Hjem Øre, næse og hals Hørenedsættelse og tinnitus

Fra lydoverfølsomhed til tinnitus

Redigeret 7 december, 2014, 09:12 i Hørenedsættelse og tinnitus
For mange år siden havde jeg en trykken for ørerne, som var ubehagelig. Jeg gik til ørelæge, som fik lavet em MR scanning fordi der kunne være en knude på hørenerven, sagde han, Det var der ikke.

Han sagde så at det var tinnitus, men det var ikke livsfarligt og det ville kun blive værre med tiden. Det er den eneste ærlige melding jeg har fået fra en ørelæge.

Alle andre, - og det kan godt være omkring 20 som jeg gennem tiden har besøgt når jeg syntes at det blev for træls det her, og tænkte at der da måtte være sket noget nyt, eller at en ny ørelæge måske vidste bedre, - har lavet den samme standard øreprøve på mig og derefter fortalt: -Du hører
dårligt, du skal ha' høreapparat. -Nej tak, hvis tinnitus forsvinder så ville jeg sikkert høre udmærket. -Nå, men hvis du ikke vil ha' høreapparat så så kan jeg ikke hjælpe dig, blev der så hver gang sagt.

Fire gange har så ladet mig overtale til at få et høreapparat, men hver gang jeg havde benyttet det, og jeg hørte jo lidt bedre med det, blev tinnitus den efterfølgende dag meget værre, så røg høreapparatet naturligvis i skuffen, indtil næste gang hvor jeg tog chancen, med samme resultat.
Men nogle års mellemrum gentog seancen sig og jeg fik et nyt høreapparat.
Jeg søger en del på nettet om kom tilfældigvis på en side omhandlende lydoverfølsomhed, JA det er det der er galt tænkte jeg, men det tændte ikke noget lys hos min ørelæge, han henviste dog til universitetshospital, og jeg tænkte at nu kommer der gang i det.
Men det gjorde der desværre ikke, efter en del bøvl hvor ørelægen glemte at tage aftryk til høreapparat, og andre mangler på høreapparatet hvilket resulterede i at jeg i alt har kørt ca 1000 km i min bil, er der ikke sket noget som helst, det dyre høreapparat ligger stadigvæk i skuffen og der bliver det nok liggende for jeg har mistet troen på de kloge, mage til sjusk har aldrig været ude for ellers.

Det undrer mig at trods mine forespørgsler, har det været muligt at nogen til at foretage sig fx en scanning for at om der skulle være noget at se.
Jeg kan jo mærke at der er noget, når det sådan ganske forbandet trykker en gang i mellem i det ene øre, og når jeg trykker visse steder omkring ørerne kan jeg ændre styrken på tinnitus.
Hvis det havde været min mekaniker jeg havde spurgt om en mislyd på bilen ville han ha' gjort jeg mere umage en bare lytte til motoren og så sagt, du skal ha' en ny kobling etc.

Hvorfor er det så svært at få en ørelæge til at lave en ordentlig undersøgelse inden de stiller en diagnose. Min første ørelæge kunne jo godt.

I går aftes, nytårsaften, havde jeg silikone ørepropper i ørerne, og da jeg var 10 min. uden på terrassen kl 24 for at se fyrværkeri havde jeg de normale høreværn ovenpå silikonen, og kunne så kun sporadisk høre nogle pop - pop når det knaldede. Alligevel blev jeg nødt til at tage sovepiller både kl 03 og kl 06 for at få lidt søvn og i dag er tinnitus helt absurd vanvittig,

Det er ikke nogen hyletone, det er kun støj, som en hvislen.

Hvad skal jeg gøre???

Kommentarer

 • Tinnitus har forbindelse med din dårlige hørelse. Man kan ikke gøre noget ved det, andet end at benytte et høreapparat.
  Jeg kan anbefale dig, at søge hjælp hos hørepædagogerne i dit område.
  Forøvrigt kan man måle om lydoverfølsomhed er af en sådan art, at man kan gøre noget ved det. Jeg lider af lydoverfølsomhed, som man ikke kan gøre noget ved. Det fremgår af audiogrammet og undersøgelserne, hvilken slags du har.
  Forøvrigt forvæærer du selv tinnitus, når du er irriteret over det. Du bliver nød til at acceptere, at på grund af din nedsatte hørelse, frembringer hjernen tinnitus.
  Det kan en hørepædagog give dig en fornuftig forklaring på, så vil du forstå hvorfor. Så plejer tinnitus at blive mindre interessant for hjernen, og på et tidspunkt lægger du slet ikke mærke til det.
  Jeg har også tinnitus, men bemærker det ikke. Kun nu hvor jeg skriver til dig, ja så kommer jeg i tanke om den, og så hører jeg den. Men den er ikke interessant, så ligeså snart jeg slipper tasterne her, så er den "væk" igen.
 • Nå ja, hver sin tinnitus, jeg kan i hvert fald ikke overhøre den larm der er i mit hoved, den er der uanset om jeg skriver her, kan ikke sove om natten, lydoverfølsomheden er den der gør tinnitus værre derfor bliver tinnitus værre når jeg benytter høreapparat. Jeg har prøvet det så mange gange at jeg er sikker på at det er det der gør det.
  Har prøvet hørepædagoger m.m.m.
 • Min tinnitus er også som en vislen. Du kan godt lære dig selv at overhøre den.
  Kender du til den tidligere forening der hed MTF? Meniere-og tinnitusforeningen.
  Den er nu sammenlagt med den landsdækkende forening Hørelsen. Der er stadigvæk en underafdeling der kun handler om tinnitus. Jeg tror du kan få glæde af, at kontakte deres kontaktpersoner.
 • Ja tak :-)

  Når denne "hvislen" er som et expresstog eller en flymotor, så er det ikke muligt at overhøre den, jeg ikke ønske at du skulle prøve at høre min tinnitus døgnet rundt, bortset fra når jeg er faldet i søvn ved 3-5 tiden om morgenen.
  Jeg forsøger at undgå sovepiller, da de er vanedannende og jeg hader at skulle tage piller. :-)
  Men jeg forsøger at fortælle mig selv at jeg bare er ude at køre i tog, og det ikke har noget med mig at gøre. Det bare ikke nemt abstrahere ......
 • Hej det lyd overfølsomhed du beskriver havde jeg meget som barn, men jeg er også noget der heder særlig sensitiv, om det kan være grunden til min hørelse er så følsom for lyde kan jeg gætte på, for alle kroppens sanser er meget mere følsomme for ting vi oplever, og forstyre vores hjerne. så det kunne være grunden til du ikke kunne sove, men hvis det er tinitus er der kommet ny viden med at høre ekstra høj lyd for at stoppe tinitus, også noget i baghovedet har forbindelse til det indre øre, men det du beskriver med en susen i øret, det får vi da også hvis vores øre har været overbelastet med for høje lyde, eller vedvarende lang koncert, så summer ørene også flere dage efter, det kunne godt tænkes at disse knald nytårs krudt giver har været for høj til dit øre, jeg tænker du måske kan få hjælp hos en lydklenik der kan måle om dine øre tåler lyde, om det belaster dig. jeg ved de måler hørelsen der. og giver lyder til hjælp til mange ting. men om det kan hjælpe dig er da et forsøg hver. hej
 • Er der noget nyt om lydoverfølsomhed, efter tinnitus, det generer mig meget, og jeg søger en specialist, hvis der findes en sådan, - gerne Sønderjylland, tak
 • På en anden blok læste jeg, at der var gjort forsøg med rotte, som var udsat for tinnitus. Via en påvirkning på en nerve i nakken og lydbehandling skulle tinnitusen forsvinde. I 2011 stod man netto for at skulle starte på forsøg på mennesker. Artiklen skulle være skrevet af STINE SOFIE MATHISEN her på NetDoktor.
  Så er der nogen der har læst noget efterfølgende om dette?
 • Hejsa.
  Jeg lider også af tinnitus og i perioder er jeg meget lysfølsom.
  Ligesom mange af jer andre så er min tinnitus en blanding af "flymotorlyd" og "susen og hylen". Jeg føler desuden - i perioder - et voldsomt tryk i mit ene øre samt en rungen når jeg taler eller ved dybe udefra kommende lyde.

  Jeg er blevet undersøgt af stort set alle specialister i DK og ingen har indtil videre kunnet hjælpe mig.

  Efter nu 4 års intens søgen har jeg muligvis fundet svaret på, hvad det er jeg fejler. Jeg lider af kæbedysfunktionalitet.
  Dette er der faktisk behandling for og man kan blive så godt som symptomfri.

  Der en en del litteratur om denne lidelse på nettet, så prøv at se om det er noget der kan hjælpe jer.
Log in eller Registrér for at kommentere.