Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Hypnoterapi og incest ?

Hej
Jeg er en snart 40 år gammel kvinde, som gennem flere år har forsøgt, med psykoterapi at komme videre i mit liv, at få lagt noget bag mig, som skete, da jeg var 4-8 år. Jeg husker ikke meget, kun at min bedstefar krævede noget ubehageligt til gengæld for tryghed og omsorg.
Trænger til, at der nu virkelig skal ske noget og har læst et par bøger om emnet. Kan forstå, at hypnoseterapi nogen gange kan komme om bag ved alle de forsvarsmekanismer man har sat op for at kunne holde ud, at være til.
Kunne tænke mig at spørge om der er nogen af jer, der har haft erfaringer med hypnose og incest og i så fald, hvilken behandler ?
Alternativt vil jeg gerne høre, om nogen kan anbefale andre typer af terapi og behandlere ?
Venlig hilsen
Mikka

Kommentarer

  • Indstillinger
    Hej.

    Jeg er en kvinde på 51 år, som selv har været udsat for incest. Jeg har prøvet alt mellem himmel og jord, så hvad der har hjulpet mig, er svært at vide. I dag arbejder jeg for www.incestramtevoksne.dk, hvor vi alle har været udsat for incest, og arbejder frivilligt i foreningen.
    I foreningen har vi en mandlig mailrådgiver olli06@sol.dk
    og en kvindelig mailrådgiver evadall@sol.dk. Dem kan man skrive til, og få svar i løbet af 3 dage. Vi har også et samtaleforum, hvor man helt anonymt kan snakke med andre incestofre. Ikke mindst har vi en sexolog i foreningen, som man kan ringe og snakke med, alt dette er gratis, vi ønsker blot at hjælpe andre incestofrer.
    Måske kan du her få svar på dit spørgsmål, vi har en del brugere i samtaleforummet, som har prøvet mange forskellige behandlingsformer.
    Kig ind på vores hjemmeside.
    Venlige hilsner og tanker fra Eva Dall
  • Indstillinger
    Hej Mikka

    Hele mit terapiforløb har jeg haft hos en NLP- og hypnoterapeut. Det har i høj grad været den helt rigtige behandlingsmetode for mig.
    Det er rigtigt, at man v.h.a. hypnose hurtigt kan komme i kontakt med underbevidstheden, da de almindelige forsvarsmekanismer så at sige, sættes ud af drift - hvis man altså ønsker det og i det tempo man er parat til at slippe dem.
    Jeg kan absolut anbefale den terapeut, jeg har gået hos. Han er meget professionel og har den nødvendige teoretiske psykogiske viden og dertil en masse praktisk erfaring med hypnose og NLP. Han har til huse i København. Hvis du er interesseret, kan du få hans navn og adresse og evt. også yderligere oplysninger om behandlingsforløbet ved at sende mig en direkte mail. Min mailadresse står under min profil.

    Hilsen Helene
  • Indstillinger
    Jeg har også været udsat for incest, og tænkt på det der Nlp, men det er bare så dyrt. Jeg går til psykolog, men synes ikke jeg kommer nogen vegne. Jeg har en vrede, men synes kun den kommer op i mig når jeg er sammen med min kæreste. Der skal ingenting til. Så er jeg også meget kontrollerende. Er der nogen, der kan nikke genkendende til noget af det.
    Linda
  • Indstillinger
    Hej Linda

    Ja, jeg kan genkende det du skriver fra tiden, inden jeg startede i terapi.

    Du har helt ret i, at terapi hos f.eks. en NLP terapeut er frygteligt dyrt.

    Hvis du bryder dig om at læse, kan jeg stærkt anbefale bøgerne af den amerikanske psykolog Susan Forward. Hun har specialiseret sig i incestproblamatikken og kender en masse til de dysfunktionelle mønstre, følelserne og reaktionerne. Hun har skrevet:
    'Mænd der hader kvinder og de kvinder som elsker dem (udgået fra forlaget kan lånes på biblioteket)'.
    'Ud af skyggerne'.
    'Efter alt hvad jeg har gjort for dig'.

    I disse bøger kommer hun bl.a. ind på den forskudte vrede og kontrolmanien, baggrunden for disse følelser og der er nogle øvelser, der kan hjælpe én til at skabe nogle forandringer.


    Hilsen Helene
Log in eller Registrér for at kommentere.