Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

ondt i muskler og led

Redigeret 1 maj, 2013, 02:34 i Overgangsalder
Hej alle herinde.
Håber nogen kan hlælpe lidt!
Jeg er meget plaget af ondt i muskler og led, har nu været ved lægen og fået at vide det skyldes meget lavt østrogen tal som jo er tegn på overgangsalder.
De homoner, der giver noget til muskler ig led er væk og han mener at det vil hjælpe, hvis jeg får homoner.
Nogen der ved om det er sådan?
Jeg er i 2004 opereret for endometriose og fik dengang, at vide at jeg ikke måtte få homoner da det kunne give mig endo igen, det har jeg selvfølgelig ikke lyst til at få igen og er derfor lidt nervøs over alt det her.
Det skal lige siges, at jeg siden OP har fået cerazette mini p-piller. Dem skal jeg stoppe med, hvis jeg skal ha' homoner. Har læst, at homonplaster skulle være ok at bruge, er det korrekt?
Håber det var til at forstå og at nogen vil svare.
Hilsen connie

Kommentarer

 • Indstillinger
  Hvis sygehuslægerne har sagt at du ikke må få hormoner pga din endometriose, så ville jeg altså lytte til dem hvis jeg var dig!

  Rødkløver er vist at afhjælpe mange af generne i overgangsalderen, men de skyldes at den indeholder østrogenlignende stoffer. Om det påvirker din endometriose, ved jeg ikke så hør lige dine gynækologer ad først:

  http://videnskab.dk/krop-sundhed/rodklo ... rens-gener

  Pygnogenol som kommer fra en bestemt type pinjetræs-bark, er også vist at hjælpe mange. Problemet her er dog prisen, fyren der fandt ud af det tog nemlig patent på skidtet. Men det har altså hjulpet rigtig mange og virkningsmekanismen er ikke via hormonlignende stoffer. Du kan købe pygnogenol i helsekost.

  Muskel- og ledsmerter kan også være tegn på calcium-, magnesium-, og D-vitamin-mangel. Så jeg vil da anbefale at du får målt din D-vitaminstatus. Mange har stor mangel lige nu her efter vinteren.

  Har du mangel så skal dine depoter fyldes op, og det kræver en ordentlig dosis: 75-100µg dagligt.

  Magnsium ville jeg tage 150 - 200 mg af. Husk, du må under INGEN omstændigheder tage calcium uden magnesium -for det første er calcium stort set umuligt at optage uden magnesium (og D-vitamin), for det andet har studier vist, at calcium uden magnesium fremmer åreforkalkning ret voldsomt.

  Mange læger ved dog ikke dette her fordi det endnu er ret ny viden, og fordi vitaminer og mineraler fylder temmeligt lidt på uddannelsen.

  Vælger du alligevel hormoner ,så ville jeg altså spørge de gynækologer der har behandlet din endometriose først, hvis jeg var dig.
 • Indstillinger
  Til Asklepios12
  Jeg glemte at skrive, at jeg får både D-vitamin og kalk, det har jeg taget i næsten 2 år nu.
  Hilsen connie
 • Indstillinger
  Jeg har opdaget at en gang massage, hos en der kan, hjælper virkelig godt et lille stykke tid.
  Begge mine forældre led af muskelsmerter og det gør jeg også. Det er gået i arv til mine børn og børnebørn. Såe, hormon mangel, tjae, hvem ved om det nu også er korrekt.
  Gid jeg var rig, så skulle jeg have massage hver uge.  calcium-, magnesium-, og D-vitamin- gad gerne vide om vi alle mangler/manglede det. Måske har kroppen svært ved at udnytte det og skal have mere tilført end gennemsnittet. Pokkers det skal være så svært her i landet at få en grundig undersøgelse.
 • Indstillinger
  Hej Connie

  Får du også magnesium? Som Asklepios skriver, må man under ingen omstændigheder tage kalktilskud, uden også at tage tilskud af magnesium.

  Et par links til information om sagen:

  http://www.madforlivet.com/bloggen/454-kalkpiller.html

  http://www.madforlivet.com/bloggen/420- ... neral.html

  http://www.vitalraadet.dk/304+M52c95e110e4.0.html

  Magnesiummangel kan godt være årsag til smerter.

  Mange hilsner

  Kameliadamen
 • Indstillinger
  Jeg tager kalktabletter fra Apovit dem der kan tygges. Synes ikke lige jeg kan se om der er magnesium i, men det var dem der blev anbefalet da jeg spurgte på apoteket.
  Hilsen connie
 • Indstillinger
  Hej Connie

  Når jeg søger på Google, får jeg følgende apovit-kalktilskud frem:

  http://www.apotekeren.dk/produkter/kost ... lskud.aspx

  Der står, at det fås med D-vitamin, og det er godt. Men…
  Der er to problemer.
  1. Kalken er kemisk bundet som calciumcarbonat, og det er det samme som Møns klint, og det er vanskeligt at optage.
  2. Der er ikke magnesium i.

  Jeg har de sidste 10 år taget følgende produkt:

  http://www.naturoghelse.dk/shop/cal-mag-1-1-3023p.html

  Jeg aner ikke, hvorfor apoteker og læger bliver ved med at anbefale folk at tage calciumcarbonat, og uden at tage tilskud af magnesium også. Det er mig en gåde!

  Mange hilsner

  Kameliadamen
 • Indstillinger
  Tak, for oplysning om kalktabletter. Grunden til at jeg fik de andre anbefalet er nok, at jeg sagde at jeg ikke er så god til at sluge piller, men hvis det er kapsler kan jeg nok få dem ned. Skal købe nye i denne uge og vil da prøve dem du har skrevet om.
  Jeg kan vel godt ta' D-vitamin ved siden af også?
  Hilsen Connie
 • Indstillinger
  Hej igen, Connie

  Ja, eksperterne har jo fundet ud af, at vi kan tåle langt mere D-vitamin, end tidligere antaget, og at vi endda også har gavn af langt større doser D-vitamin end tidligere antaget. Så du kan godt tage ekstra D-vitamin ud over det, der er i Cal-mag-kapslen.

  Hvor meget D-vitamin man skal tage, afhænger jo af, hvor meget sollys, man får, og om man tidligere har fået konstateret mangel og af, hvor meget fisk man får.

  Mange hilsner

  Kameliadamen
Log in eller Registrér for at kommentere.