Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Gode råd ?

Redigeret 27 august, 2011, 10:56 i Diskusprolaps
Jeg har en kæreste, som i den tid jeg har kendt ham altid har bøvlet lidt med kroppen - hvad angår ryg, spændinger m.m.

Det er dog de seneste år taget til, og han har været til diverse fysioterepi, "hekse doktorer" og kiropraktorer og mest forvirrende af alt så kommer hver person med sin egen diagnose lige fra hypermobilitet til diskos og det bare er generelle spændinger.

Heldigvis er han medlem af en privatsyge forsikring, så senest blev han scannet (tror det hed en MR scanner). Vi havde så et møde med en af de bedste ryg specialister i DK(det er hvertfald hvad privatsygehuset skilter med) og sagde, at der er tale om en minimal diskposprolabs - og det er måske endda tvivlsom om man kunne betegne det som en, da der var meget lidt slid at se.

Min kæreste har problemer med det giver en summen i såvel højre arm og højre ben og også ondt i lænne området, så han spiser ofte ibometim, som jo også er noget skidt at spise i længden.

Men ham ryglægen her, sagde at en operation ikke vil komme på tale, da et indgreb næppe ville hjælpe, da der var tale om så lidt og det kunne måske tilmed gøre det værre. Men der skulle nok noget ryg træning til og fysioterapi og ellers måtte vi jo tage en ny scanning hvis det blev værre

Så nu står både jeg, men også min kæreste ret frustrerede. For vi er ikke kommer nærmere nogen løsning, da det som sådan ikke er det helt vilde galt ifølge scanningen. Men vi kan jo så her og nu egentlig bare gå og vente på det bliver endnu værre så en operation kan komme på tale.

Det er pisse frustrerende, for har man en brækket arm ved man det skal i gibs of så nogle måneder efter er det ok igen. Men omkring det her ryg problemer har vi intet vi kan forsøge med nu, da vi har en scanning og en ryglæge der egentlig melder det som ok

Så hvad kan man gøre nu ? - jeg har altid været yderst modstander af piller og undgår selv pandodil hvis jeg kan. Omvendt ved jeg også at min kæreste jo ikke tager ibometim pillerne for sjov, men det er jo bare ikke holdbart i længden.

Så håber nogle derude måske har et eller andet råd og oplevelse de selv har haft. som har bragt dem videre?

Kommentarer

  • Indstillinger
    Din kæreste skal vel gøre det, som lægen anbefalede: træne!
    Han skal rette henvendelse til en fysioterapeut, der både kan behandle ham med massage m.v. samt lave et træningsprogram til ham.
    At satse på en operation og bare sætte sig ned og vente, er direkte tåbeligt, for måske bliver det aldrig værre, og som lægen også sagde, så er der en ret reel risiko for, at det bliver værre efter en operation.
    Så frem med træningsdragten og opsøg en god fys.
Log in eller Registrér for at kommentere.