Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme

Mobilstråling giver kræft hos gnavere

optimist7optimist7
Redigeret 3 juni, 2016, 05:15 i Sjældne sygdomme
I dette studie blev gnavere udsat for den samme typer af stråling, der anvendes i mobiltelefoner, i ca. ni timer hver dag, fordelt i løbet af dagen.

Forskerne bag studiet fandt bl. at gnaverne udviklede kræft i hjernen og at der var et direkte forhold mellem dosis og virkning.

Der bliver nu et stort arbejde med at studere om mobilstråling også kan udvikle hjernekræft hos mennesker. Forskerne var enige om at det er et studie man må tage alvorlig.

Kilder:

http://www.helseurt.com/mobiler-giver-kraeft/

http://www.scientificamerican.com/artic ... questions/

Kommentarer

  • Jeg kan ikke tåle at tale i mobiltelefon mere end et øjeblik ad gangen, jeg får ørepine og det varer et stykke tid, før den forsvinder igen. Så helt skadefri tror jeg ikke de er.
    Af den grund har jeg stadig fastnet telefon.
  • Min gamle nokia var slem. Allerede efter 30 sekunders brug fik jeg hovedpine. Nu klarer jeg mig med headset . Det er en befrielse når jeg en sjælden gang bruger min fastnetstelefon for lyden er meget bedre. Så mobiler er et tilbageskridt :-) .

    Jeg synes det følgede var lidt selvmodsigende.

    I følgende artikel advarer hovedpineforeningen mod mobiler og mobilmaster


    http://www.hovedpineforeningen.dk/hoved ... svaer.html

    og så i følgende artikel anbefaler de er App til folk med hovedpine :-)


    http://www.hovedpineforeningen.dk/artik ... kerne.html
  • Sjovt nok gav min gamle nokia ingen problemer. Men min "nye nokia" giver virkelig problemer. Men folk griner af den, for den er gammel selv om den er "ny".

    Jeg ville ønske jeg havde min museumsgenstand tilbage. Desværre fik den et bad ved en fejl, det kunne den ikke tåle. Min mand har sin endnu og den er god.

    Måske er din gamle nokia mage til min "nye".
Log in eller Registrér for at kommentere.