Hjem Hjerne og nervesystem Parkinsons sygdom

Er det symptomer på parkinson?

Redigeret 23 juni, 2013, 07:58 i Parkinsons sygdom
Hej.

Jeg har igenem længere tid haft problemer med at mine hænder ryster, svimmelhed, søvnbesvær, stive led og smerter i nakke-skuldre og i ledene i fingrene...

Jeg sad og kiggede mig omkring herinde for at se hvad det muligvis kunne være, da min læge ikke er til at snakke med. (han siger det blot er indbildning eller psykisk der er problemer. men ville gerne høre lidt flere "vurderinger" omkring det. Skriver i den her kategori fordi jeg syntes symptomer minder lidt om det, og en ven sagde jeg skulle prøve at skrive her og spørge om hjælp!!

Et lille extra spørgsmål! Hvad skal jeg gøre når min læge ikke virker til at kunne hjælpe mig?!?

Kommentarer

 • Hvis det var mig ville jeg bede om en henvisning til en neurolog.
  Jeg stoler ikke helt på de praktiserende læger mere, men foretrækker en specialist, når der er tvivl.
  Kan jeg ikke få en henvisning ville jeg finde en privat. Det er jo ikke til at holde ud, at gå og være i tvivl om, hvad der er galt.  http://www.google.dk/search?hl=da&sourc ... =parkinson
 • Hej Bekymret

  Der er desværre en tendens hos de praktiserende læger til at tro, at de fleste sygdomsproblemer skyldes noget psykisk. Det er noget, de lærer på kurser. Og ofte tager de fejl!

  Jeg har selv været udsat for den slags lægefejl, og jeg har siden interesseret mig meget for sundhed og sygdom, blandt andet ved at deltage i forskellige debatter på nettet. Hvis du vidste hvor ofte jeg læser eller hører vendingen: ”Lægen troede det var noget psykisk, men så viste det sig at være…”

  Jeg ved selvfølgelig ikke, hvad du fejler, men jeg kan godt forstå, at det bekymrer dig. Heldigvis behøver det ikke at være Parkinsons syge eller noget andet alvorligt.

  Hvis jeg var dig, ville jeg bede den praktiserende læge om en undersøgelse for mangel på alle de vitaminer og mineraler, som en praktiserende læge kan undersøge for. Der er uhyggeligt mange, der mangler D-vitamin. De symptomer, du har, peger ikke entydigt på D-vitaminmangel, men det er vigtigt at få afklaret, om du har sådanne mangler.

  Hvis det viser sig, at der ikke kan påvises mangel på vigtige næringsstoffer, synes jeg, at det ville være en god ide at blive henvist til en speciallæge, som Persille skriver. Hvis din læge nægter at hjælpe dig, må du simpelthen skifte læge.

  Jeg vil godt lige fortælle om to af mine bekendte:
  Den ene ryster meget på hænderne, og det har hun gjort i mange år. Der er ikke tale om Parkinsons syge. Jeg vil tro, at der er tale om det, radiodoktoren Carsten Vagn-Hansen beskriver i følgende link:

  http://www.dsgnet.dk/Sites/artsym/ryste ... nderne.asp

  Den anden bekendt har haft ondt i muskler og knogler i flere år. Lægen affejede det som psykisk. Med noget besvær lykkedes det min bekendt at blive henvist til en neurolog. Her blev hun også afvist under henvisning til, at der nok var tale om noget psykisk. (Den praktiserende læge havde selvfølgelig i henvisningen noteret sin formodning om, at det var psykisk). Efter flere års sygdom viste det sig, at min bekendt havde meget alvorlig D-vitamin-mangel. Og alle hendes symptomer havde faktisk hele tiden været typiske for D-vitaminmangel.

  Jeg siger IKKE, at dine problemer skyldes D-vitamin-mangel. Jeg vil blot advare om lægernes tendens til at være selektivt blinde.

  Jeg ønsker dig god bedring. Der er sikkert ikke tale om noget alvorligt. Men selvfølgelig skal det undersøges, således at du kan få hjælp.

  Mange hilsner

  Kameliadamen
 • Hej igen
  For resten er der en ting, der godt kunne passe med dine symptomer, nemlig tungmetalforgiftning, som du kan læse om her:

  http://www.tungmetal.dk/

  Jeg siger IKKE, at der faktisk er tale om tungmetalforgiftning. Men det er en overvejelse værd. Men hvis jeg var dig, ville jeg først sørge for at blive undersøgt for mangel på vigtige næringsstoffer.

  Mange hilsner

  Kameliadamen
 • Hej Bekymret1987

  Hvis 1987 er dit fødselsår, er du heldigvis meget ung, og Parkinson starter meget senere. Det kan du læse om et andet sted på netdoktor. Men det har du sikkert for længst fundet ud af.

  Min mor, mormor og moster havde parkinson. Fælles for dem alle tre startede det med rysten på hovedet og/eller hænder. Da var de alle omkring 55-60 år.

  Det er ekstremt sjældent, parkinson begynder, når man er 23 år. Da det er en gammelmandssygdom.

  Jeg vil dog anbefale du fortsat klager over symptomer hos lægen, hvis du har store gener. Der kan være andre ting i vejen.

  Så du skal absolut ikke være bange for, at du har parkinson din unge alder taget i betragtning.

  De bedste hilsner Signe
 • Du skal bede om en henvisning til en neurolog. Der vil de teste det der kaldes tonus og diadokokinese som indikerer parkinsom.

  Tager du nogen form for medicin? Rystelser og svimmelhed kan være bivirkninger på mange typer medicin.

  Rystelser og søvnbesvær kan også skyldes hyperthyroidisme, som betyder at din skjoldbruskkirtel er overaktiv. Der ses typisk også vægttab ved hyperthyroidisme - Er du meget slank eller tabt dig for nyligt? Har du hævet hals (google: struma)?

  Svimmelhed er et uspecifikt symtom der både kan skyldes lavt blodtryk, hjerte/lunge lidelser, neurologiske lidelser og meget andet. Er du ung skyldes svimmelhed og besvimelser tit det der hedder ortostatisk hypotension - dvs at dit blodtryk falder når du rejser dig op, så du bliver svimmel.

  Hvis jeg var dig, så ville jeg gå til min læge og bede om en blodprøve, hvor der testes T4 og T3, få tjekket dit blodtryk, og så ellers bede om en henvisning til en neurolog. OG som de andre nævner - få også tjekket for vitaminer og mineraler - særlig vitamin D, B12, jern og kalium.
Log in eller Registrér for at kommentere.