Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Erstatning efter rygoperation

Redigeret 10 oktober, 2012, 16:29 i Diskusprolaps
Jeg skriver dette her,da jeg godt kunne tænke mig at vide om der er nogen som har fået tilkendt erstaning efter en eller flere rygoperationer som har gjort en invalid og hvem der har fået medhold fra Patientforsikringen.

Er selv igang med søge om erstatning efter 3 rygoperationer,som har gjort mig invalid og som har gjort at mit centralnerversystem er helt ødelagt og må leve med konstante smerter,tage metadon og andet medicin.

Er blevet tilkendt førtidspension og kan ingen ting,altså køre bil,cykle,svømme,tage solbadning,får hjemmehjælp , fået handicaptoilet og min seng er også blevet forhøjet...

Er der andre der har oplevet løse skruer,løse skiver og så mange smerter at man en gang i mellem har lyst til at sige farvel.... Er der andre som også sidder i dag og fortryder at de er blevet opereret...

I må meget gerne skrive til mig på min email
togtrolden@privat.dk

Mvh.

Mette

Kommentarer

 • Indstillinger
  Hjælper Metadon mod ryg smerter?
 • Indstillinger
  Jeg blev også lidt forundret, men du kan læse her. Det er stærkt smertestillende.

  http://www.netdoktor.dk/interactive/med ... fo&id=3123
 • Indstillinger
  Ja, metadon er et morfinpræparat til stærke smerter. Det bruges rutinemæssigt som smertestillende middel, og har altså ikke nødvendigvis noget at gøre med at være narkoman på afvænning.

  Det forklarer også hvorfor narkomaner nogle gange sælger deres metadon på gaden. Man giver narkomaner metadon fordi det ved massivt misbrug kan være for farligt for kroppen at tage "en kold tyrker", metadon er altså her brugt som en form for nedtrapning fra narko.

  Men man er altså ikke nødvendigvis narkoman fordi man er på metadon.

  Togtrold, får du egentligt kun metadon? Ingen panodil 665 mg? Ingen antiepilepsi eller gamle type antidepressiver? -disse to stofgrupper virker nemlig fremragende mod nervesmerter når de gives i meget lav dosis, det har altså intet at gøre med at nogen tror det er dit hovede. Har din læge henvist dig til smerteklinik? Specialiseret genoptræning?

  Jeg har ingen erfaring med erstatning, det kommer jo også an på din sag, som nok er temmelig kompliceret. Men den afdeling der opererede dig har pligt til at give dig oplysninger om hvordan du kontakter de rigtige instanser ved en klagesag. Hvis du mener du har en rigtig god sag, så kontakt en uvildig sundhedsfaglig til at "oversætte" din journal for dig. Jeg mener at der findes et firma der tilbyder den slags. Om du kan få en læge til at kigge din journal kritisk igennem ved jeg ikke.

  Kroniske smerter er desværre en reel risiko ved rygoperationer, men det er ikke det samme som at sige at der ikke er lavet fejl i din sag.
 • Indstillinger
  Uha, jeg venter på en rygoperation. Jeg har spinalstenose, og skal opereres anden gang for det.
  Går nu og spekulerer over, om jeg skal tage på privathospialet Hamlet, som jeg kan, på grund af lang ventetid. Tiden jeg har fået, er først den 28. jan. 2013, men kan afkortes, hvis jeg vælger privathospitalet.
  Sidst jeg blev opereret var det en succes.
  Med hensyn til Metadon?
  Ja, alt for mange tror det kun er til narkomaner. Det bruges til stærke smerter.
  Men det kan give problemer for folk der får det, fordi ikke alle indenfor sundhedssektoren ved, at det gives i tabletform for stærke smerter.
  For en måneds tid siden, kostede denne vildfarelse en sygeplejerske sit job. Hun tog imod en en mand, der var kvæstet ved en trafikulykke. Manden oplyser ved modtagelsen, at han får metadon. Hun skriver uden videre, at manden er gammel misbruger, hvilket får konsekvenser for smertebehandlingen under indlæggelsen.
  Det blev til alt held opdaget og rettet i journalen, da jeg kunne tilbyde, at sende dokumentation for, at manden ikke var, er eller har været misbruger, men udelukkende får metadon som smertestillende.
  Så husk dokumentation hvis man har brug for metadon.
  Der er skrappe regler for behandling af misbrugere i hele sundhedsvæsenet, i mange tilfælde nægter man at behandel dem.
  Den unge mand her, havde ni brækkede ribben plus andre skader, og det eneste man tilbød ham var panodil, fordi "han var gammel misbruger" , sagde lægen. Derfor blev det opdaget, at der var sket en fejl i modtagelsen.
  Så husk dokumentation.
 • Indstillinger
  Hej

  Jeg går selv og afventer svar fra Patientforsikringen efter spinalstenose/div. discus operation der blev lavet på Hamlet.

  Efter operationen er jeg endt ud med ventresidig Scoliose, samt massive nervesmerter/skader og mit venstre ben er svundet ind med pt. 2,5 cm. Dette har selvfølgelig medført en voldsom smertedækning i form af Metadon, modificeret Panodil, Lyrica og noget muskelafslappende. 14 måneder efter denne operation har Køge sygehus sat 4 hvirvler sammen(det gjorde nas), som ikke har haft den store effekt udover min ryg blev lige.

  Jeg har efter en arbejdsskade i 1999 været opereret 4 gange men har on off været inde og ude af hospitaler for akut smertedækning, men de sidste 2 år efter besøget på Hamlet har været et helvede, også fordi der manglende erkendelse fra lægernes side, og vi selv måtte bekoste nye MR scanninger, og smerteklinken der råbte til dem at de ikke kunne medicinere en patient som var så skadet.

  Det som det hele går på er, at inden operationen kunnejeg klare et kontor job, men her 2 år efter er jeg indstillet til Førtidspension, og har ikke en chance for at klare det mindste arbejde, også fordi medicinen sløver mig, og min koncentrationsevne er helt ødelagt.

  Vh Nielsen4180
 • Indstillinger
  Min operation er gået godt. Jeg blev opereret den 20.sept. på Hamlet.
  Jeg kunne næsten ikke gå inden operationen, og da jeg kom hjem var det det samme. Jeg var først meget skuffet, jeg vidste jo godt, at der er en risiko for, at operationen ikke hjælper.
  Jeg blev tilbudt alle mulige hjælpemidler på Hamlet, men takkede nej. Jeg troede det var ligesom første gang.
  Så fandt jeg en stok min mand havde efterladt, og jeg tænkte, lad mig prøve den. Den var lidt for høj til mig og den havde rundt håndtag. Men jeg kunne mærke, at ved at bruge den, slappede musklerne af, og smerterne og min gangfunktion blev bedre.
  Så¨jeg ringede til Hamlet og spurgte om jeg stadigvæk kunne låne et par krykker, og det kunne jeg. Jeg fik dem i fredags, og det virker. Jeg går ture nu på ca. en km. og smerterne er næsten forsvundet, min gangfunktion næsten normal. Jeg glemmer da ind i mellem at bruge krykkerne.
  Jeg får ikke smertestillende medicin mere.
  Jeg synes at krykkerne har hjulpet mig til at finde min normale oprejste holdning. Jeg haltede meget også efter jeg kom hjem, men det er stort set forsvundet. Krykkerne har taget smerterne.
Log in eller Registrér for at kommentere.