Hjem Hjerne og nervesystem Åben debat om hjernen

En hjerneskade og hvad gør man så?

Redigeret 26 oktober, 2012, 04:27 i Åben debat om hjernen
Hej!

Jeg har som et chok lige modtaget den besked at jeg har pådraget mig en hjerneskade.... er stadig nok temmelig chokeret over den melding...

Man ved jo godt at der er noget galt, da man oplever symptomerne i sin hverdag, Men at det stod sådan til er dog lidt svært at forstå.

Jeg skriver i dette forum for at se om det er muligt at finde ligestillede, som man muligvis kan udveksle erfaringer med?

Jeg glæder mig til at modtage jeres beskeder.

God sommer!

Hilsen Ina

Kommentarer

  • hej ina. først kunne jeg godt tænke mig at vide hvad det handler om, og hvad du oplever. så ville jeg prøve om jeg kan hjælpe dig så godt som muligt. håber det lykkes at finde ud af hvad det kan være.
  • Tusinde tak for dit svar!!

    Det er gået ud over mine frontallapper. Har problemer med hukommelsen, svært ved at genkende bekendte, strukturere, har svært ved at overskue ting, bliver meget let "rundt på gulvet", kocentrationen er dårlig, konstant hovedpine, nogle gange migræne, lys og lyd følsom, irritabel osv.

    Kender du til disse ting? Så behøver man da ikke at føle sig helt palle i verden :-)
  • Hvordan har du pådraget dig en hjerneskade?
    Det er da væsentligt i forhold til den hjælp du har behov for.
    Nogle former for hjerneskader kan trænes op igen.
  • Så fint med feedback! :-)

    Jeg pådrog mig hjerneskaden for over 2 år siden, men fik det først konstateret for nogle måneder siden :-( Overlægen sagde at der efter så lang tid ikke var mere at gøre. :-( jeg kunne træne lidt kryds og tværs i forbinelse med mit ordforråd som er blevet væsentlig dårligere.

    Har du selv pådraget dig en hjerneskade? Og i så fald kunne det trænes?

    Mange knus :-)
  • Kære Ina.

    Jeg har fået en hjerneskade som følge af en hjernerystele jeg pådrog mig i december 2004.

    Jeg har mistet min lugtesans.

    Min hypofyse er blevet påvirket som følge af hjernerystelsen, således at mit væksthomon også er blevet påvirket, så jeg går til kontrol for den medicin jeg skal tage som følge af væksthormonmanglen.

    I flere år siden hjernerystelsen har jeg været træt irritabel har ikke husket så godt og har haft konstant hovedpine. Efter 3 år kom jeg endelig til udredning for min hjernerystelse og den invaliderende hovedpine(invaliderende fordi jeg kunne mindre og mindre grundet værre hovedpine og derfor måtte lægge mig mere og oftere syg), således at jeg kunne få gjort noget ved det.

    Alle de symptomer du har har jeg også.

    Går nu på Center For Hjerneskade i København, hvor de hjælper mig med den hjerneSKADE eller hjerneKVÆSTELSE som det er. Ofte omtaler alle det som en hjernerystelse; men det er en SKADE og/eller en kvæstelse som oftest er uerstattelig(kan ikke genopbygges).

    Jeg har gået på Center for Hjerneskade siden starten af december i forløb med 1) en neuropsykolog, 2) fysioterapeuter 3) gruppesamtaler for de som har hjerneskader.

    Jeg har fået det tildelt økonomisk dækning for tiltagene på "Center for Hjerneskade" af den kommune, hvor jeg bor efter indstilling fra bl.a. Glostrup Sygehus(neurologisk afdeling og hovedpinecentret) og Center for Hjerneskade og egen læge.

    Det er MEGET ensomt ikke at vide hvad man skal gøre når man har de symptomer du har. Og håber virkelig du kan bruge nogle af de informationer jeg videregiver. At jeg endelig er kommet til Center for Hjerneskade har været utroligt for mig, da jeg endelig bedre kan forklare overfor mig selv oo især også overfor mine omgivelser, når jeg er som jeg er(efter hjerneskaden) og har det som jeg har det(efter hjerneskaden).

    I den gruppe jeg går i på Center for Hjerneskade har vi alle de samme symptomer som dig. Og det er en "lise"(jeg ved ikke, om du ved, hvad det betyder; men det er ihvertfald godt) at kunne tale med andre om de problemer vi hver i sær har. Og vi forsøger at finde veje til at gøre det bedst muligt os selv, så vi kan mere. Men også indkredser det vi hver i sær har brug for i forskellige situationer. Det vi alle har i fokus er at få det bedre med det "handicap" vi trods alt har pådraget os som følge af skaden.

    Du er meget velkommen til at kontakte mig her, hvis du vil i yderligere dialog om hvordan du kan få det bedre.

    Der ER hjælp at få.

    Men der er desværre ikke så mange der taler/oplyser om det.

    Det er hermed forsøgt gjort.

    Små skridt. Eet ad gangen. Yes!!!

    (Grunden til at jeg kalder mig ottoman1 er fordi en ottoman er en sofa som man ligger godt i. Og det har jeg ofte meget brug for :-)
  • Hej Ina,

    jeg synes ikke, at du skal acceptere, at din læge siger, at der ikke er mere at gøre.
    Har du slet ikke været henvist til yderligere behandling?
    Jeg ved, at i forhold til sprog, er det ALDRIG for sent at sætte ind. Og det kan helt sikkert aldrig skade at prøve noget.

    Jeg synes, at du skal kontakte center for hjerneskade og høre, hvad de kan gøre for dig, for jeg er sikker på, at der kan gøres noget. Om ikke andet, så for det psykiske. Det kan også være ekstra svært, hvis skaden sidder på frontallapperne.

    Hvordan pådrog du dig hjerneskaden? Ved en hjernerystelse, blodprop, eller...?

    Mange hilsner fra Oktober
  • Hej

    Mén efter en hjerneskade kan altid optrænes til et højere niveau også selvom der er gået en del år.
    Men den nye kommunestruktur skal alle kommuner tilbyde noget specialiseret genoptræning til hjerneskadede og hvis ikke kommunen kan klare det i eget kommunalt regi, så er der sikkert mulighed for at tilkøbe det hos en nabokommune.
    Ens sagsbehandler bør finde de muligheder, der er for genoptræning. Sørg for at få en god dialog med din sagsbehandler i kommunen om hvilken plan der skal lægges for dit forløb både mh.t træning, hverdagen og arbejde/uddannelse.
Log in eller Registrér for at kommentere.