Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Smerter efter re-operation

Redigeret 15 oktober, 2012, 12:07 i Diskusprolaps
Hej Allesammen

Jeg vil hører jer ad hvordan jeres oplevelser med re-operation er.

Jeg fik min første discusprolaps d. 19/08-2011, hvor jeg var i grækenland og dykke.
Jeg kom først hjem d. 22/08 og kom til læge 25/08. Der fik jeg så afvide at jeg skulle se tiden an, som jeg så gjorde. Der gik måneder og måneder men jeg havde samme smerter og intet blev bedre.
Så kom jeg til lægen igen d. 17/10 hvor man sendte mig videre og jeg blev scannet og fik konstateret en discusprolaps mellem L4/L5. Jeg blev opereret d. 11/09-2011 hvor jeg efter operationen straks kunne mærke den snurrende og dunkende fornemmelse var væk og alt var godt igen.. Jeg NØD det virkelig.

Desværre varede det ikke så længe.. Jeg var startet på at cykle og motinoere en del uden problemer..
Så ville jeg prøve fodbold igen (har spillet fodbold siden jeg var 5 år og spillede serie 1 fra jeg var 18).
Jeg kastede mig efter en bold i indendørs fodbold og da jeg landende fik jeg straks stærke smerter ned i mit højre ben og stikkende fornemmelse i lænden.
Jeg brugte min private sundhedsforsikringen og fik en MR scanning som viste en prolaps samme sted, hvor lægen mente af den ikke ville forsvinde af sig selv pga. størrelsen.
Jeg fik så en re-operation d. 11/09-2011. Efter operationen kunne jeg desværre ikke mærke den store forskel.. Jeg var allerede dopet rimelig godt på morfin. Jeg kom så hjem og tog oxicontin og oxynorm sammen med panodil og ibumetin.

Der er nu gået 15 dage og når jeg går længere ture for jeg virkelig den stikkende fornemmelse i benet og stivhed i kroppen og lænden.
Min medicin plan så sådan her ud

Morgen
2 oxicontin (10mg)
2 Oxynorm (5mg)
2 panodil( 500mg)
1 ibumetin (400mg)

middag
2 oxynorm hvis jeg har behov

aften
2 oxicontin (10mg)
2 Oxynorm (5mg)
2 panodil( 500mg)
1 ibumetin (400mg)

Jeg har så prøvet at trappe ned så jeg tager kun 1 oxiconton fra igår morges men jeg har kunnet mærke smerterne stille og roligt på vej tilbage i hvilestillingen, så jeg tror ikke jeg har klar til at trappe ned

Så mit spørgsmål er egentlig er det normalt, når jeg går længere ture at få samme symptomer på en discusprolaps og når jeg prøver trappe ned er det for tidligt?

Kommentarer

 • Indstillinger
  Jeg skal love for at det er en ordentlig omgang morfin-præparat du får som smertestillende, imponerende hvis du overhovedet kan stå op!

  Det er jo svært for os herinde der hverken er rygspecialister eller har set dig at sige om det er normalt at du har smerter ved længere ture.

  Hvis der var nerver i klemme, så ville du have smerter hver gang du bevæger dig. Det bedste er at kontakte den afdeling der har opereret dig, de har sikkert et tidsrum hvor du kan ringe direkte til en af sygeplejerskerne, så kan hun tage stilling til om du skal have en ambulatorietid ved den læge der har opereret dig.

  Men det er vel forventeligt at ryggen brokker sig over at blive opereret det samme sted 2 gange. Du må nok erkende at kontaktsport som fodbold er en dårlig ide og at du skal være meget omhyggelig med at få opbygget et godt muskelkorset omkring ryggen inden du kaster dig ud i for vilde ting. Men det er også noget sygeplejersken/lægen vil tage stilling til.

  Mht. nedtrapning, så er det dine smerter ved genoptræning der nok er bestemmende for det er vigtigt at du kan bevæge dig rundt og få brugt musklerne. Igen, det er noget du bør vende med sygehuset, men umiddelbart lyder det til at du er temmelig godt "lakket til" og der er ingen tvivl om at det vil være bedst om du kunne trappe ned snarest muligt -vel og mærke i samarbejde med enten sygehuset eller din egen læge.

  Der er alternativer til den morfin du får med de smerter du beskriver. Mange rygpatienter har glæde af epilepsi-medicin eller gammel type antidepressiv medicin, der begge i lav dosis virker smertestillende på nervesmerter og har væsentlig færre bivirkninger end de stærke morfinpræparater som oxycontin og oxinorm hvor der jo også er stor risiko for at du bliver fysisk afhængig.

  Du er vel også i et genoptræningsforløb med en fysioterapeut, ellers er det meget vigtigt at du kommer det hurtigst muligt så du får lavet de rigtige øvelser i den rigtige rækkefølge på den rigtige måde!
 • Indstillinger
  Hejsa - jeg har 3 discus prolapser - 2 i nakken og en i lænden. Den ene i nakken er jeg opereret for og har mange smerter. Der har Saroten hjulpet. Det er et nervemedicin og logisk nok er det jo nerverne som gør ondt og skal neddulmes - prøv. 25mg er nok for ´mig til at holde smerterne ud.

  Vicki
Log in eller Registrér for at kommentere.