Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Hvor meget taber jeg mig ved cykling?

Redigeret 12 november, 2017, 21:18 i Motion
Jeg har en cykelcomputer, der siger, at jeg taber mig 90-100 kalorier (varierer efter min gennemsnits-cykelhastighed) ved en cykeltur på 8 km. Men hvis jeg indtegner en cykelrute på 8 km. på Ruteplanner*, og indtaster min vægt (116 kg.), siger den, at jeg taber omkring 560 kalorier.
Det ene syntes jeg lyder ekstrem lidt, og det andet lyder ekstrem meget. Godt nok varierer kalorietab alt efter vægt, højde, alder, stofskifte og en masse andre faktorer. Men jeg syntes at spændevidden på disse to kilder er meget stor.
Så jeg vil høre, om der er nogen der ved, hvordan jeg kan regne et mere plausibel kalorietab ud?


*http://aktivtraening.dk/route

Kommentarer

  • Indstillinger
    Det er svært at sige, hvor meget du taber dig, men generelt er cykling en fin form motion til at tabe sig, fordi den er nem at komme i gang med. Derudover er det også en god måde at opbygge kondition, hvis ens form ikke er så god. Jeg har blandt andet gjort brug af dette træningsprogram, da jeg skulle i gang:

    http://vorespuls.dk/artikel/4-ugers-pro ... l-tabe-dig

    Måske kan du også bruge det?
  • Indstillinger
    Joo, det vil jeg kigge på. Men det bliver nok først, når den sibiriske storm har lagt sig :)
  • Indstillinger
    Jeg ved ikke så meget om cykelcomputere desværre. Men ved at cykling er en fremragende måde at tabe sig på.

    Min kære fader som er lidt.. generet muskuløs - hans muskler har gemt sig.. Havde igennem længere tid modtaget en del kommentarer omkring sin omkreds fra min kære mor. Efter ca. 6 måneder, vil jeg tro, blev det ham for meget.

    Derfor smuttede han til den lokale cykelhandler i Lemvig - jeg er ude vest fra ;) - Dem der har http://www.cykler.dk/ for at finde sig en cykel. Han har tidligere spillet meget badminton, men en knæskade satte en stopper for det for en del år siden. Knæskaden nævnte han for ekspedienten i cykelbutikken og han gav ham en række gode råd omkring hvordan han kunne styrke både knæet og tabe nogle af de ekstra centimeter på mavsen som den brune sovs havde givet ham.

    Nu ved jeg ikke hvor vedholdende du er, men min far er en ret stædig ræd. Så han kastede sig hovedkuls ud i cyklingen. Det tog lidt hårdt på knæet i starten - og så var mutti over ham igen.. Så han tog den lidt mere med ro, men fortsatte cyklingen. Tror han havde forestillet sig, at hvis han trænede som en galning, så kunne han smide 10 kg på en måned. Men det er nok lidt optimistisk for en knap 60-årig mand ;)

    Men han satte træningstiden lidt ned, men trænede i stedet lidt oftere. Nu hvor han har været igang i ca. 4 måneder har han snart smidt 11 kg. så ca - 2,7 kg pr. måneden. Det er egentligt ret flot synes jeg. Hvis du ikke har så mange skavanker som min gamle far kan du sikkert sagtens intensivere træningen lidt.

    God tur på landevejen ;)
  • Indstillinger
    Det er umuligt at beregne det korrekte kalorie forbrug. Som du selv er inde på, er der rigtig mange faktorer der gør sig gældende i forhold til hvordan og hvor mange kalorier du forbrænder ved cykling, eller anden form for aktivitet.

    Det fremgår ikke om du har pulsmåler på? For at det skal blive så præcist, som det nu kan, skal man vide din vægt, alder, puls under aktivitet, distance, højdemeter etc. Og selv om du har alle disse data, vil det aldrig blive helt præcist. jeg bruger selv en Garmin 820 med pulsmåler til at registrere min træninger, og jeg deler mine data på både Strava og Endomondo.

    Problemet er bare at de 3 service (Garmin, Strava og endomondo) bruger forskellige måder at beregne kalorier på. De viser i hvertfald 3 forskellige tal, selv om det er de samme data de får (fra min Garmin computer).

    Så det tætteste du nok kommer er ved at cykle f.eks. 1 time, og så oprette dig på de forskellige services, og så tage et gennemsnit at de tal de hver i sær kommer frem til.

    Jeg ved at når jeg cykler træning, så forbrænder jeg ca. 400 kalorier i timen. Og det passer nogenlunde med hvad min cykelcomputer viser.
  • Indstillinger
    Glemte at spørge om hvilken cykelcomputer du bruger? Der er stor forskel på pris og kvalitet. Skal du "bare" tracke dine kilometer, er der selvfølgelig ingen grund til at investere i en dyr computer med GPS og andet, men hvis du cykler for at tabe dig, så vil jeg klart anbefale en med pulsmåler til.

    Jeg har selv en Garmin 820, som jeg er vildt glad for, men mindre kan også gøre det. Garmin har lavet en model der hedder Edge 25, som er den billigste med både puls og GPS ( http://www.cykelpartner.dk/cykelcompute ... 09-30.html )
  • Indstillinger
    Tak for svaret :)
    Det er en i den billige ende. Tror maks 150-200 kr. Men det er også mest bare for at tracke min afstand, jeg bruger den. Kcal-måleren bruger jeg kun sekundært, så at sige. Undrer mig bare, at den kan ramme så meget forbi fra andre kilder.
    Men resultatet er jo ret enslydende: Jo mere jeg cykler, desto mere taber jeg mig :)
  • Indstillinger
    Nu kan jeg se at flere anbefaler Garmin osv osv.
    Jeg er selv kæmpe fan af Garmin. Faktisk fik jeg en i julegave og er pænt solgt. Omvendt er priserne også en tand for horrible til min smag. Havde i hvert fald ikke økonomien til at klare det selv ;)

    Personligt ville jeg da starte med det heeelt basale, altså f.x Echowell.

    Min gode ven, google, kunne finde en til 119,-
    https://speedline.dk/cykel/cykelcompute ... -ew-309351

    Alternativt må jeg tendensere til at give dig ret: Formålet er jo at tabe sig, så afstanden er ikke så vigtig.

    Ellers bruger jeg (primært ved løb) www.iform.dk til at tracke mine ruter. Altså jeg kan opmåle dem manuelt efter hver tur og se hvor langt jeg er løbet. jeg mener det heddder ruteplanner :)

    Det er sgu da til at overskue :D Og den kan sikkert præcis det den skal.
  • Indstillinger
    Hej,

    Jeg faldt lige over dette indlæg, og selvom det er gammelt vil jeg lige sige, at der er en nem kalorieberegner til cykling her: https://www.fribikeshop.dk/inspiration/kalorieberegner - helt uden du behøver fancy udstyr eller andet.

    Jeg har selv brugt den meget :)
  • Indstillinger
    Jeg har fundet ud af at cykling er en super god forbrænding der ikke er så hård ved knæene. Jeg har brugt denne her udregner til at se min forbrænding, og jeg syntes den virker rigtig godt. https://www.fribikeshop.dk/inspiration/kalorieberegner. Jeg cykler sommetider på motionscykel i stuen og det kan blive lidt kedeligt sommetider. Men så fandt jeg ud af at hvis man putter fed musik på og giver den gas samtidig så er det faktisk rigtig godt for forbrændingen. Jeg læser også nyheder og ser tv når cykler. playpokeronline.dk har supermange fede artikler.
    Skal på cykeltur til Andalusien i december.....kan ikke vente
Log in eller Registrér for at kommentere.