Hjem Søvn Søvn, søvnbesvær og sovemedicin

Sover konstant

Hej jeg er en ung fyr på 23 år, jeg skriver fordi jeg kan være vågen i 8 timer og sove i 14 !!!!!!

Jeg kan ikke vågne op om morgenen, overhovedet, nogen der ved hvad der kan være galt, sover næsten 14 timer dagligt om jeg har været oppe i 8 eller 12 timer gør ingen forskel.

Jeg har søgt diverse forums men det eneste jeg kan finde råd og vejledning om er ved søvnbesvær/mangel på søvn.....
Hvilket helt klart ikke er mit problem...

Kommentarer

 • Hej med dig,

  Mennesker har forskellige behov for søvn, men du har ret i at 12-14 timer er for meget. Mon du har haft det store søvnbehov længe? Jeg har læst, at vinterdepressioner kan føre til et meget øget søvnbehov. Så hvis problemerne begyndte omkring september/oktober, så er det måske en vinterdepression, der har været skyld i dine problemer?

  Mon du har prøvet at skære ned i din søvn? Det er også muligt, at du er kommet ind i et usundt søvnmønster, som skal brydes ved fx at sove en time mindre pr dag i en uge, og så to mindre i næste uge osv...

  En anden ting jeg tænker på, når jeg læser dit indlæg er, at du måske mangler nogle vigtige vitaminer eller får en forkert kost? Det er vigtigt at kroppen får den rette mængde af næring for at kunne fungere. Træthed kan fx opstå hvis man mangler jern eller andre vigtige stoffer. Måske skal du kigge på, hvad du spiser og så lægge din kost om, så du sikrer dig alt det, din krop har brug for. Evt. kan du supplere med kosttilskud.

  Venlige hilsener
  Trunte
 • Så vidt jeg ved er der masser af jern i havregryn, som spiser næsten dagligt, mht depression, så kører mit liv overhovedet ikke på skinner, men er da ikke noget jeg sidder og tuder over, selvom jeg da helt sikkert ville ønske at mange ting var anderledes, men ja, finder åbenbart ikke løsningen på problemet mht den overdrevne søvn.

  Har prøvet at skære ned i søvn, selvom det ikke rigtig er op til mig selv, i dag gik jeg i seng kl 03 og op kl 07, i faldt i søvn og op kl 07.45, og har været oppe indtil nu, igår har jeg slet ikke sovet, så har været oppe i 45 timer og sovet i 4, sådan nogle dage kan jeg godt ha en gang imellem, da jeg er nødt til at hente mit barn osv, hvor jeg faktisk er oppe i alt den tid for at undgå at sove over mig, fordi jeg ved hvis jeg ligger mig til at sove hvor der er 7-8 timer til jeg skal op så vågner jeg bare ikke, min krop kan åbenbart kun sove meget lidt, eller meget længe :S

  Har endda forsøgt at gå i seng kl 19 om aftenen så jeg havde 12 timer til kl var 07.00 jeg sov dog bare til kl 12, dvs 17 timer, og var ved at misse min aftale om at hente mit barn, så jeg står lidt i en fastlåst situation, hvor jeg ikke rigtig har mulighed for at gamble så meget med min søvn, :S, og ej heller kan få regnskabet til at gå op.

  Da jeg var 16-20 har jeg nok sovet ca 4 timer om dagen højst og haft mega meget energi, men somehow har jeg ikke den energi længere, det skal dog siges at jeg i den periode tog stoffer, i stor stil, og ofte var vågen i 3-7 dage uden søvn, hvorefter jeg sov i 12 timer, stod op, gik på toilet, fik noget at spise, og så i seng igen i 8-15 timer mere, ved ikke om det kan have noget med at gøre, at jeg simpelthen skylder moder natur en masse sleeping time, men ja hope not, for så kan jeg jo sove indtil næste jul :S
 • Umiddelbart er det da nogle fine ting, der står her til trådstarter, men i aller første omgang vil jeg da bestemt råde dig til at blive undersøgt af en læge.

  Det kan da godt være at havregryn og vitaminer er godt, men du skal da først og fremmmest lige checkes af en læge, om du måske skulle fejle et eller andet, for det er bestemt ikke et sundhedstegn at sove så meget i den alder.
 • Hej 8]

  Jeg er er en pige på 17 år, som også sover konstant, jeg har fået undersøgt om det er jern mangle, men det er det ikke. Og min læge siger , at jeg har det jeg har brug for. Men forstår stadig ikke hvorfor jeg bliver ved med at sove konstant. Jeg kan sove flere dage, hvis ingen komme og vækker mig. For jeg sover videre, selv om mit vækkerur ringer.

  Jeg kan ikke finde nogen svar på hvorfor jeg sover så meget. Man kan ikke finde nogen svar på det her ind, kun om har du søvn besvær, det er lige omvendt ved mig. Jeg vil gerne vide om i kender hvad der skal til?

  MVhilsen pigen.
 • jeg har narkolepsi, som er en slags søvnsygdom. hvor man netop sover rigtig meget. men det værste symptom er at man falder i søvn midt i de mærkligste og farligste ting. som når man kører bil, er til møde, spiser osv...

  jeg startede selv med at sove 14-16 timer, dvs stod op kl 14 og gik i senh kl 8-9 tiden, og sov fint alligevel. jeg var i gennem alle de ting i nævner, med jern, vitaminer osv. lavede et søvn skema. men da jeg faldt i søvn i bilen og det nær var gået rigtig galt, måtte jeg til lægen og blev henvist til en søvn specialist. efter alle mulige undersøgelser, tager jeg nu medicin for ikke at falde i søvn.

  jeg kan ikke sige om det er det samme, (krydser fingre for det ikke er).
  -det tager lang tid at finde ud af.
  men det skal undersøges.

  i kan evt. læse mere her: http://www.dansknarkolepsiforening.dk/
 • Jeg har samme problem... Jeg er 23 år og kan sove altid. Selv når jeg står op kan jeg sove igen... Jeg har for kort tid siden haft et par sekunder bag rattet hvor øjene klappede i..

  Jeg spiser ganske normalt og dyrker motion, men alligevel hjælper det ikke... Min egen læge mente det var pga min depression, men det var det ikke.. Mit har nu stået på siden sidste forår - og det er begyndt at ødelægge mange ting for mig.. Bl.a. mit forhold...

  I de perioder hvor jeg har haft arbejde - har jeg ikke lavet andet end at arbejde og sove, selv på mine fridage har jeg kunne sove hele dagen væk... Og jeg har ting at stå op til... Men lige vidt virker det...

  Jeg er flere gange blevet teste for forskellige ting, bl.a. sukkersyge - men heldigvis har det ikke været det...

  Jeg havde besøg af en som skulle have parret hund og hun havde det modsatte af damp, men da jeg foreslog lægen det kiggede hun bare underligt på mig...

  Så hvis nogen har nogen gode forslag til dette problem - lytter jeg meget gerne også!
 • hej alle,

  arbejder som fysioterapeut og har mange gange hørt samme klage over for lidt energi. Jeg beder altid mine patienter prøve at tage d-vitaminer en måneds tid for at se om det er en mangel på denne vitamin, som er skyld i trætheden. Det er faktisk ret ofte at dette er et godt middel mod træthed.

  DOG kære venner skal i altid sæge læge for at blive undersøgt først, da generel træthed kan være symptom på mange andre ting.

  mvh claus
Log in eller Registrér for at kommentere.