Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

kraftige lændesmerter

Redigeret 7 juli, 2016, 04:30 i Rygsmerter
Hej

Jeg har i en periode på ca. 6 måneder haft stærke smerte i det øverste af lænden. Smerterne startede med at være stærkest i min venstre balle, men er nu gået over til ryggen. Smerterne er kun blevet værre i denne periode. Jeg kan ikke finde hvile i nogen stilling og vågner flere gange om natten pga. smerter. Det skal lige nævnes at jeg har oplevet disse smerter i en mildere grad over flere gange i de sidste år. Det har dog aldrig været så slemt som det er nu. Der er dage hvor jeg kan blive overhalet af en snegl fordi jeg går så langsomt pga. smerter. Og som en pige på 23 år der bare gerne vil spille fodbold og leve et normalt liv som andre i min alder, er det ret frustrerende.
Jeg har været ved kiropraktor og fysioterapeut uden bedring. Jeg har fået foretaget en MR scanning som så normal ud og derfor var svaret fra min læge at jeg bare måtte tage nogle flere smertestillende.
Gigt er en sygdom der har været nævnt i dette forløb. Jeg har en mor, far, mormor, farmor, farfar, faster og moster, der har gigt.
Er der nogen der kan rådgive mig her? Og skal jeg forlange nogle flere undersøgelser ved lægen?

Kommentarer

  • Indstillinger
    Hej Kanin16

    Jeg kan ikke fortælle dig, hvad årsagen til dine smerter er, men jeg har et kvalificeret bud: D-vitamin-mangel.

    Jeg har en bekendt, som i flere år døjede med lændesmerter. Han var meget tit sygemeldt, og lægen havde opgivet ham – indtil det blev påvist, at han havde D-vitaminmangel! Han kompenserede for manglen, og herefter har han ikke haft nogen problemer.

    Jeg bringer følgende citat, som stammer fra Depressionsforeningens Internetside:

    ”En D-vitamin mangeltilstand debuterer gerne med smerter i lænden, der gradvis glider ned i benene og der er ømhed ved sammentrykning af rygsøjlen. Det bliver svært at bære tunge ting, og det er svært at rejse sig fra en stol uden at skulle bruge armene til hjælp. Sluttelig kommer triadeklangen: Smerter, træthed og depressive symptomer.”

    http://depressionsforeningen.dk/d-vitamin-og-psyken/#

    Hvis jeg var dig, ville jeg bede lægen om en undersøgelse for diverse mangeltilstande, herunder især D-vitamin-mangel. Jeg kan selvfølgelig ikke garantere for, at det viser sig at være løsningen også for dig, men det er et forsøg værd.

    Mange hilsner

    Kameliadamen
  • Indstillinger
    Hej Kanin16!

    Det lyder både træls og frustrerende at have ondt så længe :-( Rygsmerter kan være en "udfordrende nød at knække", og det er helt normalt, at man kan have virkeligt ondt og en MR-scanning, der ser fin og flot ud. Heldigvis er der gode muligheder for, at du igen kan blive smertefri, og bruge din krop frit.

    Du skriver, at der er udpræget gigt i familien - mener du slidgigt eller leddegigt (reumatois arthrit)? Hvis der er tale om sidstnævnte, vil jeg anbefale, at du bliver tjekket op hos din egen læge (der kan let tages en blodprøve indledningsvist), da det vil ændre på den behandling, du har behov for.

    Hvis du kunne tænke dig mere viden om længerevarende smerter (og hvordan du bliver smertefri :-), kan jeg anbefale mine fysioterapi-kollegers side www.smertevidenskab.dk.

    Jeg har også selv en side, hvor du kan hente gratis viden, øvelser mv. om rygsmerter og hvordan du bliver dem kvit: www.dinryg.dk.

    Rigtig go' bedring!

    Bedste Hilsner fra Pernille, Fysioterapeut
  • Indstillinger
    Hej

    Tak for svaret begge to.

    Pernille, der er både tilfælde af slidgigt, leddegigt og psoriasisgigt i familien.

    Jeg vil lige tage et kig på de hjemmesider du henviser til. Og dejligt at vide at scanningen kan være fin, selvom man har meget ondt. For man får hurtigt fornemmelsen af at når den er fejl så fejler man ingenting.

    Mvh.
    Anette
  • Indstillinger
    Jeg har også lændesmerter og ja, det gør meget ondt til tider.



    For mange år siden havde jeg ondt i underlivet. Min daværende læge og en specialist kunne ikke hjælpe. Så jeg døjede i nogle år med smerter. Til tider var de næsten ikke til at holde ud, jeg gik krumbøjet.
    Nå, men en dag kom jeg til en fysioterapeut på grund af hovedpine. Jeg klagede min nød til hende og hun sagde: Jeg er sikker på det er dine "mørbradmuskler", der gør ondt. Og hun havde ret. Hun befriede mig for smerterne og jeg er hende evig taknemmelig.

    Så, da jeg fik ondt i lænden gik jeg trygt til en fysioterapeut. Joe, jae, det hjalp på lænden og gjorde andet værre. Det kunne muligvis have været rettet, men da regningen lød på 1500 kr på en måned sagde jeg stop. Det havde jeg simpelthen ikke råd til.
    Så nu får jeg thai massage engang imellem, det er virkelig godt.

    Jeg tror aldrig man slipper helt af med en "dårlig lænd", men må passe på den, så godt man kan.

    Åh, ja, jeg glemte lige D vitaminer, desværre hjælper det ikke på min lænd, men måske på andre. Det er da værd at prøve, mener jeg.
  • Indstillinger
    persille1persille1
    Redigeret 7 juli, 2016, 04:36
    Jeg læste lige hvad der skrives i det link, der henvises til.

    citat
    Vi forstår i dag at smerter ikke kun opstår på baggrund af et signal fra kroppen der bliver registreret i hjernen, men i stedet bliver skabt af hjernen, når den vurderer ud fra alle tilgængelige informationer at du har behov for beskyttelse.
    citat slut.

    Det er jo ikke videnskabelig bevist.

    Det er jo den meget omtalte Term. "Smerterne sidder i hjernen. " Altså noget man indbilder sig", men smerten er "reel nok".
    Ja, for hvis smerten ikke var tilstede var der jo ingen kunder i butikken.


    ikke om jeg tror på det vrøvl. Smerten sidder hvor der er noget galt og sender besked til hjernen. Det er simpel logik.

    Derfor bliver smerten afhjulpet, der hvor man har ondt, sendes der besked til hjernen: Det gør ikke ondt mere.

    Nogen lider af en "indbildt syge", men det er så noget ganske andet.

    Min bror fik at vide om han smerteplagede fødder: Det er nerverne, der sender forkerte signaler. Det er det da ikke. Han og jeg har de samme fejl i fødderne. Jeg har været hos en specialist, som fortalte mig hvad der er galt og det er ikke forkerte signaler.
    Min bror har fået at vide, hvad der er galt med hans fødder. Men nu får han knagme at vide hos terapeuten, det er forkerte signaler.

    Jo, jeg har læst om alle de dyre kursus der bliver solgt om "forkerte signaler ". Min læge specialist sagde sandelig noget andet.
  • Indstillinger
    Min forhenværende læge var en Termlæge. Da jeg besøgte ham anden gang og jeg fortalte ham om "noget", så han på mig med et smil og sagde: Det tror jeg ikke på.

    Jeg blev meget forundret og sagde: Diagnosen er stillet på sygehuset og jeg er grundigt undersøgt. Jeg er blevet opereret to gange for det.
    "Det tror jeg ikke på" var svaret. Jeg skiftede øjeblikkelig læge. Den mand turde jeg ikke have som læge.

    Term er farligt. Kan de få diagnoserne til at være noget, der sidder i hjernen kan syge mennesker hverken få erstatninger almindelige forsikringer, ja en masse ting bliver ødelagt for mennesker, hvor "sygdommen sidder i hjernen" Så kan din ryg eller andet være nok så fysisk, det hjælper ikke. Smerterne sidder i hjernen.
    Virkelig smart regnet ud.
Log in eller Registrér for at kommentere.