Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Stivgørende operation og Blodfortyndende medicin

Redigeret 22 december, 2012, 12:19 i Diskusprolaps
Jeg er nervøs, usikker ja og bange!
Havde i 1996 en blodprop i hjernen og siden fået blodfortyndende medicin (Hjertemagnyl og Persentin). og nu også blodtryksmedicin (Ancozan Comp).
Nu har jeg smerter i Lænden, Ballen, Hoften og ikke mindst Skinnebenet. Jeg kan ikke gå ret langt uden at skal bøje mig, men jeg kan sagtens cykle, jeg holder virkelig af at cykle (6000 km i 2012 på racer).
Scanning viser prolaps på 2 niveauer L4 og L5 samt forskydning L5 på 1 cm.
Jeg har i 1½ år siden 1. scanning, frekventeret fysioterapi og selvtrænet ryggen, i håb om at kunne undgå operation. men der er sket en forværing!
Man anbefaler en stivgørende operation.
Mine betænkeligheder:
1. Jeg skal ud af blodfortyndende medicin 1 ug før. Det er jeg faktisk bange for!
2. Mon jeg kan komme til at cykle på racercykel igen? Det er en betydelig del af mit velvære.
Hvad gør jeg? Lever med smerterne og får endnu mere smertemedicin. eller bliver opereret med de risici der nu er, og de er sikkert større med den tidligere blodprop. og muligvis kan jeg ikke cykle på racer.

Kommentarer

 • Indstillinger
  Min mand har en (ret sjælden) sygdom, der gør, at han er i højrisikogruppe for blodpropper, hvorfor netop dette med at stoppe den blodfortyndende medicin i forbindelse med operation er er risiko, der skal vurderes for ham. I hans tilfælde blev han tlbudt indlæggelse i den periode, hvor han ikke skule tage medicinen, så han netop var under konstant opsyn, men det er de færreste, hvor problemet er så stort, men jeg synes da helt klart, at denne frygt skal du tale med lægen om - så der kan blive taget stilling til risikoen i lige præcis dit tilfælde.

  Det andet spørgsmål, du stiller kan jeg heller ikke svare på - måske nogen, der har prøvet det, kan fortælle, hvordan det var i deres tilfælde, men i sådanne situationer, må det vurderes i det enkelte tilfælde, for hvad andre har oplevet af både positivt og negativt, behøver ikek nødvendigvis være det, du kommer til at opleve.

  Jeg tror desværre ikke, du kan få ret meget brugbart her i et debatforum, men jeg fin der, at det er yderst relevante spørgsmål, som du skal bede om en meget grundig samtale med lægen om - ja, jeg vil endda mene, at du både skal tale med din læge, men også med en specialist om det, så der er flere "øjne" på din situation.

  Det er vigtigt for dig at køre på racercykel, men det kan du vel heller ikke nu, hvor dine smerter er så voldsomme?
 • Indstillinger
  Lotte, tak for dit indlæg.
  Du har ret, selvfølgelig skal/bør jeg tale med både min læge og lægen der tilbyder operationen om angsten og at komme ud af den blodfortyndende medicin en uge før operationen. Jeg har dog flere gange fået at vide, at jeg ikke har større risiko for at få blodpropper end alle andre!!!!! Hvad jeg så kan bruge det til? Jeg mener psykisk vil jeg jo altid have større risiko end alle andre.
  Vedr. cyklingen. forholder det sig sådan, at jo mere jeg bøjer mig forover, gøres der plads til nerverne, altså jo færre smerter har jeg, og rent faktisk er jeg stort set smertefri imens jeg cykler eller dyrker spinning i et motionscenter i modsætning til når jeg spadserer, står eller sidder.
Log in eller Registrér for at kommentere.