoteket eller lægen.

  Nu fik jeg igen raset lidt, men det er godt du lagde det link ind, andre kunne få brug for det.
  Jeg kan ikke takke jer nok, I som hjalp mig i stedet for de mennesker, som får deres gode løn for arbejdet.

  Mange venlige hilsener.
Log in eller Registrér for at kommentere.