Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Erfaring med diskus

Redigeret 18 november, 2013, 11:21 i Diskusprolaps
Hej,

Jeg har brug for lidt råd/erfaring. Min kæreste har i flere år bøvlet med ryggen. De seneste år er det gået lidt frem og tilbage, med gode og dårlige perioder.

De seneste ½ år er det dog blevet værre og værre. Ondt i nederst lænden, med sovene fornemmelse i venstre ben, hofte og arme - og ofte kramper i venstre fod og hånd. Så hele problemet ligger som man kan læse i venstre side. Ligeledes kan det være et problem, hvis han sidder længe ned eller står længe, at ben sover endnu mere eller knæ simpelthen hæver op
Han har taget smertestillende hele tiden med ibumetin og panodil. Det tager langt fra alle smerter, men kun lige toppen. Stærkere smertestillende kan han ikke tåle.
Han kom så til Scanning i Kollund, som skulle have en af de førene ryg specialister, hvor både ryg og hofte blev scannet. Scanningen så dog ganske fornuftig ud, og der var ikke tale om en decideret diskusprolabs. De 2 nederste diskus var lidt slidte, men ellers sad alt rigtig og der var fint plads og intet i klemme ud fra billederne
De 2 diskus kunne der evt. opereres for med proteser eller evt. gøre ryggen stiv, men han er stadig i slutningen af 20´erne, så det var han lidt for ung til. Selvom det på den ene side var en god melding at få, at der som sådan ikke var noget alarmerende galt, så hjalp diagnosen os desværre ikke meget videre. Planen var han skulle prøve fortsætte tage smertestillende og så knap være så aktiv hos fysioterapeut og kiropraktor, da han mente det simpelthen ikke fik ro nok.

Så nu står vi jo lidt i et dilemma, for hvad skal vi gøre. Det med operation ville vi selvfølgelig hellere end gerne vælge, hvis vi bare vidste det ville hjælpe. Ud fra billederne var det som sagt ikke alarmerende og som sådan ikke noget lægen bare sagde, at det var helt klart der den var gal med de symptomer.

Hvad har andre brugere jer her på forum af input og erfaringer - eller evt forslag. Han har under den her periode set diverse "kloge mænd" og der har været bud på det ene og andet hvad der er galt, men facit er at det stadig hæmmer hverdagen med meget lidt aktivitet

Kommentarer

 • Indstillinger
  Blev han røngentfotograferet med sko på. Jeg ved godt, det skriver du ikke noget om, men ideer må til tider kastes.

  Det lyder måske som pjat, men det gjorde jeg, altså med sko på. Vi kiggede på billedet sammen og det så ikke så galt ud. Der var en smule slidgigt i venstre side.

  Så kom jeg til at tænke på min sko og sagde det. Billedet blev taget om og denne gang uden sko. Det kunne ganske tydeligt ses, min hofte var skæv. Den ene side sad højere oppe oppe end den anden.

  Det vidste jeg godt på det tidspunkt og det var blevet korrigeret i den ene sko.
  Det havde gjort at en masse af mine smerter var forsvundet. Men slidgigten kunne desværre ikke fjernes. Jeg havde jo gået skævt i mange år uden at vide det.

  Jeg havde ikke ondt i arm og hånd, så det er bare en ide jeg kommer med. Det er sikkert noget andet, men det skader jo ikke at se efter.
 • Indstillinger
  Prøv at få en ekspert til at se på skanningen igen, det, med mhp. om du evt. har modicforandinger. Det er trods alt værd at få undersøgt.

  Modicforskning har stået på i mange år, og det er en KÆMPE NYHED i medierne, som vil kunne hjælpe mange rygpatienter som har haft smerter længe, og hvor lægerne ikke kan påvise årsagen. Mange patienter får besked på at træne, træne og atter træne, men det gør kun ondt værre, fordi der opstår små mikrobrud inden i ryghvirvlen som er angrebet af bakterien Propione acne, og det er yderst smertefuldt.

  Jeg gik i behandling for modicforandringer for 14 dage siden, da det blev påvist på en MR-skanning, at det er det, som jeg fejler. Jeg har haft smerter i mange år og desværre blev jeg opereret og fik indsat en diskusprotese i lænden i 2007 med mange smerter til følge - set i bakspejlet skulle jeg have været behandlet for Modicforandringer i stedet for. Jeg fik diskusprolaps første gang i 1999 og kæmpede i mange år uden operation, men med fysioterapi, kiropraktik, massage, rygtræning, zoneterapi mm. men intet hjalp.

  Mange læger har i mange år ment at uforklarlige rygsmerter er psykisk betinget - altså noget der sidder imellem ørerne på folk som klager over smerter i ryggen, og det er på tide at der bliver gjort op med den tankegang.
  Hvis I ikke allerede har læst eller hørt om det, så læs Antibiotika kan kurere rygsmerter på berligske.dk og på dr.dk/Nyheder/indland

  I kan læse mere om Modicforandringer på Patientnetværket/Ryg og Modic - Sundhed.dk og tillige Google emnet.

  De bedste hilsener fra
  Hanne
 • Indstillinger
  Se og hør om Modicforandringer i Aftenshowet mandag den 13. maj.

  http://www.dr.dk/DR1/Aftenshowet/Klip+f ... htm#/79175

  Mvh. Hanne
 • Indstillinger
  Hej med jer. Jeg har et for mig MEGET vigtigt spørgsmål: Hvordan kommer man i betragtning til at blive undersøgt/behandlet med antibiotika-kuren. Jeg har spurgt min læge og han siger at det ikke bruges i praksis endnu ??? Det er ikke lige det jeg forstå ud af det jeg har googlet.... Jeg har lige fået påvist 4 prolapser i brystrygsøjlen.... Og har faktisk haft en del problemer med voldsomme bumseangreb og problemer med mundhulen. Så jeg tænker at jeg måske netop har den bakterie som danske forskere har påvist kan være årsag til prolapserne.... Så vil så gerne i betragtning til undersøgelse/behandling ...
 • Indstillinger
  Hej Jonna

  Desværre tror jeg ikke, at du kan få behandling igennem det offentlige sygehussystem, da emnet stadigvæk er lidt kontroversielt. Der foregår også stadigvæk en del forskning om emnet, og det varer nok en rum tid førend det bliver et behandlingstilbud. Du kan kontakte Modicklinikken i Odense, hvor du kan få din skanning vurderet for Modicforandringer, og hvis du har Modicforandringer, så skal du betale selv, hvis du ønsker behandling.

  Mvh. Hanne
 • Indstillinger
  At han har neu-symptomer i hånden, hænger ikke sammen med at problemet skulle ligge i lænden...Er nakken blevet MR-scannet?
 • Indstillinger
  Hvis du ikke kan tåle smertestillende medicin, vil jeg høre om du kender til Life Wave som er plastre der hjælper på alle smerte man måtte have i kroppen. Plastrene sættes på medianbanerne hvor smerten er og du bliver smertefri. Fungere ligesom akupunktur og lysterapi. Plastrene indeholder aminosyre, ild og vand som er 100% indkapslet, intet kommer ind i din hud eller blodbaner. Du kan helt sikkert tåle disse plastre, da indholdet er det samme som vores kroppe er bygget op af. Aminosyren omdannes til protein.
  Jeg håber, du kender en person i dit nærområde som forhandler disse plastre så du kan prøve dem. Hvis du ikke kender nogen, så er du velkommen til at skrive til mig på kontakt@lidodesign.dk. så vil jeg hjælpe dig.
  mvh Bente
Log in eller Registrér for at kommentere.