Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Angst behandling uden medicin?

Redigeret 31 oktober, 2017, 03:59 i Angst
Nogen der kender til det? Nå må hellere fortælle min historie..

Oplevede i februar mit første panikanfald, og har siden haft det skidt hver dag faktisk. Tænkte dog det nok bare var influenza osv. En eftermiddag efter at hve hentet min søn blev jeg dog så dårlig at jeg ringede efter en ambulance, og alt var selfølgelig tip top fysisk.

I tirsdags fik jeg pludselig en tanke om at jeg er ved at blive tosset, og så har de sidste par dage nærmest bare været et stort panik anfald. Ringede til vaglægen igår fordi jeg virkelig følte jeg var ved at blive skør, og han sendte mig på apoteket efter en stesolid at sove på.

Var hos egen læge idag, hvor jeg brød helt sammen, Havde været et vrag hele morgenen.. igen spurgte jeg om jeg ikke skulle indllægges på psyk, men det mente hun dog ikke. Hun udskrev i stedet noget medicin, og jeg så skal jeg derned igen mandag.

Men mit spørgsmål.. Kunne mærke det lettede at tale med lægen. Har stadigvæk ængstelse i kroppen, men føler mig mere afklaret nu. Jeg har tidligere haft en spiseforstyrrelse, som jeg kæmpede mig igennem. Uden medicin. Tror i man kan det med angst?

Jeg bryder mig ikke om at skulle tage de piller, og bestemt ikke bivirkningerne ved dem.

Håber nogen vil svare :)
«13

Kommentarer

  • Indstillinger
    jeg kan virkelig godt forstå du helst ikke vil have medicin fra din læge,det har så mange bivirkninger at det kan være værre end det du fejler,men ved du at det kan være ganske enkelt som at du mangler vitaminer og mineraler spørg din læge om du ikke må få taget sådan en blodprøve der kan vise om du mangler noget hvis du ikke gør det kan du jo begynde med noget der hedder optimal det er ren natur og de kaldes den grønne lykkepille men den har ingen bivirkninger den består af perikon,baldrian,pebermynte,hjertensfryd,passsionsblomst og kamilleblomst det er en kapsel der har hjulpet mange og man bliver ikke afhængig af den så det er en god begyndelse men husk at spise sund mad det er også vigtig
    Venlig hilsen birthe
  • Indstillinger
    Jeg har fået lavet sådan et all around helbredstjek, og alt er som det skal være. Får jo så bare de anfald, og har en kronisk uro i maven og hovedet de her dage. Hvis medicin er det bedste er det jo sådan det er , men vil dælme helst klare den uden. Er bare så ked af det kommer nu :( har en dejlig kæreste og søn på 1,5 år jeg har så dårlig samvittighed overfor, og vi ville igang med næste baby til efteråret! Kan det ikke bare være en periode hvor det er rigtig slemt, og det så bliver lidt bedre? For så er det da til at overskue med samtaler bare
  • Indstillinger
    For 2,5 år siden, gik jeg ned med et brag med noget stress/angst/depression/selvmordstanker. Lige siden dengang har jeg kæmpet med svimmelhed og angst, og har prøvet stort set alt såsom, medicin, samtale, motion, akupunktur osv, men jeg er stadig svimmel stort set hver dag, og kan ikke passe et arbejde. Udover det har jeg har svært ved sociale ting, såsom at være sammen med folk jeg ikke kender, eller være i større forsamlinger. Som dig har jeg også været ved lægen, masser af gange og fejler intet fysisk. Jeg har som dig meget uro i maven, og anspændthed og sover dårligt om natten bla. pga jeg spænder og skærer tænder i søvne. Har prøvet med en bideskinne men den tager jeg ud i søvne... Må håbe for dig at, du får en kortere tur en mig, for jeg har været ved at smide håndklædet i ringen, mange gange og tænker stadig på det næsten dagligt... Held og lykke
  • Indstillinger
    Puha det var ikke rart.. Det er svært beskrive, men har det bare skidt, og ville ønske det var en drøm jeg kunne vågne af. Det er frygteligt med den evige uro. Den vil bare ikke gå væk!
  • Indstillinger
    Hej med jer

    Det lyder som om I begge har noget der trænger til at blive ryddet op i, bearbejdet. Man kan ikke klare alting helt alene, følg jeres mavefornemmelse.
    Jeg har selv god erfaring med at få taget angst allerede i opløbet, jeg fik talt med en gestalt terapeut allerede dagen efter min oplevelse som kunne være blevet et kæmpe problem. Generaliseret angst skal man ikke slås alene med. KH Helle8
  • Indstillinger
    Nej og jeg håber også det her bliver taget i opløbet. Har ihverfald viljen til at kæmpe! Derfor håber jeg også jeg evt kan klare den uden medicin. Hvordan har du det idag, og hvordan fik du behandling hvis jeg må spørge? :)
  • Indstillinger
    Hej igen

    Gestaltterapi er kun samtale, ingen piller! Jeg er i et forløb pga. traume, men har ingen mere nogen bevidst eller specifik angst.

    Spørgsmålene kunne være: Hvad udløser angsten, hvor stammer den fra? Det er sandsynligvis et traume, noget du har oplevet som barn. Som voksen i dag kan du sikkert selv handle på en anden måde.
    Hvornår – i hvilken situation, omstændigheder, hvordan er det angstprovokerende ok: Måske er det at du er sammen med en af dine venner nok?

    Jeg håber det kan bruges, ellers er det en ’smagsprøve’ på hvordan samtalen omkring at slippe angsten kunne være. Pøj, pøj med det. Helle8

    P.S. Dit indlæg får mig til at tænke på præstations angst; sætter du forventningerne til dig selv i rollen som mor eller andet for højt, tal med din partner om det, for du er vel ikke alene om dit barn?
    Du er måske angst for at miste, eller for at der sker barnet noget?
  • Indstillinger
    Helle kunne godt have fat i noget, men det kommer ikke som en overraskelse for mig. Jeg er idag en mand på 33 år, og mistede min Mor som 6 årig, og dengang var det ikke kotume at man kom til samtaler med nogen, og en del af min angst idag går da også på at jeg er utroligt bange for at miste, venner/kærester og ikke mindst min Far, og det har gjort at jeg har haft meget få kærester, kan ikke ret godt klare nærhed... Så frygten for at miste har ihvertfald været meget invaliderende for mig. Hvis du har det sådan, er du ikke i tvivl... Mvh Drorres78
  • Indstillinger
    Ved jeg kan have gavn af terapi, da jeg jo er kommet ud af en spiseforstyrrelse på den måde. Føler ikke jeg er bange for at miste.. Som jeg ser det er problemet at jeg har haft for mange brikker at jonglere i mit hoved. Til dels nok den præstationsangst. Er jo bange for ikke ar være en god mor altid. Aktivere jeg ham nok? Viser jeg min kærlighed nok osv? Har idag stadig en nervøs følelse i kroppen, men en følelse af jeg nok skal klare det. Synes selv jeg er meget bevidst om min situation. Ringede til angsttelefonen igår, hvilket var super godt. Så nu vil jeg hører lægen med de piller :)
  • Indstillinger
    Hej..
    Jeg stod faktisk i samme situation som dig for snart et år siden. Fik pludselig voldsomme angstanfald ud af det blå og det ville bare ikke stoppe, havde derudover konstant uro i kroppen - min læge anbefalede ret hurtigt sertralin da jeg til sidst havde det så skidt at det ødelagde min livskvalitet fuldstændig. Jeg har aldrig tidligere fejlet noget psykisk. Jeg var meget ked at skulle på medicin i starten og pillerne lå på bordet i en uge hvor jeg bare sad og stirrede på dem. Til sidst valgte jeg dog at give det en chance. Jeg har under hele forløbet fået en meget lille dosis - men har stort set været angstfri i år og har fået mit liv tilbage. Jeg fik samtale terapi sammen med medicinen. Du må også gerne blive gravid på typen "sertralin" - spørg din læge.
Log in eller Registrér for at kommentere.