Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Opgivet behandling af Skizotypisk sindslidelse

Redigeret 11 april, 2014, 11:48 i Skizofreni
Vidste ikke rigtig om jeg kunne tillade mig at skrive herinde, men skizotypi ses jo som en underudvikling af skizofreni, så håber i alligevel kan hjælpe med dette spørgsmål.

Jeg er en 23 årig kvinde der har diagnosen skizotypisk sindslidelse, og har gået 1 år i behandling hos distriktpsykiatrien. Da min mor og søster har ADD har jeg bedt gentagende gange om en udredning for ADD hos distriktpsykiatrien, da jeg fandt det vigtigt at også dét skulle afklares hvis det nu forværrer min tilstand. Men da de ikke ønskede at udrede mig for det, valgte jeg at få en henvisning til en psykiater der KUN tager sig af ADD/ADHD patienter - Klavs Nicolson. Han har diagnoseret mig med ADD.

Da jeg oplyste det for distriktpsykiatrien valgte de at de ikke længere ville have mig i behandling dernede hvis jeg fortsatte med at komme 1 gang hver 2 måned hos Klavs Nicolson - selvom jeg KUN kommer der pga ADD.

Jeg spurgte om det var muligt at de kunne udskrive ritalinen til mig, da den har gjort mit sygdomsforløb lidt nemmere - men det ønskede de ikke. Faktisk var stemningen så ubehagelig hos dem efterfølgende, at jeg ikke længere følte mig velkommen, og derfor stopper jeg nu i behandling hos dem..

Men hvad gør jeg nu? Klavs Nicolson er psykiater, men specialist i ADD/ADHD og det er jo ikke et terapi forløb jeg har hos ham.. Jeg er sygemeldt hos kommunen på ubestemt tid, og pga min diagnose skizotypisk sindslidelse får jeg forhøjet kontanthjælp (jeg er jo under 25 - og jeg kan ikke leve for de 5000 kr man normalt ville få)-

Nu ryger min behandling for min skizotypi - min medicin for skizotypi og hvad så med min erklæring på min diagnose hos kommunen?

Hvad gør jeg med behandling fremover? Jeg har fået af vide at skizotypi kan udvikle sig til skizofreni hvis jeg ikke får behandling, da det er meget slemt allerede nu og på grænsen til skizofreni.
«1

Kommentarer

  • Indstillinger
    til sandie1986. jeg synes du skal stoppe med ritalin med det samme da det er et amfetamin ligende præparat som kan udvikle psykoser hos nogen folk. og selvom det er skidesvært og undvære den i det den giver mere lykke ved at stimulere dopamin, så prøv og se om du kan. og så start omgående på antipsykotisk medicin. start med en meget lille dosis da det hæmmer signalstoffet dopamin. det hæmmer også serotonin. som har med ens humør og gøre. og for meget hæmning af serotonin 2a gør at man risikere at udvikle depression. og dopamin er jeg også sikker på spiller en stor rolle i det, det styre
    ens lykke.
  • Indstillinger
    til sandie1986. jeg synes også du skal prøve og få noget stemningsstabiliserende i en rimelig høj dosis for at tage noget af den ulykkelighed man kan komme ind i ved at tage ritalin fra en. sig til psykiateren at du ville have noget der ikke giver vægtøgning og sløvhed som bivirkning.
  • Indstillinger
    Nu er jeg ikke længere i behandling i distriktpsykiatrien og derfor ingen mulighed for medicin derfra..

    Ritalinen får jeg i så små doser at det ikke er skadeligt - det giver mig ikke energi, men pludseligt kan jeg overskue daglige gøremål som fx at rydde op og handle ind og være lidt mere social - og derfor føler jeg at det har hjulpet min dagligdag MEGET. På abilify, seroquel og efexor lå jeg hver dag og kiggede op i loftet, jeg kunne højst klare at være i nærheden af andre mennesker i 20-30 min før jeg begyndte at blive paranoid..

    Jeg har stadig symptomer såsom jeg er paranoid, følelsen af at blive forfulgt, mikropsykoser, syner, magisk tænkning som min psykiater så pænt kaldte det, og andet..

    Men det havde jeg nu også på medicinen, der blev jeg bare mere eller mindre hjernedød for at sige det på en pæn måde.

    Det mest optimale for mig ville derfor være ritalin + antipsykotisk medicin - men jeg føler lidt jeg skal vælge mellem pest eller kolera lige nu og her da jeg ikke kan vælge begge dele i den behandling jeg får nu.
  • Indstillinger
    Jeg har i øvrigt aldrig haft vægtøgning som bivirkning (7-9-13) ved noget antipsykotisk. Men syntes nu heller ikke at noget af det jeg har fået indtil videre har hjulpet mig.
  • Indstillinger
    så synes jeg det er helt i orden at du forsætter med ritalin, i det den ikke øger muligheden for at danne psykose hos dig. og hvis du ikke har depression så skal du absolut ikke tage det, synes jeg, i det det kan give alle symptomerne på depression, hvis man tager det uden at have det. og som du har læst kan antipsykotisk medicin sløve helt vildt begrund af dopamin 2 og serotonin 2a hæmning. plus histaminblokering kan give problemer med bevægelsesapparatet. sådan så man går som om man er skidefuld. undskyld sproget.
  • Indstillinger
    til sandie1986. seroquel sløver også helt vildt, så jeg kan godt forstå at du er faldet omkuld af den. jeg går ud fra du har fået rigtig høj dosis på seroquel siden du er faldet omkuld af den.
  • Indstillinger
    Jeg ville bare ønske at de kunne give mig begge former for medicin, istedet for at opgive mig hos distriktpsykiatrien.

    Jeg fik faktisk "kun" 25-50mg seroquel - men blandet med efexor og abilify ramte det mig bare helt vildt. Der gik ca 30-60 min så kunne jeg ikke holde mig vågen længere - og sådan var det bare hver eneste dag før jeg stoppede på medicinen her for 3 uger siden.

    Jeg sov ca 10-12 timer om natten, og mindst 2 gange om dagen fik jeg middagslur af ca 2 timers varighed. Resten af dagen var jeg bare SLØV som en i helvede - og det er jo ikke et liv der er værd at leve.

    Men hvis jeg beklagede mig hos psykiateren fik jeg bare endnu mere medicin. Så ved ikke rigtig hvad jeg skal gøre nu - om lægen kan henvise mig til en privat psykiater på tilskud eller hvordan og hvorledes - når jeg i forvejen går til ADHD psykiateren.
  • Indstillinger
    til sandie1986. jeg synes du skal sige til psykiateren at du ville gerne have noget antpsykotisk medicin. men som sagt meget lidt, i det det kan give alvorlige bivirkninger i store doser. du skal kun tage antipsykotisk medicin hvis du føler at du ikke længere har kontrol over dine tanker og følelser. for hvis først sygdommens symptomer tager overhånd kan det gå meget galt. og det ville jeg ikke have sker. og som jeg har nævnt før kan det også få alvorlige konsekvenser i en anden form for negativ retning når man bliver enorm overmedicineret.
  • Indstillinger
    Men den psykiater jeg går hos nu, han er jo ADHD/ADD specialist.. kan man så godt bede ham om medicin til psykiske lidelser?
  • Indstillinger
    til sandie1986. symptomer på overmedicinering med antipsykotisk medicin, kan være. enorm træthed/sløvhed, ekstremt dårligt humør. bevidst voldelige lyster, agressioner, depresiv, uklar tankegang, følelsesmæssig og tankemæssig hæmmet, manglende empati/ forståelse for andre mennesker, dybt ulykkelig, hukommelsestab, enorm svækket intelligens, manglende indlæringsevne. kynisme, ondskabsfuld, evnen til at danne billeder er svækket. den antipsykotiske virkning. er at hæmme ustyrlig tanker, følelser og billeder. og den måde den stabilsere det på er desværre ved at hæmme fantasien fuldstændig. frem for at gøre tvangspræget ustyrlig vrangforestilings fantasi til en fantasi man selv 100 procent har evnen til at kunne styre, kontrollere, og sortere det fra man ikke kan bruge. og får man for lidt medicin eller intet kan symptomerne være ubevidst voldelige lyster udløst af psykotiske tanker blandet med billeder eller vrangforestillings billeder der forstyrre ens evne til at fungere. ofte er de tanker følelser og billeder man har under psykose så kraftige at man simpelthen ikke kan holde oplevelserne tilbage. og derfor bryder de ting man oplever enten ud i mærkelig adfærd eller råbent og syngende udgave.
Log in eller Registrér for at kommentere.