Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Ødelagte slimhinder i hele kroppen :-(

Hej,

Jeg er nu blevet opereret for skæv næseskillevæg og fjernet en masse polypper og renset i i bihuler. Jeg har nu fået svar fra biopsi af slimhinden i næsen, det var meget medtaget. Det anede mig for jeg har gennem længere tid haft det rigtig skidt og fået flere og flere symptomer.
Må hellere starte forfra.
Det startede for 3 år siden, hvor vi renoverede vores hus. Da vi var færdige med renoveringen begyndte jeg at få forskellig symptomer...blev lidt dårlig, fik lidt ondt i halsen (ikke halsbetændelse, snarere irritation) og så syntes jeg der lugtede mærkelig. På nogenlunde samme tid begyndte min gamle bil at skrante, men da det var vinter kunne jeg ikke cykle. På et tidspunkt stoppede varmen i bilen med at virke og der kom kun kold luft ud af ventilatorerne. Der kom også en fedTet sybstans på vinduet, som jeg af en mekaniker senere hen fik at vide var
Noget der havde krystalliseret sig. Jeg blev meget bange og skrottede bilen, men da havde jeg jo allerede kørt i den hele vinteren og troede faktisk ikke at det ku nye være farligt, men han fik rigtig malet fanden på væggen og siden har jeg været møghamrende mange for at det er det der nu er ved at ødelægge mit helbred. Jeg tør simpelthen ikke tage kontakt til mekanikeren igen og høre hvad det egentlig var, for jeg blev så dårlig at jeg var ved at besvime og løb ud af døren.
Dette skete for ca 3 år siden. Omkring februar blev jeg så pludselig endnu dårligere, fik hovedpine, mavesmerter, blev svimmel, ondt i brystet, tør mund (og jeg mener virkelig tør, så jeg var nød til at drikke 1 liter væske om natten) Tørre øjne, svede helt vildt om natten, vågnede rystende om natten. Havde en masse forskellige underlige lugte i. Næse ( ved ikke om det kommer fra næsen eller lungerne) jeg gik til lægen og bad hende undersøge mig... Fik en ekg, den var normal, fik taget div. Blodprøver, det var stort set normale, på nær for lidt D-vitamin. Summasumarum var at hun ikke kunne hjælpe mig. Jeg blev dog med tiden dårligere og dårligere og blev ved med at gå til lægen for noget måtte der jo være galt, når jeg fik det sådan (har altid været rask) i mellemtiden havde vi lukket en skorsten i vores stue og det havde svinet forfærdeligt, så jeg gik igan med at vaske alle flader ned med regøringemiddel (også tapet og lofter) det var desværre ikke vaskbar maling vi havde bruge, så det trængte ind i tapetet. For at det ikke skulle være løgn havde jeg gennem et par måneder vasket med dunket blå skyllemiddel og desværre brugt det i koncentreret form og ikke opdaget dette. Det vil sige at der var rigtig meget skullemiddel i de klude jeg brugte til at vaske alle vægge, lofter og møbler ned med. Siden dette skete er jeg blevet mere og mere syg og kan næsten ikke holde ud at være i vores hus. Jeg bliver svimmel, får kvalme, ondt i hovedet, mega tørre slimhinder, min mund svier og har en mærkelig tør belægning. (Hvid-gul, det er dog ikke svamp, da jeg har haft fået svampemiddel mod det) min tungespids brænder og jeg er begyndt at reagere på alt ...gik til min læge, denne gang med et familiemedlem som jeg fejlagtigt troede ville hjælpe mig...dog fik vedkommende mig indlagt på psykiatrisk fordi som vedkommende sagde : alle de symptomer du kommer med og så er de nogle gange forskellige, så må det være psykisk. Jeg blev meget ked af det for jeg fik det mere og mere dårlig, mit ægteskab begyndte at skrante pga alt dette og jeg havde ikke nogen at tale med om det mere. Jeg var på psykiatrisk i 2 dage. Der nåede jeg at tale med en meget sød psykiater, der ville sende mig til en mediciner og ville få en laborant til at tage nogle blodprøver på mig. Den 2. Dag jeg var der
Blev jeg hentet af en anden psykiater, som spurgte mig hvordan jeg havde det. Jeg havde det så lidt bedre, men det var kun psykisk fordi jeg troede den første psykiater ville folde ord og sende mig videre til udredning, fysisk havde jeg det stadig dårlig, som jeg også sagde til ham.... Han kiggede skeptisk på mig og sagde (efter jeg havde kendt ham i 5 min) vi har allerede stillet en diagnose, jeg blev så paf at jeg udbrød: jeg er altså ikke psykotisk..Han svarede: nej det er du ikke du er somatisk (hypokonder) jeg blev så rasende på ham. Han sagde så at når jeg var færdig med at fortrænge det, syntes han jeg skulle komme ind på liason klinikken og komme i behandling) jeg svarede ham , nej tak, jeg ved godt når jeg er fysisk syg og psykisk syg. Og jeg er ved at blive psykisk syg af dette hvis ikke der snart er nogen, der tager mig alvorligt og hjælper mig videre. Efterfølgende har jeg fåeet fjernet polypper og da sagde lægen at hun havde fået svar fra biopsien, at mine slimhinder ikke havde det så godt. Jeg fik svar på mine blodprøver fra Psykiatrisk, jeg havde en. Blodprocent på 7,1 ( den har altid ligget på 9,5), mit kalium er for lavt 3,1 har heller ikke været noget problem før og så havde jeg lidt blod i urinen..nu står jeg så og bliver stadig mere dårlig og ved ikke hvem der kan hjælpe mig....

Bassen 1.
«13

Kommentarer

  • Indstillinger
    Hej Martin,

    Kan godt se hvor du vil hen, men ikke desto mindre var der flere på Hamlet, der sagde at jeg skulle bede min læge om at blive taget alvorligt. Det skal lige siges at jeg for ca 2 år siden. Havde brændende fornemmelser i brystet, vågnede med det om natten, ringede til vagtleder og talte med min egen læge (rigtig mange gange i løbet af et halt år) alle inkl. Min egen læge og min egen øre næse hals specialist rystede på hovedet af mig og bad mig tage det rolig for jeg fejlede ikke noget. Så var der heldigvis en kollega der spurgte om hvorfor jeg ikke brugte min sygeforsikring gennem arbejdet. Det gjorde jeg så med det resultat at efter hun havde lyttet til min historie, rystede hun på hovedet...ikke af mig men af de andre læger osv. Og sagde du har jo reflux. Hvorefter jeg blev undersøgt med kiggert. Jeg fik noget omeprazol og 4 måneder efter var alle symptomer væk.
    Jeg lider normalt ikke af sygdom (har aldrig halsbetændelse og har aldrig haft influenza) det værste jeg har fejlet var mellemørebetændelse, som jeg til gengæld har lidt meget af i min barndom. Jeg voksede dog fra det og har ikke haft det så mange gange efter mit 17 år.

    Derfor stoler jeg på min krop når den kommer med symptomer. Jeg kan jo se at der er Noget på flere prøver? Min læge har kendt mig i 14 år og kender min "sygehistorie" så jeg kan slet ikke forstå at jeg Bliver behandlet på denne måde

    Bassen1
  • Indstillinger
    Jeg havde angst tidligere i mit liv, og jeg genkender meget af det du beskriver især den brændende fornemmelse i bryst og hals, men mine blodprøver var dog normale, kan jeg huske...Er du blevet undersøgt for alt Inkl. allergi osv. ?
  • Indstillinger
    Hej Bassen

    Jeg har ikke forstand på slimhinder, men jeg ved, at en anden Netdoktorbruger med brugernavnet Persille har gode erfaringer med at bruge kosttilskuddet Membrasin:

    http://www.pricerunner.dk/sp/membrasin.html

    Det er en grim historie med alle de forurenende ting, du har været udsat for. Der er mange, der lider af duft- og kemikalieoverfølsomhed. Her kan du læse om det:

    http://www.mcsvidencenter.dk/?site=1&side=3

    Du kan prøve at søge på http://www.google.dk på udtrykket ”duft- og kemikalieoverfølsomhed” for at finde flere informationer.

    Du skal vide, at mange læger ikke anerkender duft- og kemikalieoverfølsomhed. De mener, som du selv har erfaret, at der er tale om hysteri. Diagnosen duft- og kemikalieoverfølsomhed står på listen over de såkaldt funktionelle lidelser, som en forskergruppe mener, skal behandles som en psykiatrisk lidelse med psykofarmaka og kognitiv terapi.

    Forskergruppen har opfundet en lægelig strategi over for disse funktionelle sygdomme. De kalder den TERM-modellen, og den går blandt andet ud på at tale til den syge på en måde, der signalerer medfølelse, men samtidig forsøger at manipulere med den syge. Det må være den noget specielle lægelige væremåde, du har oplevet, og jeg kan godt forstå, at du er rasende.

    Du skriver, at psykiateren ville henvise dig til Liasonklinikken. Men dér bruger man samme fremgangsmåde som i Århus på denne forskningsklinik:

    http://funktionellelidelser.dk/

    I øvrigt skriver du, at der på et tidspunkt blev målt lav D-vitamin-status hos dig, og at du for tiden har lav jernstatus og for lav kalium. Er du i behandling for disse mangler? Det er meget vigtigt.

    Både D-vitamin-mangel, jernmangel og kalium-mangel kan give grimme symptomer, og jeg er overbevist om, at sådanne mangler kan medføre, at din modstandskraft over for andre ting nedsættes, sådan at du måske reagerer voldsommere på forurening, end du ellers ville have gjort.

    Jeg har selv prøvet at have både jernmangel og kaliummangel, og jeg ved, at man kan blive meget dårlig. Ved et kaliumtal på 3,1 bliver jeg meget syg med svimmelhed, træthed og pseudo-senilitet (husker dårligt og kan ikke finde vej).

    Her kan du se, at diagnosen duft- og kemikalieoverfølsomhed står på disse forskeres liste over funktionelle lidelser:

    http://www.funktionellidelse.dk/MCSside1.html

    Sådan som jeg ser på det, så tror jeg ikke, at du vil kunne få hjælp i det almindelige offentlige sundhedssystem. Jeg håber, at du finder noget hjælp via diverse sider om duft- og kemikalieoverfølsomhed.

    Men i første omgang skal du nok forsøge med Membrasin og i hvert fald kompensere for dine mangler.

    God bedring

    Kameliadamen

    P.S. Ved kontakt med sundhedsvæsenet vil jeg råde dig til at nedtone historien om, hvordan du er blevet overfølsom over for dufte og kemikalier. Sig kun, at det er sket i forbindelse med en ombygning i dit hjem.

    Jeg husker, at du har skrevet før om sagen her på Netdoktor, og dengang læste jeg din beretning, og undskyld mig, men jeg tænkte altså, at det var noget underligt noget.

    Det er selvfølgelig vigtigt, at du ikke længere bliver udsat for forurening i dit hjem, men det er jo ikke noget, læger kan hjælpe dig med. Det må du selv sørge for at få ordnet. Og derfor er der jo ingen grund til at nævne alle de detaljer for læger.
  • Indstillinger
    Hej Bassen

    Jeg tænkte det samme som kameliadamen, at det hele virkede noget underligt.
    Jeg tror også du skal lade være med at nævne alle disse ting, som du mener har skylden.
    Nu jeg læser hendes forklaring bliver det klarere for mig. Det lyder da sandsynligt. Prøv at følge hendes råd, det er vigtigt.

    Jo, jeg kan ganske rigtigt anbefale Membrasin til slimhinderne. Jeg har givet rådet før og hun meldte tilbage, at det havde haft en virkelig god virkning. Nu har jeg læst at andre også har haft gavn af dette råd. Jeg har selv haft god gavn af dem idet mine slimhinder også er sarte. Det hjælper på slimhinderne i hele kroppen.
    Matas har dem også.
  • Indstillinger
    Bare lige et pip om Membrasin - jeg tilslutter mig i den grad "koret" - det er virkeligt godt mod tørre slimhinder. Jeg fik ved lægen kylet hormoner ud, som jeg bare kritikløst skulle tage resten af livet.

    Men Membrasin, som er et naturmiddel, løser mine problemer - og jeg tager dem endda kun i perioder. Hvis jeg synes, jeg er lidt generet, så tager jeg en "kur" på 30 dage, og så er det overstået. Det er vist omkring tre måneder siden, jeg sidst tog dem. Hormonerne er for længst smidt ud.

    En spøjs en: Da jeg sidst skulle købe Membrasin, gik jeg på apoteket, fordi det lige lå på min vej, men de havde aldrig hørt om produktet, anede ikke, hvad jeg talte om, og det er jo sådan set imponerende, når så mange virkelig får en hel fantastisk hjælp af netop dette middel. En ting er, at de ikke forhandler det, men der fra og til overhovedet ikke at ane, hvad det er, er egentligt imponerende. De var meget hjælpsomme, slog op alle steder, men nej.

    Kameliadamen henviser til link, men jeg køber mine hos Matas - så det behøver altså ikke være spor vanskeligt at få fat i dem.
  • Indstillinger
    Jeg har med stor interesse læst om Membrasin, som flere af jer anbefaler mod tørre slimhinder.

    Nu har jeg besluttet selv at prøve dem, så jeg har været på nettet og læst om dem, og at de består af Havtorn hvilket jeg synes lyder rigtig godt. Men jeg har også læst at de indeholder beta-caroten og der står at de så ikke må indtages af rygere, og jeg ryger desværre stadig.

    Da jeg mener at vide at du ryger Lotte:-), vil jeg spørge, om du har nogle betænkeligheder ved det.
  • Indstillinger
    Hej alle sammen

    Når jeg lavede en henvisning angående Membrasin, var det ikke, fordi jeg mente, at kosttilskuddet skulle købes via nettet. Det var mere, fordi jeg ville henvise til et sted, der forklarer, hvad det er for noget (ekstrakt af havtornbær). Jeg kender ikke selv Membrasin, men hvis jeg havde brug for det, ville jeg også købe det hos Matas eller i helsekosten, hvor jeg plejer at komme.

    Mange hilsner

    Kameliadamen
  • Indstillinger
    Hej Sofie

    Nej, den oplysning har vist sig at være forkert.

    http://helsenyt.com/frame.cfm/cms/id=37 ... =2/menu=1/


    citat
    Når der tales om farlighed er det væsentligt at huske, at det er tobaksrygningen der er skadelig fremfor betacaroten. Vil man undgå lungekræft, er det klogeste naturligvis at holde op med at ryge. Der er ikke belæg for en skrækkampagne, der fortæller at et så uskyldigt stof som betacaroten er farligt. Man kan derfor roligt fortsætte med at tage tilskud af betacaroten - sammen med andre antioxidanter.
  • Indstillinger
    Tak persille for dit link.

    men jeg ved ikke helt om jeg tror på det for kræftens bekæmpelse skriver faktisk noget andet.

    Det link jeg sætter på er fra januar 2013.

    http://www.cancer.dk/Hjaelp+viden/hvis+ ... kraeft.htm
Log in eller Registrér for at kommentere.