Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Ramt af 6. prolabs

Redigeret 14 januar, 2010, 13:46 i Diskusprolaps
Hej
Er der andre herinde som bare får discusprolabser i ét væk?
Jeg er nu ramt af min 6 - og de forrige 5 har krævet operation - og det gør denne så osse?

Kommentarer

 • Indstillinger
  pyha ..din stakkel...men jeg har hørt om det før..jeg har kun fået 3 operationer..men så fik jeg dem også på et år...så held og lykke.. det eneste jeg ved er at man skal træne hele tiden og passe på vægten...jeg træner 3 gange om ugen...så håber jeg at jeg undgår flere...er der ikke andre muligheder for dig?
 • Indstillinger
  Hmm desværre ja, da jeg fik mit første barn fik jeg 3 dage efter 1 prolaps, denne slap jeg for opreation indtil mit 2 barn var født og den brød op da hun var 1½ mdr gammel, 1 år og 1 dag efter blev jeg opereret for 2 store prolaps i lænden, 3/4 og 4/5 mener jeg, fik et 20 cm langt ar, nerve smerterne forsvandt, men da jeg ikke kunne overholde de krav der var dengang hverfald ( 93) blev jeg desværre kronisk smerte patient, har indtil 09 haft yderligere 7 i lænden, hvor de efter konservativ behandling fik i sig selv, men er der jo, det var de første 9............ i marts 09 vågnede jeg med skuldersmerter ligesom indenunder skulderbladet, gik til læge efter et par uger hvor smerterne ligesom flyttede sig efter "behov" op til skulderen også, min læge gav mig blokader !!! i 2 uger, fik så ondt ned bagpå overarmen, og var da slet slet ikke i tvivl om de smerter kendte jeg desværre alt for godt, så VIDSTE det var en prolaps i nakken, efter 4 -5 lægebesøg fik jeg endelig henvisning til fysiorterapeut, men havde meget modgang med kommunen med at få det beviliget, den ene læge konsulent sagde : vil ikke formindste medicin forbrug, den anden sagde : Hun får ikke større livskvalitet af fys og træning !! så endte med jeg ud af min kontanthjælp selv betalte første besøg, hvor jeg 7 min senere havde lært at sidde på yderkanten af en stol, kigge ligeud, og trykke mig på hagen 5 sek, dette skulle jeg så gøre 10 gange i timen hver dag, men ikke hvis det gjorde ondt, allerede i de min fortalte jeg hende at når jeg trykkede sortnede det for mine øjne, - jamen så skulle jeg lade være.............. Godt så, om hun ville give mig lidt masage ? NEJ det får du mig ikke til, så må du bestille til hos en massør - og 340 kr fattigere og en lang næse, flere smerter gik jeg tudende derfra.
  Kom til 5 læge i vores lægecenter, de forrige 4 ink. min egen læge som kendte til mine 9 tidligere prolaps, sagde jeg at nu blev jeg snart sindsyg af smerter og ligegyldighed og forlangte at blive scannet, han kunne så ikke henvise mig til scanning, men til neolog, - endelig taget alvorlig første gang ½ år med voldsomme smerter trods dagligt dødelig dosis morfin pga kronisk smertepatient ( som 30 årig sagde de : det må du lære at leve med !! )
  kom endelig til forundersøgelse 22.07 men da var smerterne endelig aftaget en smule så vi blev enige om jeg havde en åben tid hos ham, smerterne kom igen for fuld udblæsning helt ned i underarmen på en nat, - så fik henvisning til scanning 14.9, og pga ventetiderne kunne jeg tage på privat hospital og blev allerede scannet d. 24.9 i Hørsholm. 1 uge efter fik jeg så dommen :
  ikke 1, ikke 2 men 4 prolaps fra C3 til C7 men det var ikke det alvorligste sagde neurlogen desværre var der tryk på rygmarven på de 2 af dem, spurgte totalt i chock over der er 4, om hvad det betyder ?? det ville han så ikke svare mig på, det skulle kirurgen gøre, bad om kopier af scanning, - heldigvis, for da jeg efter en uge intet havde hørt fra Riget ringede jeg derind, de havde ikke modtaget dem, viste sig neologen havde "glemt" at diktere de skulle sendes både til mig og Riget, så jeg faxede den selv, ville denne gang vente på Rigets vudering, da jeg af flere havde hørt på privat hospitalerne operede de bare, - det er jo kr fra det offentlige, og der var der også heftig debat i aviserne om at bla. Riget måtte operere alle de der var fejl opereret........ Fik en tid til 7.12.09, Hele 9 mdr efter 1 lægebesøg..... og viste sig den overlæge jeg kom ind til var ham der 16 år før havde lavet min lænd :-) tænkte YES endelig får jeg klar besked på hvad det betyder og hvilke konsekvenser det har.... Han kiggede billederne og viste mig det hele mens han forklarede det med rygmarven ville jeg feks, kunne få nerve smerter eller føle forstyrrelser i feks benene, men at det så stammer fra nakken og ikke lænden... AHA har haft føle forstyrrelser i venstre ben i 8 år, så sagde han, så har du haft de prolaps i halsen lige så længe,hvor forskellige specialister har sagt det stammer fra lænden og vil forsvinde af sig selv om et "par mdr". Men da mine nuværende nervesmerter er i min venstre arm, og de 4 prolaps burde gå til højre side, en er godt nok i hele cirkumferencen, og andet volapyk for mig, har kunnet slå meget op på Rigets hjemmeside, også operationen, som skræmmer mig fra vid og sans - gennem HALSEN !! Han mente ikke jeg ville have udbytte af operation på nuværende tidspunkt, og han fik nok verdens største knus, her havde jeg siden 30.09.09 spekuleret, grædt, tænkt, skrevet testamente, været så bange, isoleret mig, - og slap så, jeg nærmest løb ud fra Riget og ugen efter var smerterne 7 - 9 - 13 væk, helt væk, har nu holdt indtil i forgårs hvor jeg kunne mærke skulderen igen, igår og idag lidt i overarmen, så holder mig i fuldstændig ro og håber........... Men selvom smerterne havde varet konstant i 8 mdr, vildt og voldsomt selvom 3 x 60 mg. morfin dagligt, så gik de i sig selv igen. Flemming Madsen som kirurgen hedder forklarede mig at man
 • Indstillinger
  forsat: at 9 ud af 10 prolap i lænden går i sig selv i løbet af 3 mdr, men i nakken hedder det sig at 7 ud af 10 går i sig selv i løbet af 6 mdr...... men et eller andet sted er jeg lidt glad for den lange ventetid, da jeg ikke idag har ar på halsen også, for Hamlet ville operere dem alle 4......... tænkte næ venter altså lige på Riget som er dem der har mest ekspertise i DK. ellers havde jeg måske været en af dem der skulle genåbnes igen på Riget eller endnu værre også skulle lære at leve med de nye smerter, - Går pt for 2 gang på smerte centret pga jeg gerne vil ned i medicin, men bliver afprøvet med 50 år gamle midler mod alt mligt med de vildeste bivirkninger, så affinder mig med mit morfin og depot panodil, diazepam til natten, har valgt ikke at være smerte fri - kan godt leve med smerter, og bliver på den måde også lettere mindet om når jeg skal tage en slapper, og ved jo at alt jeg gør får konsekvenser, så hvis jeg vælger at sige ja tak til en invitation til et eller andet, skal jeg holde mindst en dag fri i kalenderen, for det koster en ligge dag, men livet skal jo ikke gå helt i stå, selvom jeg må indrømme det har haft meget store konsekvenser i mit og mine børns liv at jeg "måtte lære at leve med det" det tog nogle år, men en dag accepterede jeg det, og må indrømme da blev dagene lidt lysere igen... underligt nok. Nu kæmper jeg så for en førtidspension, nu 5 år og 5 dage siden jeg søgte, kommunen lejede et firma 1.1.09 der skulle afslutte de sagde de ikke havde nået - inden 09 var slut, fik endelig fat i dem igår, for at få chock igen, nu fået ny frist til maj 2010, mon ikke den også forlænges ? derefter har kommunen 3 mdr at afgøre sagen i, tror ikke på de når at afgøre den på 3 mdr, alle frister på alt lige fra hjemmepleje, syge seng, fys, medicinkort bliver løbende forlænget op til flere gange. Men giver ikke op, og anker hvert et afslag, selvom det tager op til et år i ankestyrelsen, tror der ligger 4 anke sager fra mig lige pt, den sidste ang min medicin bevilling jeg har haft i 16 år, er blevet frataget mig, og ankenævnet givet kommunene medhold, pga de kun medregner det medicin der går på CTR kontoen, dvs det medicin der er tilskud til, så jeg har ikke råd til at være bare smertedækket, for skulle ha for 740 kr medicin der IKKE er tilskudsberettiget oveni meget dyre Contalgin, ( 540 før tilskud ) så er det korrekt det kun er 400 /mdr i snit, men er jo ikke virkeligheden, så den er indsendt som en principel sag som også andre kan få "gavn" af, rigtig mange mistede nemlig sidste år deres bevilling med den begrundelse, Håber på positivt svar, for hvis jeg skal købe alt medicin så har jeg ca 600 at leve for om mdr.
  Det var et sidespring, og en lang lang roman på dit korte spørgsmål, - nu haft 13 prolaps, men kun åbnet for de 2, kunne være åbnet for 6, men pga jeg ventede på de bedste i landet slap jeg for en fejloperation på Hamlet.
  Ønsker det bedste for dig.
Log in eller Registrér for at kommentere.