Hjælp!
Jeg har brug for noget hjælp, jeg er rigtigt bange for at jeg har fået diabetes! Jeg er utilpas inden alle måltider, og hvis jeg spiser sukker bliver jeg rigtigt dårlig! Jeg ved godt at jeg skal gå til lægen, men har været der for et år siden med mildere utilpashed, men der sagde han jeg ikke havde sukkersyge. Hvordan fandt i ud af at i havde diabetes? Håber i kan hjælpe!!
Kommentarer
Masser af råkost er godt mod sukkersyge fordi ved opvarmning af mad til over ca. 45 grader C ødelægges de gavnlige fordøjelsesenzymer i maden. Det medfører at bl.a. bugspytkirtlen kommer på overarbejde for at producere ekstra fordøjelsesenzymer. Det kan i længden overbelaste bugspytkirtlen, så man får sukkersyge. Så få masser af rå GRØNNE grøntsager (rodfrugter som gulerødder indeholder meget stivelse og bør begrænses, medens f.eks. gulerodstop er meget sundt). Avocado er også godt pga. de sunde fedtstoffer.
Undgå hvidt mel og andet raffineret kost.
Symptomer ved type 2 diabetes er ikke så tydelige, men synsforstyrrelser, prikken og stikken i fødderne, overvægt på maven og forhøjet blodtryk er mulige symptomer.