Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Blod i spyttet efter at have rømmet mig

Hejsa , Det hele startede i starten af November månede 2010. jeg spyttede frisk blod ud.Siden er der sket 4 gange.

1. gang var jeg til et netværk arrangement med nogle venner. Det blev spist godt af slik og chips, samt drukket en masse sodavand. Jeg følte at jeg var ved at få ondt i halsen og ved et toilet besøg spyttede jeg i håndvasken og der var frisk blod i spyttet.Jeg kigged i munden via spejlet men kunne ikke se noget andet end jeg var meget rød omkring drøblen. Jeg tænke at jeg måtte have skåret mig på noget jeg havde spist.

2.gang var jeg til barnedåb den 27 november. jeg havde haft det lidt underligt den dag. Jeg var på et toilet besøg og spyttede i vasken. det var rød/bruntlig spyt, syntes det var underligt men kunne intet se ellers.Resten af aftenen havde jeg det små skidt.

3.gang Tordag den 13 januar havde jeg haft en ganske rolig dag. Sad og så fjernsyn og rømmede mig kunne mærke der kom noget med op troede det var slim. Gik ud og spyttede i vasken det lignede slim med frisk blod klat i så blev jeg noget bekymret for der var igen intet at se af rifter og lign. dagen efter bestilte jeg tid hos lægen han henviste mig til Øre, næse, halslægen. og kunne desuden intet se. Bestilte tid hos halslægen om mandagen. Han kunne hellere intet se, han sagde det så fint ud. Han sagde jeg skulle komme den efter følgende mandag til endnu et check. Det gjorde jeg så og han kunne intet se hellere denne gang.

4.gang ved et toilet besøg rømmede jeg mig igen også var der blod igen frisk. Efter følgene kom der en brænde fornemmelse i halsen og mellemgulvet. Det var Lørdag den 5 Februar. Jeg var nu for alvor begyndt at blive bange for at have kræft eller ligende ting, da jeg havde læst alt muligt på nettet. Jeg bestilte tid til Øre, næse halslægen igen fik om onsdagen. Han kunne intet se igen. Han sagde at det nok var et blodkar der var sprunget. Han spurget lidt endtil om jeg havde forhøjet blodtryk. Men det ved jeg ikke om jeg har.

Nu er det sådan at jeg dyrker meget motion styrke træning og jeg løber også en del. Jeg regner mig selv til at værer i rigtig god form. Jeg er normalt stort set aldrig syg. Men er blevet meget bekymret efter dette, jeg sover dårligt og tænker meget på at det kan værer kræft.

Jeg kan godt være lidt sådan at jeg syntes det hele ramler. Så jeg kan ikke udelukker jeg måske syntes jeg har symtomer på noget jeg ikke har. Men i bund og grund bekymre det mig at der er frisk blod i spyttet.

Lige nu er det der ikke blod i mit spyt, jeg syntes jeg har en stinken i halsen og nogle gange i mellemgulvet.håber i kan hjælpe mig lidt.

Med venlig hilsen

Jacob Ibraimi

Kommentarer

 • Indstillinger
  Det lyder ikke rart og jeg har tænkt på dig. Når der mange gange er frisk blod bør det undersøges grundigt.
  Jeg ved desværre at læger, også specialister, godt kan overse sygdomme.
  En halsspecialist sagde til min bror, der ikke var noget galt, men det var kræft.
  Det behøver det jo ikke at være, men det bør da undersøges, så der eventuelt kan gøres noget i tide.

  Det kan godt være et blodkar, men det skal da ikke blive ved. Hvorfor målte lægen ikke dit blodtryk. Det bør gøres.
  Jeg gik selv og var meget syg i mindst et år. Min læge gjorde intet.
  Da han havde ferie henvendte jeg mig til en anden, som straks målte blodtrykket. Det var meget for højt.
  Man skal og må tage hånd om sig selv. Selv om det kan være svært for man aner jo ikke hvor hvem og hvad man skal henvende sig til.

  Jeg har også haft blødning nogle gange og fandt selv ud af, det var kopimedicin, der ødelagde mine slimhinder i halsen/brystet.
  Men der kan jo være mange andre årsager.
  Hvad med tandkødet ??
 • Indstillinger
  Hej Persille1, tak fordi du svaret. Jeg ved ikke hvorfor min læge ikke tog mit blodtryk, han er bogstavligt talt dk´s ælste læge. Jeg har ikke haft nogle problemer med tandkødet, bløder ikke når jeg børster tænder og kan ingen rifter eller sår se i munden.

  Jeg må bare op til lægen igen og få taget mit blodtryk. Kan de igenligt ikke tage en blodprøve der siger om man har cancer eller ej?

  Jeg totalt panikker i øjeblikket, syntes jeg har alle mulige symtomer. Det er totalt frusterende.

  Lige nu syntes jeg, jeg har synke besvær. Men jeg må værer ærlig og sige at jeg ikke ved om jeg giver mig selv en masse symtomer. det er bare det blod der for mig tig til at panikke. I øjeblikket er der intet blod.

  Jeg tænkte også på hvor hurtigt sådan et sprunget blodkar forsvinder for der er jo gået en 3-4 dage hvergang inden jeg er noget op til hals lægen.

  Endnu en gang tak for dit svar, hvordan gik det med din bror. Jeg håber han har det godt idag.

  Hilsen Jacob
 • Indstillinger
  Kære Jacob

  Desværre, det endte ikke godt for min bror. Han er død.
  Jeg kan dog berolige dig med, det var andre symptomer end dine selv om det var kræft i munden og halsen. Han var ryger.

  Nej, man kan ikke uden videre se i en blodprøve om det er kræft. Man kan sikkert se om der er noget galt, men der skal flere undersøgelser til.

  Det at du spytter blod kan være flere forskellige ting. Lige fra "noget" til ikke noget særligt. At du har en del "mærkelige" fornemmelser kan skyldes nervøsitet for, hvad det kan være.
  Jeg var selv noget "rundt på gulvet", da jeg opdagede blodet.

  Men du skal ikke gå og spytte blod. Min søn havde et blodkar der let sprang op og blødte. Det var i næsen. Blodet kom også ud af munden.
  Jeg mener ikke man kan se det 4 dage efter, men halslægen må jo kunne se om blodkarret er hævet op.
  Men nu er vi inde på noget jeg ikke kender meget til.

  Du ryger vel ikke. Hvis du er sart i halsen, så er det sikkert ikke så godt.
  Et kraftigt hosteanfald kan også give lidt blod. Eller hvis man kaster op.
  Men det fortæller du ikke noget om.

  Under alle omstændigheder mener jeg du bør tale med lægen om det igen. Få målt dit blodtryk. Hvis det er meget højt kan det også give små blødninger.
  Som du kan se kan der være flere ting, der kan give lidt blødning. Og mange ting betyder ikke noget.

  Men hvis det bliver ved, så bør du absolut have undersøgt om det eventuelt kommer fra maven eller hvad det er for noget. Din læge må så henvise dig til en anden specialist.

  Mine sarte slimhinder gav mig blødning, men nu er der intet.
  Jeg blev bange , så jeg forstår godt du bliver nervøs. Man bør også være forsigtig.
  Nervøsitet sætter sig ofte i halsen, sådan du føler synkebesvær. Bare så du lige er klar over det.

  Mange hilsener.
  Persille1
 • Indstillinger
  Hej Persille1, endnu engang tak for noget info jeg kan bruge. Jeg er ked af det ikke endte godt med din bror.

  Jeg har lige været ude med min familie og hygge lidt. Det har hjulpet noget på humøret. Men nu hvor man er hjemme igen, så er man jo hurtigt inde på de samme net sider.

  Jeg har ikke haft noget synligt frisk blod siden i Lørdags. Men lidt gulligt klattede noget når jeg rømmer mig. Men jeg går sgu til lægen Mandag eller Tirsdag i næste uge. Få målt mit blodtryk osv. Så må jeg se om det kan give nogle svar.

  Er også lidt bange at jeg giver mig selv en masse symtomer. Får jeg kan få svært ved at forklare mig til ham. Jeg tror at jeg er meget kræft fikseret pga. min far døde af det for snart 3 år siden. Men det var lunge kræft han havde. Man så jo en stor stærk mand, fprsvinde til ingenting med kemo behandlinger osv.

  For at svare på spørgsmålet om rygning. Nej det har jeg aldrig gjort eller prøvet hellere ej nogle som helst stoffer eller lign. ting. Jeg har drukket øl osv når man er ude. Men normalt er mit over forbrug nok nærmere Cola og slik hehe. Uden dog at værer blevet overvægtig eller noget. Jeg er 1.80 og vejer 80 kg det går lidt op og ned da jeg løber meget.

  Kunne øre, næse halslægen ikke se blodet kom fra næsen hos din søn, eller har jeg misforstået noget.?

  Med venlig hilsen

  Jacob
 • Indstillinger
  Hej igen, Jacob

  Det var det praktiserende læge, der sagde blodet kom fra et blodkar i næsen. Jeg fortalte om blødningerne, men da det også løb ud af næsen på ham var det ikke så svært at regne ud.
  Han blev henvist til en øre, næse og halspecialict, hvor han fik "brændt" blodkarret, så det ikke blødte mere.

  Det var min egen private mening, at man sikkert ikke kan se noget 4 dage efter, men måske kan man se, at et blodkar er hævet. Det skal du ikke lægge noget i.


  Du kan jo have været lidt sart i halsen, især hvis du rømmer dig en del.
  Det kan man gøre uden at tænke over det. Jeg pressede f.eks. min tunge hårdt op mod ganen uden at vide det.
  Det sved og brændte i min tunge. Halsspecialisten kunne se det og sagde, det var noget jeg skulle huske på ikke at gøre.
  Derefter lagde jeg mærke til det og holdt op. Det hjalp.

  Jeg håber den smule blod ikke betyder noget som helst. Hvad der er højst sandsynligt. Held og lykke hos lægen.
 • Indstillinger

  Hvad var det så?

Log in eller Registrér for at kommentere.