Hjem Sind og psyke Incest og seksuelt misbrug

Ny forening

Hejsa

Jeg har været inde på www.incesrogpsykiatri.dk Tænk nu er det blevet til en forening der vil hjælpe os misbrugte til positive ændringer i forbindelse med vores oplevelse i psykiatrien. Det eneste de beder om er historier og oplevelser fra os der har haft både gode og mindre gode opleveser indenfor psykiatrien. Er det da ikke fedt?

Hold fast hvordan det kan blive en hjælp til os. Lad os fortælle om vores oplevelser i psykiatrien. Så kan det være at der sker ændringer. Klik ind på deres hjemmeside og se om der er støtte at hente. Jeg vil i hvertfald aflevere mine oplevelse om hvad jeg fik af hjælp da jeg måttr hente hjæp på psykiatrisk skadestue.

Hvad med jer, Er I med på ideen. Som sagt er hjemmesiden www.incestogpsykiatri.dk. Jeg glæder mig over at nogen vil tale for os der har det så svært.

Hilsen Helen10
«13

Kommentarer

  • Jeg har været inde og se på den. Jeg syns den er manglefuld, hvem er det, hun skriver, skriv til os men hvem er det så, der er i den forening. Jeg tør hverfald ikke sende min historie til nogen jeg ikke kender for jeg ved jo ikke hvad det så bliver brugt til. der er ikke en adresse eller noget.
  • Hej

    Det kan godt være jeg spørger rigtig rigtig dumt, men så må I lige bære over med mig g forhåbentlig svare alligevel..

    Hvad er det psykiatrien kan gøre for os? Jeg var inde omkring psykiatrisk skadestue for en uges tid siden fordi jeg havde det virkelig dårligt og kom til at snakke med en læge. Han kunne bare ikke rigtig gøre noget, så længe jeg ikke var sindsyg eller voldsomt selvmordstruende. Det skal så lige siges at han ringede til den sociale døgnvagt som så fandt en akut plejefamilie til mig, men psyk kunne jo ikke rigtig stille noget op..
  • Hej Sportsfreak

    Jeg synes ikke, at det er et dumt spørgsmål, du kommer med.

    Personligt ved jeg ikke, hvad psykiatrien kan gøre. Min oplevelse er, at psykiatere kan skrive recepter på piller og stille nogle (ret vilkårlige) diagnoser, som måske og måske ikke gør det lettere for bl.a. kommunerne at kategorisere os.
    Jeg har hørt om nogle enkelte, der har fået god og effektiv samtale terapi i psykiatrien men det er da vist mere undtagelsen end reglen.
    Jeg har været omkring en del psykiatere i min tid og har aldrig følt mig forstået endsige hjulpet.

    Det var godt, at der trods alt var nogen, der kunne handle i din situation, så der blev fundet en akutløsning.


    Hilsen Helene
  • Hejsa

    Jeg vil lige fortælle lidt om den nye forening. Foreningens fornemste opgave er at komme i dialog med psykiatrien om hvordan de kan støtte den seksuelt misbrugte. For at skabe denne dialog er det vigtigt at have nogle historier at lægge frem. En viden om hvordan den enkelte blev mødt og om det var en god oplevelse/dårlig oplevelse. Alle oplysninger kan bruges til at pege på nye veje vedrørende incestoverlevere der kommer i kontakt med psykiatrien.

    Selv er jeg formand for foreningen og har 12 års arbejde indenfor seksuelle overgreb i barndommen. På hjemmesidens forside står der lige ved siden af webmasternavnet et link til en side der fortæller lidt om mig.

    Foreningens adresse er: Christiansfeldsvej 145, 8600 Silkeborg. Tlf. 29 87 84 70. Disse oplysninger vil selvfølgelig komme på hjemmesiden. I øjeblikket arbejdes der på at udarbejde en bedre hjemmeside.

    Det er mit håb at mange vil besøge hjemmesiden på: www.incestogpsykiatri.dk samt skrive til os hvis der skal flere oplysninger til eller fortælle en historie.

    Med venlig hilsen Bjørg Helen Biseth
  • AnonymousAnonymous
    Redigeret 17 januar, 2009, 09:10
    Jeg er ikke en der bare fortæller.. den hjemmeside siger ingenting - ingen ved hvad det bruges til. jeg kan ikke se nogen erfaring med psykiatriske mennesker, og hvem dr mere er i foreningen - PAS PÅ JER SELV!!!!!!!
  • Jeg ved fra pålidelig kilde, at såvel hjemmesiden som intenttionen bag den er absolut ok. Men at hjemmesiden måske skal udformes lidt anderledes.

    Hilsen Helene
  • Ok, men jeg vil godt vide hvem foreningen består af. Det må være mere en en når det er en forening.
  • Hej til alle

    Så er hjemmesiden for den nye forening blevet opdateret. www.incestogpsykiatri.dk Under linket Sidste nyt oplyses der at vi har fået et æresmedlem. Dette medlem har skrevet et indlæg på siden. Udover det er der også andre nyheder.

    Under linket Formål fortælles der om formål og arbejdsmetoder. Klik ind og se vores nye side.
    Venlig hilsen Bjørg Helen Biseth
  • Hej

    Jeg er ny herinde, men har været inde at kigge på www.incestogpsykiatrien.dk og jeg synes det virker lidt som et naivt projekt da der sikkert er mange mig selv indbefattet der har oplevet psykiatrien have deres normer og moralbegreber omkring ældre behandlingsmetoder så at ville i dialog med psykiatrien tror jeg bliver ikke helt så let, især hvis man ikke selv er uddannet specialist...

    Jeg tror opstarter af incestogpsykiatrien er ud fra selvhjælpsprincippet uden jeg ved det 100 % men Christinie centret som denne person har arbejdet ved bygger på tidligere incestofre der har lavet et center og en forening.
    Det er også fint nok, men psykiatrien vil ofte anse dialog med uddannet eksperter som værende kompetente...

    Måske virker jeg skeptisk og negativ, men jeg har selv udelukket psykiatrien efter dårlig oplevelserfordi jeg ikke mener de har noget positivt at tilbyde tidligere incestofre...og jeg tror heller ikke de vil udvikle sig til mere moderne tænkning desværre i fremtiden...
  • Hejsa

    Jeg tror at psykiatrien er klar til nytænkning. Der er blevet focuseret en hel del på recovery - at komme sig. Især indenfor de sidste år. Dette kan meget vel have en positiv effekt når dialogen drejer sig om de der har vært udsat for seksuelle overgreb i barndom og ungdom.

    I øvrigt har jeg lige hørt at man i Norge arbejder mere helhedsorienteret. Mindre medicin - mere støtte. Mange af recoverybøgerne på markedet er skrevet af svenskere hvilket kan betyde at de der er langt mere fremme med recoverytanken.

    Danmark skeler gerne til nabolandende hvad angår behandlingsmulighederne, hvilket kan medføre en positiv effekt her i landet.

    Jeg vil opfordere til at I klikker ind på www.incestogpsykiatri.dk for at få et indtryk af hvad den nye forening arbejder med.

    Med venlig hilsen
    Bjørg Biseth
    Formand for Foreningen Incest og Psykiatri
Log in eller Registrér for at kommentere.