Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Slim i hals/luftrør/refluks astmalignende symptomer ???

Hvad er "asmalignende symptomer / gener ?
Jeg døjer åbenbart med refluks og mavesyre, og atypiske symptomer som slim i hals ( spiserør / luftrør ?? Svært at bedømme selv ) Med masser af daglige rømme/hostegener små slimklatter og en masse mindre invaliderende ting. Af og til kommer der anfald som jeg før troede var astma, og lægerne ligeså. Idag er den diagnose fjernet og erstattet af refluks alene. Er gennemundersøgt i hjerte og lugner / allergi mm . INTET. Provokationstest hos lungemediciner gav svaret , bedre lungefunktion end gennemsnittet på min alder mm... som er raske. ... MEN når jeg nu døjer med daglige gener som rømmen tørhed i halsen , slimklatter , globusfornemmelse, hæshed og strube/halsgener, irritation i luftrør eller spiserør... osv , vil jeg selvfølgelig undersøge alt omkring det for evt bedring. Det har stået på over 20 år ialt. De første 15 kaldte man det let astma med angst, på trods af at jeg aldrig er blevet målt nedsat lungefunktion ved de "karakteristiske anfald" når de kommer, aldrig hvæset eller pebet... Eksperterne mener at jeg aldrig har haft astma... Jeg får medicin mod refluksen, men har gener alligevel, mange gener...og ofte meget lkivskvallitets forringende gener pga slim og rømmen og halsproblemerne. Har samtidig rhinitis / eller postnasal drip som jeg får medicin for. IKKE _ ALLERGISK rhinit /løbenæse...
Når man nukalder det for astma LIGNENDE symptomer hvad er det så ??? LÆgerne siger at det ikke er astma og dermed ikke farligt. Jeg skal ikke tage medicin mod astma,men har gemt min blå akutvirkende spray jeg tager af og til hvis det er helt galt... Men det nærmest bare provokerer den slim der ikke er... eller ikke er meget af.. da det kun er små irriterende klatter mindre end hullet i en 2krone... også er det som det provokerer luftrørene til at hente slim der ikke er der... ??? Derudover hjælper ingen medicin... heller ikke som sådan den akutvirkende.. Rømmen og irritation fortsætter længe efter... De slemme anfald er sjældne. Har mange år mistænkt kaffen da det somregel først starter efter morgenkaffen... lægger en ´hinde i hals og strube og fremkalder rømmen.... Idag kom et decideret anfald lige efter en kop kaffe. Kan kaffe være synderen ? Det er det eneste jeg ikke har prøvet at droppe alle årene,. da jeg elsker kaffe. Kan kaffe provokere irritation, som danner små slimklatter og derefter følelsen af et astma LIGNENDE anfald ??? Hvad er forskellem på astmaanfald og astmalignende anfald / gener ? Jeg er altid dødsens angst for det...men alle læger siger at det er ufarligt men ubehageligt

Kommentarer

  • Indstillinger
    Jeg har de samme symptomer som du har og i dag tog jeg ned til min øre, næse og hals specialist og han havde en lille slange med et kamera på som han førte ned i halsen på mig og der kunne han se at min hals ikke ser ud som den skal men ingen kræft osv. jeg hoster også en masse slim op flere gange dagligt og det er ikke rart heller ikke om natten der kan jeg ikke sove mere end ca. en time af gangen. Lægen lyttede og i morgen sender han en besked ud til min læge så i overmorgen altså den 7-5 får jeg en tid hos min læge til en snak om hvad der skal ske jeg står nemlig til at skulle opereres og der bliver jeg fuldbedøvet hvilket jeg også blev for et år siden og da havde jeg også problemer med min vejrtrækning og fik ilt på sygehuset og måtte ikke komme hjem før det blev bedre. Men jeg skriver til dig hvad min læge siger til det da det ødelægger min livskvalitet meget.
    Jeg har flere gange fået udskrevet Lansoprazol 1 pille morgen og 1 før aftensmaden. Men det hjælper ikke.
    Jeg vil også være glad hvis nogen kan hjælpe os med hvad der kan gøres.
    Men i første omgang skriver min øre næse og halsspecialist at jeg nok skal have undersøgt i maven for det refluks og ikke hos en lungespecialist som min læge ellers har talt om at han vil sende mig til.
    Hilsen
    MNielsen1955
  • Indstillinger
    Bare en ting mere.
    Sygehuset vil ikke operere mig før min læge har fundet ud af hvad jeg fejler for de kunne godt høre på mig at den er gal og det skal man ikke gå med så længe.

    Hilsen
    MNielsen1955
  • Indstillinger
    Hej

    Jeg er helt chokeret over endelig at finde så tydelige beskrivelser at mine symptomer! Selv delen vedr kaffe! Har I fundet en løsning eller noget der kan bedre situationen?
    Jeg er så syg af det her og hospitalet kan ikke finde en løsning. De er vidt omkring, så det er nok ikke fordi mange har denne sygdom.

    Venligst

    Rikke
Log in eller Registrér for at kommentere.