Hjem Sport, motion og ernæring Sund kost

Svækket efter alt for mange infektioner - hjælp!

Redigeret 30 juni, 2011, 04:59 i Sund kost
Jeg har brug for et par gode råd og prøver nu her for at se, om nogen kan hjælpe.

For knap et år siden fik jeg kyssesyge, og var syg af det i tre uger. Jeg havde feber hver dag i de tre uger, havde svære smerter i halsen (havde også halsbetændelse) og var meget træt. Jeg kom over det og blev frisk og rask igen, men bliver ved med at få bakterielle halsbetændelser ca. en gang om måneden med antibiotikakur til følge. Jeg har ikke længere tal på, hvor mange gange jeg har haft halsbetændelse i det sidste år, men det er ca. en gang om måneden. Jeg er godt klar over, at kyssesyge er hårdt for kroppen, og at det kan tage tid at komme helt ovenpå, men jeg har indtil maj-omgangen i år været fuldstændig frisk og rask indimellem omgangene med halsbetændelse. Jeg har ikke følt mig syg udover de sædvanligvis 3-4 dage med halsbetændelse indtil antibiotika'en får det slået ned, og jeg har heller ikke følt mig træt derudover. Sover godt om natten, har ikke andre helbredsproblemer.

Nu føler jeg mig imidlertid generelt svækket. Jeg har ømme armhuler og har haft det siden forrige halsbetændelse, altså i maj måned. Den fik jeg en 8-dages antibiotikakur for, og da juni-halsbetændelsen så kom, fik jeg en ti-dages kur for at få det slået helt ned. Halsbetændelsen forsvandt også, men jeg har stadig ømme armhuler og nogle gange også bryster (jeg går ud fra, det er lymfeknuderne - der er ingen "knuder" at mærke, kun ømhed).
Jeg er mere træt i hverdagen, men sover stadig godt om natten (lægger mig aldrig om dagen - travl husmor med fuldtidsarbejde og små børn) og føler mig som regel udhvilet om morgenen. Men blæser en vind forkert på mig, får jeg straks ømhed i halsen og får en smule små-feber. Jeg føler mig alt for svag og vil så rasende gerne have bygget immunsystemet godt op igen.

Jeg er begyndt at tage Krauterblut. Har egentlig ikke nogen grund til at mistænke decideret blodmangel, men har det ærlig talt som om min blodprocent er alt for lav. Har ikke fået den målt.
Jeg er - på lægens opfordring - begyndt at tage ginseng. Noget sort sirupsagtigs stads, som skal opløses i varmt vand. Det smager rædselsfuldt, så jeg håber virkelig, at det virker!

Hvad kan jeg mere gøre for at komme rigtigt på højkant igen? Jeg er simpelt hen så udbrændt og slidt...
Håber nogen ligger inde med gode råd - og mange tak fordi du læste med så langt.

Kommentarer

  • Hej
    Ærgerligt du ikke rigtigt får nogle svar. Kyssesyge er svær at live kvit. De gentagne halsbetændelser kunne tyde på problemer med mandlerne, har det været på tale at få dem taget, sædvanligvis får man det gjort som barn, men det er muligt at få gjort som voksen.
    De lymfe et eller andet som ikke er knuder har du sikkert fordi dit immunforsvar har været belastet, det kan f.eks. styrkes med c vitamin og hvidløg.
    Jeg har ikke hørt om ginseng der skulle fortyndes mad vand, det du kan købe i supermarkeder og på apoteket kan du tage rent, det smager bedst koldt, men virker hurtigere og bedre ved stuetemperatur.
    Hvis du trænger til hvile er det kroppens behov, tag evt. en nøglelur på ca. 20 min. helt ned at slappe af og så tilbage igen, det virker! God bedring. Helle8
  • Jeg tror du får alt for mange antibiotika kure. Det slår dit immunforsvar i stykker.
    Mangler du vitaminer. Det er mere vigtigt end man lige tror at være dækket ind med vitaminer.
    Et familiemedlem blev af halslægen anbefalet at tage vitaminer. Hun tager omnimin. Siden har der sjældent været noget galt.
  • Tak for jeres svar. Ja, jeg har helt klart fået alt for mange antibiotikakure, men jeg har jo ikke fået dem uden grund. Derfor vil jeg hellere sige, at jeg har fået alt for mange infektioner ;o) Men det er jo to sider af samme sag, og ja, det har smadret mit immunsystem. Jeg vil meget gerne hjælpe kroppen så meget som muligt med at få det bygget hurtigt og effektivt op igen. Det er derfor jeg efterlyser nogle gode råd til det formål.

    Krauterblut indeholder allerede c-vitamin, men det kan være jeg skal prøve at få lidt ekstra, måske noget appelsinjuice. Hvidløg har jeg ikke tænkt på, men jeg vil prøve at få det tænkt med ind i hverdagen, måske købe et kosttilskud, hvis det duer sammen med ginseng og krauterblut (men det gør det vel..).

    Jeg får faktisk ikke nogen multivitamintablet, det var da ellers et logisk sted at starte. Det må jeg hellere begynde på.

    Det har flere gange været på tale at få fjernet mandlerne. Og hver gang jeg får halsbetændelse siger jeg til mig selv, at NU ringer jeg til den øre-næse-halslæge og bliver indstillet til operation! Men ærlig talt, så er jeg ikke meget for det. Jeg kan godt se fordelene (jeg snorker også en del til min mands store fortrydelse) og vil egentlig gerne have dem væk - jeg synes bare operationen virker så.... voldsom? Ja, jeg er ellers ikke pivet, men lige i dette tilfælde er jeg måske nok lidt overdrevet pivet.

    Suk. Nå, men under alle omstændigheder er det nok meget smart at få kroppen hjulpet lidt på rette vej inden operation evt. kommer på tale, så hvis der er flere, der sidder inde med gode råd til min situation, så hold jer endelig ikke tilbage.

    Tak for de gode råd indtil videre.
  • Hej Inger

    Hvis jeg var dig, ville jeg gøre i hvert fald to ting:

    1. Jeg ville bede lægen om en blodprøve til undersøgelse for alle de vitamin- og mineralmangler, som en læge kan tjekke for. Det er da udmærket at begynde at tage Kräuterblut og en rigtig god ide at begynde at tage vitaminpiller, men meget bedre at få undersøgt, om du rent faktisk mangler jern eller B12 eller folinsyre, som er de tre ting, der kan være årsagen til lav blodprocent. Og meget nødvendigt at få undersøgt, om du mangler D-vitamin eller andre ting, som er nødvendige for, at immunforsvaret kan virke.

    2. Jeg ville tage probiotika!

    Sagen er jo, at antibiotika, som du har fået meget af, slår ALLE bakterier ihjel. Antibiotika kan ikke skelne mellem sygdomsbakterier og så alle de gavnlige bakterier, som er nødvendige for, at du kan have en sund og velfungerende bakterieflora i tarmen.

    F. eks. er det sådan, at en sund tarmflora producerer B-vitaminer, og den holder desuden tarmen sund, sådan at den kan optage alle de næringsstoffer fra maden, som du har brug for. Det er jo ikke nok, at man spiser sundt. De sunde næringsstoffer skal jo også OPTAGES i organismen. Og hvis dine tarme ikke fungerer optimalt, fordi antibiotika har ødelagt din tarmflora, så optager du ikke de sunde ting fra din mad.

    ”Hvad i alverden er probiotika?” vil du sikkert spørge.

    Probiotika er gavnlige mælkesyrebakterier. Du kan få dem fra surmælksprodukter, f.eks. Arlas forholdsvis nye produkt, som jeg lige nu ikke kan huske, hvad hedder. Du kan også vælge at købe mælkesyrebakterier i helsekosten.


    Her kan du læse noget om emnet:

    http://www.culturavidencenter.dk/Probiotika/

    http://www.bionordic.dk/page.asp?id=369

    Jeg har ikke så meget tid til at finde information lige nu, men der står i hvert fald i linket fra Bionordic, at man efter en antibiotika-kur skal sørge for at spise mælkesyrebakterier og B-vitamin.

    Jeg har virkelig aldrig forstået, at læger ikke giver den nødvendige rådgivning til folk, der har fået antibiotika. Og jeg kan endda forstå på dig, at du har fået talrige antibiotika-kure! Har din læge slet ikke sagt til dig, at du skal sørge for at genoprette en sund tarmflora?

    God bedring.

    Mange hilsner

    Kameliadamen
  • Hej kameliadamen

    Du har en fabelagtig god evne til at få det sagt.
    Da min forhenværende læge var ved at tage livet af mig med antibiotika var jeg helt klar over jeg skulle have yougurt o.s.v. for mavens/tarmfloraens skyld.
    Jeg var dog ikke klar over svampen i munden skyldtes antibiotika. Eller rettede fordi det havde dræbt de gode bakterier også.

    Det mest forfærdelige er jo det var kalium mangel, jeg i virkeligheden var mest syg af. Kaliummangel og antibiotika fik mig til at kaste alt op, også vand. Derved mistede jeg endnu mere kalium.
    Det i forening var ved at slå mig ihjel.

    Man skal virkelig passe på med hvad lægen giver en. Undersøge tingene selv.
    Det er alt for farligt at tage antibiotika hele tiden.


    http://www.neurozym.com/dk/default.asp?gruppe=305



    Jeg har fået antibiotika 4 gange i mit liv. Ingen af lægerne har sagt et eneste ord om mælkesyre, ingen. Eller fortalt noget som helst.
    Den sidste gang fik jeg forfærdelige smerter i maven, men da havde han også givet mig så meget, at de advarede mig på apoteket. Jeg vidste bare ikke, hvad jeg skulle gøre.
    Da jeg henvendte mig til min daværende lægen var svaret: Ja, de tabletter kan give mavesmerter. !!!!!!!
  • Hej igen
    Med hensyn til om mandlerne skal tages er det rigtigt at det kan være en voldsom omgang, derfor gør man det helst på børn.
    Jeg kender to eksempler på nogen der har fået det gjort som voksne og det er gået godt, de gener man har af operationen er trods alt forbigående.
    Når du først har de problemer, gør mandlerne faktisk mere skade end den gavn man skulle have af dem - forsvar mod infektioner, hvad vil du helst have, pest eller kolera? God bedring. Helle8
  • Hej Persille

    Tak for din ros ;o)

    Og tak, fordi du hjælper mig med at finde information, så Inger selv kan læse om tingene. Jeg har - lige nu – ikke overskud til selv at læse de henvisninger igennem, som jeg bringer links til. Årsagen er, at jeg har kaliummangel!!!
    Men jeg regner med, at jeg rammer nogenlunde rigtigt med de links, jeg har bragt. Og jeg er i gang med at kompensere for min kaliummangel!

    Til Inger: der kan jo godt være andet, du kan gøre, end de to ting, jeg har skrevet. Men de to ting er det allernødvendigste, efter min mening.

    Mange hilsner

    Kameliadamen
  • Hej igen kameliadamen
    Så var det alligevel kaliummangel du fejlede. Centyl, som de glad fortæller er et mildt middel. Jeg skal aldrig have den slags mere. Især ikke, når lægen ikke gider sørger for undersøgelser af blodet.
    Jeg er glad for du har fået det konstateret i tide, selv om det varede noget længe.
    Som specialisten sagde til mig: Du kunne have fået hjertestop.
    Det var et lille sidespring.


    Med hensyn til at få fjernet mandler. Man siger det ikke er så slemt for børn, tjae, hvem ved.
    Min søn fik fjernet mandler, da han var 5 år.
    Han var en tapper lille dreng, hvor jeg fik at vide, hvis han græd ved besøg måtte jeg ikke komme.
    Jeg hviskede til ham, han endelig ikke måtte græde. Naturligvis havde han ondt i halsen bagefter.
    Min anden lille søn måtte sidde ude på gangen og vente. Jeg har aldrig tilgivet hospitalet den behandling. !!!!!!!!

    Jeg ved man i dag nødigt fjerner mandler, netop af hensyn til det du fortæller. Men, som sagt, det behøver ikke at være det dårligste valg.
    Min søn fik fjernet sine, fordi de var så store, at maden satte sig fast i halsen.
    I dag er han 52 år. Han har aldrig haft besvær efterfølgende. Det kan altså også gå vældig godt.
Log in eller Registrér for at kommentere.