Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Forhudsforsnævring og cremen

Kommentarer

  • Indstillinger
    Hej,

    Jeg havde forhudsforsnævring omkring 10-11 års alderen. Jeg kom til læge, og de henviste mig til Næstved Sygehus, hvor jeg fik lavet et lille snit, der skulle gøre det lidt nemmere at trække forhuden tilbage. Jeg fik også noget creme (hvad det var kan jeg ikke huske), jeg skulle smøre med, der så skulle gøre forhuden mere smidig og holde området rent.

    Hvis du i slap tilstand kan trække forhuden tilbage, og cremen skal påføres indersiden af forhuden ville jeg nok forsøge som følger:

    Træk forhuden tilbage, og smør så cremen på det hud der er kommet til syne; helt fra hvor glansen slutter. Jeg ved ikke hvor flydende den creme er, men hvis alt andet fejler, ville jeg måske prøve at smøre cremen på glansen, da forhuden alligevel dækker denne (og de kommer alligevel i kontakt med hinanden).

    http://www.netdoktor.dk/sygdomme/fakta/ ... evring.htm
    Så kan du læse lidt mere om det.

    Mht. "gymnastikken", så fik jeg at vide, at hver gang jeg var i bad, skulle jeg trække min forhud tilbage nogle gange. Om dette varierer fra person til person aner jeg ikke.
  • Indstillinger
    Redigeret 11 juli, 2013, 10:01
    Hej og tak for svar.

    Jeg lavet noget research siden da, og fundet frem til dette link:

    https://www.sundhed.dk/sundhedsfaglig/p ... /phimosis/

    Hvor de forklarer hvordan der skal påsmøres, de siger at man skal putte creme uden på forhuden af den forhud der dækker glansen. Hvilket jo er komplet anderledes end hvad du og min læge siger. På hjemmesiden har lægerne dog også sagt at man bestemt skal undgå at ramme penishovedet (glansen) med denne creme. Så nu er jeg virkelig forvirret.

    Redig: http://www.netdoktor.dk/brevkasser/arkiv/201193.htm
    Her siger lægen i bunden af besvarelsen også at "der skal smøres et tyndt lag PÅ forhuden".

    Og et andet spørgsmål er, om cremen ikke bare direkte fjernes automatisk i berøring med stof fra underbukserne? Hvis man vælger at påsmøre det på den ydre forhud?
  • Indstillinger
    Så er det en helt anden creme end den jeg brugte dengang!

    Jeg kan ikke helt tage stilling til, hvilken metode du skal vælge; hjemmesiden eller lægen.

    Mht. om det sviner i underbukserne, så kunne man købe nogle bestemte "klude", der var glatte på den ene side og bløde på den anden, som jeg brugte dengang. De kan vist stadig købes på apoteket, tror jeg.
  • Indstillinger
    Har dog ikke noget imod, at det sviner underbukserne til, det er bare mere om det kommer til at ødelægge behandlingen lidt.
  • Indstillinger
    Jeg vil også lige spørge om, hvorfor min læge sagde 2 uger og ikke mere til mig, imens alle andre får at vide de skal smøre i 4 uger?
Log in eller Registrér for at kommentere.