Hjem Kræft Åben debat om kræft

.............

Redigeret 21 november, 2012, 06:29 i Åben debat om kræft
............

Kommentarer

  • Kræft har eksisteret i flere tusinde år.
    Forskere har ment at der var lige så mange kræft tilfælde før i tiden, men det er man åbenbart ikke helt enige om.
    Nogen mener at kræftilfældene er stigende og det lyder sandsynligt med alt den forurening vi har.

    Man skal ikke opholde sig, hvor der ryges, det er farligt at indånde. Maden vi spiser er fyldt med kemikalier, hvad skulle læger kunne gøre ved det. Tøjet er fyldt med kemikalier. Luften, vi indånder er ikke altid god. Alt er kræftfremkaldende.
    Videnskaben ved i stor udstrækning, hvad der fremkalder kræft og hvad kan nogen gøre ved det. ?

    Hvordan skulle man kunne forebygge. Hvilken kur skulle kunne hjælpe på det. Det kan ikke lade sig gøre. Andet end man kan prøve at undgå de ting, som vi ved er kræftfremkaldende.

    Og hvad kan man gøre mod forureningen, der er mange penge interesser i alt dette, så det er uhyre vanskeligt at gøre noget.
    Man kan ikke stoppe industrien.

    Af den grund mener jeg i allerhøjeste grad, det bedste er, hvis videnskaben kunne finde ud af, at helbrede folk for den kræft de eventuelt får.


    citat

    Kræft var så godt som ikke-eksisterende i oldtiden. Det fastslår en gruppe forskere, som har undersøgt gamle medicinske tekster og flere hundrede mumier fra Egypten og Sydamerika.

    Konklusionen er, at kræft ikke er en naturlig forekommende sygdom, men skyldes forurening og moderne livsførelse. Bl.a. viser undersøgelsen, at antallet af kræftramte steg voldsomt ved industrialiseringens begyndelse i 1700-tallet.

    “I industrielle samfund er kræft kun overgået af hjerte-kar-sygdomme som dødsårsag, men i oldtiden var sygdommen ekstrem sjælden”, siger biomedicinsk egyptolog Rosalie David, som er overbevist om, at kræft er en menneskeskabt lidelse – fremprovokeret af industriel forurening og ændringer i vores livsstil og madvaner.

    Af de mange hundrede mumier viste blot én tegn på kræft, selv om sygdommen i dag står bag næsten hvert tredje dødsfald i Vesten. Håbet er, at den nye forskning vil kaste lys over kræftens oprindelse og frembringe nye behandlingsformer

    citat slut
  • Pennylane, I skal have tilladelse fra Netdoktor for at spørge til en opgave. Har I gjort det?

    Og så skal I vist en tur forbi retstavningsordbogen inden I afleverer den opgave....

    Nå, til emnet.


    Persille skriver i et citat:

    "Kræft var så godt som ikke-eksisterende i oldtiden. Det fastslår en gruppe forskere, som har undersøgt gamle medicinske tekster og flere hundrede mumier fra Egypten og Sydamerika.

    Konklusionen er, at kræft ikke er en naturlig forekommende sygdom, men skyldes forurening og moderne livsførelse. Bl.a. viser undersøgelsen, at antallet af kræftramte steg voldsomt ved industrialiseringens begyndelse i 1700-tallet."

    Det kan man bare ikke konkludere noet som helst på. Middellevetiden i det gamle Ægypten var ca. 40 år (!) selv for overklassen. For underklassen endnu kortere. Det skyldes selvfølgelig at man ikke dengang havde noget der hed penincillin. Faktisk er oldtidens Ægypten ret unikt ved, at arkæologerne også har fundet grave fra helt almindelige mennesker. De er dog ikke mumier med forbinginger omkring, men er bare lagt i det tørre sand i ørkenen og er derved blevet bevaret. Det vidste de godt ville ske.

    Der er heller ingen bevis for at antallet af kræftramte steg i starten af 1700-tallet. Lægerne dengang var den rene katastrofe. Døde man ikke af pest eller af barselsfeber, så gik det ind under den hat der hedder svindsot -altså at man bliver langsomt svagere og til sidst dør. Kræft kendte man intet til. Kun knuder (som også kan være godartede), men det hed jo også svindsot. I øvrigt begyndte rygning at blive vældig populært i 1700-tallet.

    Det er meget sjældent at kræft forekommer før 50-års alderen. Nogle få får leukæmi eller lymfekræft som unge/børn, men det vil ikke kunne ses i en mumie. Meget få børn får hjernetumorer. Men ægypterne tog hjernen ud og lagde den i en krukke for sig, og er den ikke bevaret, så er det også svært at sige noget om.

    I vore dage, er det helt normalt at blive meget gammel. Middellevetiden for kvinder i DK er 77 år, for mænd 76 år. Derfor er det ikke så mærkeligt at mange får kræft. Kræft kan ikke forebygges. Mange kræfttyper er nogle man dør med uden at vide at man har dem og altså ikke dør af.

    Selvfølgelig har vi en masse tilsætningsstoffer og gift i vore dage som man ikke havde i gamle dage. Men da sad man til gengæld og indåndede kræftfremkaldende røg fra ildstederne.

    I dag prøver man at forebygge kræft ved at forbyde rygning indendørs mange steder. For rygning er skyld i de fleste kræfttilfælde. Også gigtige dampe og stoffer prøver man at begrænse, eller også skal de håndteres efter særlige regler. Det betyder selvfølgelig ikke at vi ikke udsættes for dem. Men forebyggelsen er der altså i en eller anden forstand.
Log in eller Registrér for at kommentere.