Hjem Tænder og mund Åben debat om tænder og mund

Dårlig ånde hele livet

Hej
Jeg har et kæmpe problem jeg har en meget dårlig ånde og også nogen gange dårlig smag i munden det har jeg haft hele livet desværre og er et kæmpe problem socialt for mig.
Jeg fra Pakistan spiser meget stærkt mad med meget chili
Børster tænder men nærmest lige efter 15 min stinker jeg igen ud af munden
Men ved i om hva det kan være?
Maden, bruger ikke tandtrød skal jeg tage zink piller?
Overvejer tage til min læge overvejer også tandlægen men hvor meget vil det koste?
Og kan det ske man aldrig kommer væk med det:(
Hilsen Mohammed
«1

Kommentarer

  • Dårlig ånde kan skyldes flere ting. Det kan være hvidløg, f.eks. Jeg elsker hvidløg, men holder mig mest fra dem på grund af den dårlige ånde man får.

    Men det kan også skyldes dårlige tænder. Det kan være paradentose eller huller i tænderne.
    Hvad det koster kan ingen svare på, for det kommer helt an på, hvor meget der skal laves.
    Ikke alle tandlæger er lige dygtige. Jeg kan eventuelt anbefale en dygtig tandlæge i Brønshøj, hvis det skulle have interesse. Men ellers ville jeg gå efter anbefalinger fra andre.

    Dårlig ånde kan også skyldes noget i lungerne, maven eller en infektion. Bihulebetændelse eller diabetes kan være årsag til dårlig ånde.

    Hvis tandlægen, som jeg FØRST ville henvende mig til, ikke giver tænderne skylden, så må det være hos lægen man henvender sig. Jeg håber du har en god læge, for de er heller ikke alle lige dygtige og omhyggelige.

    Lægen kan nemt undersøge om du f.eks. har diabetes. Hvis det skulle være lungerne eller maven må der en specialist til.

    Men det stammer nu nok fra dine tænder. Siden du spørger om priser kunne det jo tyde på du trænger til at få dem efterset. For så er det nok længe siden du har været hos en tandlæge.

    ps. Du ryger vel ikke, for det stinker grusomt.
  • Mange tak for indlægget det hjalp meget;) og ryger ikke:) hmm okay så Det kan skyldes mange ting. Okay jeg prøver først min tandlæge og hvis det ikk noget med munden prøver jeg lægen tak... Men har lige et spørgsmål mere:
    Tandlægen vil self koste penge men skal de undersøge om lugten kommer fra munden eller skal de også rense mine tænder fordi hvis det ikk hjælper mod lugten behøves de ikk fordi vil bare gerne have de skal undersøge om lugten kommer fra munden
    Og hvis det ikk er munden skal jeg til lægen og det heldigvis gratis men hvis lægen sender mig til en øre hals eller special læge koster DEt penge?
    Jeg har desværre ikk ret mange penge
  • Det koster ikke penge at gå til en hals specialist. Du behøver ikke engang en henvisning fra din læge, men kan frit bestille en tid.
    Halslæger og øjenlæger kan man frit gå til. Andre specialister kræver henvisning fra lægen, hvis da ikke man selv kan betale. Får du en henvisning er det gratis hos andre specialister også.

    Tandlægen, du bestemmer selv hvad du vil have gjort og hvad du ikke vil have gjort. Du kan få tandlægen til at kigge på dine tænder og fortælle dig, hvad det ville koste. Tandlægen kan jo se om dine tænder er dårlige og om de muligvis kan være skyld i den dårlige ånde.
    Hvis det er meget dyrt kan man hos nogle tandlæger få lov til at betale af flere gange.
    Tandlægen vil sikkert have et mindre gebyr for at kigge på tænderne og komme med en udtalelse.
  • Ingen kan desværre give dig en garanti. Tandlægen kan jo mene det vil fjerne den dårlige ånde, hvis dine tænder bliver ordnet. Det kunne jo også tænkes at der er flere grunde til den dårlige ånde. Så du bliver sikkert nød til at starte med at prøve dig lidt frem.
  • Okay tak tak:) fordi tror ikk tand rensning vil hjælpe. Jeg prøver lige tandlægen og lægen så:)
    Men hvad har diabetes med dårlig ånde og gøre? Fordi min far har diabetes og mange fra min familie og vil helst ikk tjekke om jeg har så får jeg mere stress og min far har fisbetes
  • Nåh okay troede man vil kunne fjerne den lige meget hvad man kan så meget nu om dage:)
  • Diabetes kan bestemt godt give dårlig ånde, og det er absolut ikke særlig smart, at du ikke vil lade dig undersøge.

    En sådan sygdom forsvinder jo ikke, fordi du ikke tør blive undersøgt. Nej, tvært i mod - en ubehandlet diabetes bliver kun værre, så derfor er mit bud helt klart, at du komme til læge snarest muligt, og det er gratis.

    Tænk - hvis det viser sig, at du slet ikke HAR diabetes - ville det ikke være skønt at få bekræftet, i stedet for at gå og bekymre dig om ting, du måske slet ikke behøver bekymre dig om???

    I øvrigt - hvis du har alvorlige økonomiske problemer, så er der vist stadig mulighed for offentlig støtte til tandbehandling.

    Tænder, der ikke bliver passet, bliver også kun værre - og i den grad dyrere - af ikke at blive behandlet.

    I det hele taget, det værste man overhovedet kan gøre, når der er noget galt - er netop at IKKE foretage sig noget. I langt de flest tilfælde skubber man bare problemet foran sig - og det problem vokser og vokser - og behandlingen bliver mere og mere omfattende og mere og mere dyr.

    Så - kom til læge - og gør det meget snart.
  • Jeg siger bestemt som lotte123. Jeg vidste jo ikke I havde diabetes i familien, så skynd dig til lægen og få det undersøgt. Gør du bare det først.

    Hvis du skulle have diabetes kan det blive farligt ikke at gøre noget ved det. I gamle dage kunne det nemt koste folk livet. Jeg kendte personligt en ung mand, som blev meget, meget syg af en ubehandlet diabetes.

    citat

    Nåh okay troede man vil kunne fjerne den lige meget hvad man kan så meget nu om dage:)

    citat slut

    Ja, det kan man muligvis også, men årsagen skal jo findes, så du bliver nød til at få det undersøgt, hvad grunden er.
    Jeg mente at ingen kunne give dig garanti for at din dårlige ånde kan fjernes, hvis ikke du lade dig undersøge og behandle og det bliver måske ikke den første behandler der kan klare det, men den næste.
  • Hmm okay du har overtalt til mig til tjekke om jeg har diabetes men er kun 20 år kommer det ikk senere i livet?:)
  • Nåh okay du mente det på den måde prøver få det tjekket tusind tak:)
Log in eller Registrér for at kommentere.