Hvor ofte bør man holde hviledage, når styrketræner?

matias1
Redigeret 22 juni, 2016, 06:55 i Motion
Jeg er netop begyndt at styrketræning, men jeg er meget i tvivl om, hvor meget jeg rent faktisk skal hvile og hvor langt tid / mange dage??

Jeg træner tung styrketræning med kettlebells bl.a., og jeg er begyndt at få en smule ondt i min højre skulder.

Dog er jeg begyndt at varme op med et par lette kettlebells. Disse på kun 4kg: http://nettofitness.dk/product/billig-k ... l-4kg-492/

Så nu er smerten halvveret.

Hvordan fungerer det? Handler det om kun at træne, når man ikke er øm i musklerne længere efter træning, eller er det nok bare at holde et par dage fri - Og hvor mange dage skal man holde fri, hvis man træner 8 gange om ugen?

Er der nogle bestemt forholdregler, som man altid bør gøre sig, så man ikke får skader eller overbelaster sine muskler?

Jeg varmer selvfølgelig op, men er det andet herudover? Ideer til gode opvarmningsøvelser?

Håbet nogen kan hjælper :)

Kommentarer

  • Det har jo efterhånden i nogle år været den helt store dille at piske rundt i det fitnesscenter konstant, og langt de flest overtræner og får en masse skader ud af det.

    Motion og styrketræning er sundt og godt – ingen tvivl om det, men altså alt med måde.

    En uge har syv dage og du er allerede ude i at træne otte gange, så hvad mener du i grunden med at holde pause?

    Nu er du lige startet, så jeg vil mene, at to gange om ugen kunne være godt at begynde med; så kan du gradvist træne op til at træne hver anden dag. Hvis din krop skal kunne restituere sig ordentligt efter en omgang træning, hvor du virkelig får pulsen op og sveder, så bør du faktisk holde mindst en dags pause efter hver gang.

    Og så er det faktisk bedst om du træner hele kroppen og ikke kun overkroppen – og ja, jeg ved godt, at det findes vældigt smart at ligne Sorteper fra Disney, men særligt godt for kroppen er det nu ikke, og efter min mening ser det frygteligt ud med en lille bitte røv og 1½-2 m over skuldrene.

    Med hensyn til opvarmning foreslår jeg en god tur på gå-båndet eller cyklen, men faktisk bør der i ethvert fitnesscenter være en træner, der er uddannet – og ja, jeg ved godt, at netop det kan være så som så (jeg kender en, der har taget et week-end kursus, og nu med stolthed kalder sig fitnesstræner) – men i hvert fald en, der ved noget om den fornuftige opvarmning, som i øvrigt er afsindig vigtig, faktisk afgørende for det almene velbefindende.

    Og – så er det bestemt fornuftigt, at du varmer op med netop de mindre kettlebells og så øger stille og roligt.

    Det er totalt tåbeligt med dem, jeg ofte har set; de kommer ind ad hoveddøren, går direkte hen og hiver i 50 kg en times tid, og så går de hjem igen.
  • Åh, jeg griner, men hvor har du dog ret. Jeg ser en gorilla for mig. ha, ha.

    ", og efter min mening ser det frygteligt ud med en lille bitte røv og 1½-2 m over skuldrene."


    Jeg talte med en specialist, som sagde han så masser af skader ved den overtræning der foregår. Så du har så sandelig ret, lotte123.