Hjem Øre, næse og hals Hørenedsættelse og tinnitus

Brummen i øret

Jeg har nu i små tre uger haft en burmmen i mit højre øre. Det startede da jeg havde taget en pille. Noget antipsykitisk medicin. Stoppede dog omgående, da jeg fik denne brummen, og håbede det fortog sig. Men måske har medicinen forårsaget permanent skade på øret?
Min læge har aldrig hørt at andre har fået tinnitus af at tage medicinen og mener det er usansynligt det er det, efter blot een pille.

Jeg havde dog en prop i øret dagen før det startede. Men det har jeg haft så mange gange før uden det gav tinnitus.
Det er værst om aftenen og natten. Det har dog været meget reduceret i nogle dage, men så fik jeg en prop i øret igen, og nu brummer det konstant igen.
Brummelyden afbrydes af enhver lyd eller bare det at dreje hovedet hurtigt. Det er næsten mere irriterende at det afbrydes ved enhver lyd, for så høres det ekstra meget ved fx. tale i fjernsynet.

Jeg må sige at dette gør mig bange og tager hårdt på humøret. Jeg tænker ikke på andet. Skal jeg leve med det resten af mit liv, og hvordan lever jeg med det.

Kommentarer

 • Du kunne prøve at læse min debat med : Susen i øret, lolland1970

  Under øre,næse halssygdomme. Jeg ved ikke om du kunne finde hjælp i det. På mig hjalp/hjælper det.
 • Har du bidt mærke i om din brummen kom pludseligt, eller har den været der længe.
  Hvis det er en pludselig opstået brummen, kan det skyldes en ubalance i dit bevægeapparat. Du kan have spændinger i nakken, problemer med tandstillingen osv. En fysioterapeut kan sikkert hjælpe dig med noget af det, eller din tandlæge hvis det er tænderne.
  Er det en tinitus der har været der længe og kan du ikke forlige dig med den, kan man som et forsøg prøve høreapparatbeh. eller du kan tage kontakt til en tinituskonsulent i nærhedne af hvor du bor. Sådan en finder du ved et høre-tale institut. Konsulenten kan hjælpe dig med at " leve med din tinitus"
 • Hejsa,

  jeg synes du skal tjekke det her link:
  http://www.hoereforeningen.dk/saerligt- ... itus-ramte

  Det lyder til at være relevant for dig, at opsøge en specialist, der tager dine symptomer alvorligt.

  Hvad er det for noget medicin du har taget?
  Umiddelbart må jeg erklære mig enig med din læge i, at det ikke kommer efter kun én pille, men man ved da aldrig!

  Det med, at du har haft prop i øret nogle gange er absolut relevant at se i denne her sammenhæng, da de typiske symptomer på problemer med ørene er hørenedsættelse og tinitus og evt. svimmelhed.
  Dvs. at det problem du har, der giver dig propper i ørene virker til at være grundlæggende og det kan også være enten det, eller propperne i ørene, der giver tinitus.

  3 vigtige spørgsmål:

  Har du været udsat for pludselig høj støj, som fx. en eksplosion eller en ekstrem høj koncert? Eller oplever du meget larm i hverdagen på dit job?

  Bruger du vatpinde?

  Har din læge haft kigget dig i øret og målt trykket i mellemøret?

  Mvh. Oktober
 • Jeg har været hos læge og blevet kigget og målt i ørerne. Det hele så normalt ud.
  Jeg bruger ikke vatpinde og er ikke blevet udsat for støj.

  På det sidste har jeg haft svimmelhed, og en nat efter en dag med meget tryk i det ene øre, blev jeg pludseligt svimmel så det hele kørte rundt. Dagen efter var proppen væk men stadig lidt svimmel.
  Brummen kom gradvist tilbage i løbet af nogle dage.
  Tror på at proppen forleden måske kan skyldes det Flixonase spray med binyrebarkhormon, som jeg prøvede.
 • Det lyder meget sandsynligt. Men du skal helt klart gå til lægen igen, hvis du oplever svimmelhed sammen med problemer med øret, for det tyder på en sygdom i labyrintsystemet i det indre øre, som både indeholder "balanceorganet" og høreorganet.

  Men jeg krydser fingre for, at du har fået det bedre.

  Mvh. Oktober
 • jeg har nu været på en audiologisk afdeling og talt med en læge. Han mener brummelyden og lydfølsomheden er tinnitus. Fornemmelsen af væske i øret og somme tider prop plus at min næse i højre side altid er mere eller mindre stoppet, det har ikke noget med lydene at gøre. Jeg er af anden læge givet noget Seroquel for at få mig til at være ligeglad. Men det hjælper ikke ret meget.
 • Hej igen,

  det lyder lidt underligt.
  Hvad sagde lægerne til din svimmelhed?

  Erfaringsmæssigt er der mange der oplever, at de kan dæmpe tinnitussen ved at forsøge at tænke på noget andet.
  Generelt kan siges, at det at acceptere den, og ikke tænke på den som noget irriterende er første skridt på vejen.

  Er lyden der konstant, eller forsvinder den, når der er andre lyde, som fx. tv?

  Når mit er aller værst, tænder jeg altid tv'et og lader det køre i baggrunden. Ellers prøver jeg en form for afspænding, hvor jeg prøver enten at tænke på ingenting, eller visualisere forskellige ting. Dvs. en form for meditation, der fjerner tankerne fra den irriterende lyd, der konstant følger dig.

  Jeg ved, at det i realiteten er langt mere kompleks, men mange oplever, at de her ting kan hjælpe dem. Og det er metoder, som jeg ved, at audiologerne arbejder med.

  Jeg håber, at det kan hjælpe dig lidt,

  Mvh. Oktober
 • Jeg har det på præcis samme måde. Også efter en periode på "lykkepiller"
  Tonen jeg har er en dyb brummen. Det virker ikke som om det er i ørene men nærmere i hovedet. Som om der er en maskine i nærheden der konstant står og kører. Meget meget stressende.
 • Det er bivirkninger fra piller efter stop forsvinder det igen. Hvis i læser indlægsedlen ordentlig under bivirkninger ville i kunne læse det der. Sjovt nok at læger udskriver medicin men de aner intet om bivirkninger de eneste kender er det almindelige, så når de ikke kender alle bivirkninger, siger de altid det kan ikke være fra pillerne.
 • Jeg tager så godt nok Ritalin mod ADD istedet men dette lyder præcis som de lyde jeg får i øret af og til. De er dog ikke konstante, men kortvarige på 10 sekunder pr. gang men nu har de været der en hel dag efter jeg ikke har taget pillen. Det gør mig nervøs fordi jeg er bange for at det har noget med blodbanerne til hjernen at gøre, men det er sikkert ikke lige så slemt som jeg frygter.
Log in eller Registrér for at kommentere.