Problemer med hørelsen det sidste års tid.

Jeg har altid været glad for mine høreapparater og folk har næsten ikke kunne mærke på mig at jeg har problemer med hørelsen så længe høreapparaterne var på. Blev i juni 2010 opereret for otosklerose i mit venstre øre (har det på begge ører)og har siden da ikke brugt høreapparat på venstre øre. Har sidenhen valgt ikke at få fortaget samme operation i højre øre da mit høreapparat indtil for et år siden kompenserede for de periodevise små problemer med det opprerede øre.

Sidste år i juli begyndte jeg at høre nogle hvislende lyde(som audiologerne kalder det) det øre hvor jeg har høreapparat i. Tænkte at det nok var ved at gå i stykker og kontaktede OUH og lånte et nyt tilsvarende høreapparat i mens det gamle blev sendt til reparation. Efter som jeg følte at de der lyde også var til stede i den periode hvor lånte et apparat af OUH konkluderede audiologerne at det måtte være noget begyndende tinitus til tråds for at jeg sagde jeg følte lydene var væk når jeg tog høreapparatet af. Hurtigt spredte mine problemer sig også til mit oprerede øre.

Det sidste års tid har mine øre svinget op og ned i lyd niveau, klarheden af lyden omkring mig føles tit uklar og som om jeg hører igennem et filter der ligesom får lydene til at flade ud. Det er specielt slemt udenfor eller i indenfor hvis jeg er i et lokale ned mange mennesker som fx på studiet, i supermarkedet sidder i toget osv. Der er mere ro over det når jeg er hjemme eller i et lokale hvor der ikke er støj. Har aldrig før været plaget på nogen måde og har funget fuldstændig normalt så længe jeg havde høreapparat/høreapparater på.

Det blev være i slutningen af april i år og jeg valgte igen, igen, igen, at konsulterer ørelægen som hørte på mig og begyndte at mistænkte noget atypisk allergi som har sat sig på ørene. Var og er stadigvæk lidt skeptisk over om det er allergi for har ikke de klassiske symptomer. Kun lidt klart vandigt sekret fra næsen når jeg til tider pudser næsen. Er i behandling med dymista næsespray og har selv supleret op med antihistamin tabletter. Følte en forbedring de første dage men derefter synes jeg ikke det er blevet bedre. Har kun forsat behandlingen siden maj for vedligeholde den lille forbedring jeg oplevede. Efterfølgende priktest slog lidt ud på husstøvmider mens en allergitest direkte på mit blod har vist negativ for både pollen og diverse andre almindelig allergier. Dog er jeg ikke testet for fødevare allergi i denne omgang.

Dog oplever jeg en sjælden gang at den ene halvdel af min næse blive følelsesløs og tung at trække vejret igennem når jeg er udenfor. Vare oftes højst 5 min når det sker. Ørelægerne har efterhånden opgivet at finde ud af hvad der er galt med min hørelse når alt ser findt ud på hørekurven og mellemørertrykket er som det skal være. Har lige fået nyt høreapparat og det er stadigvæk det samme, så definitivt kan jeg udelukke at høreapparatet er skyld i det. De sidste 3 måneder er jeg begyndt at opleve at det føles som om noget lige letter i øret for efter at opleve en kilden i mit øre og kortvarigt opleve forbedring af hørelsen.

har nu gået med det nye høreapparat i over en måned og hver dag er det en kamp med at finde et lydniveau der er på niveau med det opererede øre. Så jeg går og skruer op og ned konstant. sådan var det heller ikke før, selv efter min operation i 2010, skulle jeg bare vende mig til et nyt høreapparat og så følte jeg at jeg hørte på lige fod med begge øre, men det har jeg ikke gjort det sidste år som sagt.

Hvad kan jeg gøre her fra for at få klarhed over hvad der er sket med min hørelse eller kender i en god øre specialist ?