Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Vores nabo chikanerer os :o(

Redigeret 29 december, 2017, 11:54 i Mobning
Hej Alle

Jeg skriver herinde i håb om at få nogle gode råd til hvad vi kan gøre ved vores nabo.
Vi er et ung par på 30 som venter vores barn nr. 2 til Juni 2012. Vi købte, hvad vi dengang troede var vores drømmehus i en lille landsby på Falster. Huset er et gammelt bindingsværkshus med en dejlig stor have til, som ville være perfekt til vores børn og hund kunne boltre sig i. Nu er det bare sådan at vi ikke kan få lov til at være i haven i fred. Vi har nemlig en nabokone som chikanerer os på det groveste hver gang vi er udenfor. Hun er en dame på omkring de 50, men opfører sig som en på 10. Lige så snart hun ser os skal hun råbe og skrige af os. Alt hvad vi gør er forkert og alle der kommer på besøg hos os er nogle idioter. Hun beskylder os bl.a for at mishandle vores hund, for at vores 5 årig datter er spærret inde hele tiden, og så er vi bare nogle sociale tabere som som flygter fra problemerne. Hvor hun har disse beskyldninger fra ved jeg ikke.
Hun kan også finde på at hoppe ud foran vores bil når vi kommer kørende og vi møder hende på hendes morgen joggetur. Vi har flere gange været tæt på at køre galt for at udgå hende. Hun har også én gang revet bildøren op og råbt af os.
Vi gør hvad vi kan for at ignorere hende, men det er efterhånden svært og der begynder at tærer på især mig , psykisk. Det skal lige siges at vi ikke er de eneste naboer, som hun chikanerer men også den på den anden side af os. Der er ingen her i landsbyen der snakker med hende, eller hendes mand, og ingen der bryder sig om hende da hun tror hun ejer det hele.
Vi ved ikke hvad vi skal gøre. Politiet kan ikke gøre noget, med mindre vi har en form for beviser på at hun chikanerer os. Men man render jo ikke ligefrem rundt med et videokamera om halsen hele tiden vel?
Hvis vi kunne sælge vores hus var vi flyttet for længe siden. 5 år med dette tyrrani er noget der tærer på én. Og jeg er ved at være bange for at hvis ikke der snart sker noget, så ender det galt.
Håber der er nogen derude der kan kommer med nogle gode råd, for vi ved virkelig snart ikke hvad vi skal gøre og hvem vi skal henvende os til.

På forhånd tak
«13

Kommentarer

  • Indstillinger
    Hej Emma06.
    Det lyder dog skrækkeligt. Har du prøvet MEGET bestemt, at fortælle damen, at hun skal blande sig uden om, hvad I laver og i det hele taget holde sig væk fra Jer, da I ikke ønsker hendes nærvær. Jeg mener VIRKELIGT BESTEMT.
  • Indstillinger
    Tro mig det har vi prøvet... Min svigerfar har også prøvet at mægle imellem os, men da hun fandt ud af hvem han var blev hun helt hysterisk og råbte og skreg af ham også.
  • Indstillinger
    For mig lyder det som om hun er syg, desværre. Det er der nok ikke meget at gøre ved, er jeg bange for.:-(
  • Indstillinger
    Det frygter vi desværre også... :o(
  • Indstillinger
    Kære Emma.
    INGEN må få lov til at ødelægge jeres liv på den måde.
    Du er nødt til at bruge grove metoder.
    Tal med hende uden vidner og sig at hun kan vælge mellem seriøse bank
    eller komme ud for en ulykke , hvis hun på nogen måde henvender sig igen !
    Husk : ingen vidner . Sker der hende noget vil du jo blive mistænkt.
    Jeg er imod vold, men en trussel er måske nok.
    Hvis det ikke virker så start en NABOKRIG ..... det kan da være helt morsomt (joke) .
    Ryg hende ud og sig at du stopper når hun stopper . vh søren
  • Indstillinger
    Hej igen. Du skriver at hun springer ud foran jeres bil når I kommer
    kørende . Hun vil måske gerne påkøres ?????

    Faktisk tror jeg at konen er splittergal. Men derfor skal man ikke finde
    sig i hende.
  • Indstillinger
    Soerens råd mener jeg faktisk kun vil gøre det hele endnu værre, og nu er det sådan at selvtægt faktisk er ulovligt, og I kan få endnu værre problemer end I har nu.

    Du skriver, at politiet ikke vil gøre noget, før der foreligger beviser. Når det er så slemt, som du beskriver, så synes jeg faktisk, det da er værd, at I gør en indsats for at skaffe de beviser. Du fortæller, at det er hver gang, I kommer ud, hun overfuser jer på den måde.

    Ja, men hvad så med at få rigget et videokamera til, at få optaget hendes udgydelser? Du fortæller, at I ikke er de eneste, der bliver udsat for hende - hvad om I indleder et samarbejde med at skaffe de beviser? Er I flere, der kan skaffe beviser, og flere, der står sammen om en politianmeldelse, så står I altså stærkere.

    I kan også gå til hende med skjult optageudstyr og igen prøve at få en samtale. Hvis hun igen begynder at råbe og skrige, så har I endnu et godt bevis til myndighederne. Husk at I der skal bevare roen, tale stille og roligt om jeres problemer med hende, bede hende tale ordentligt osv. - dette kræver et godt forarbejde, men så burde I også på den måde kunne skaffe gode beviser.

    Nu ved jeg godt, at skjult optageudstyr vel sagtens også er ulovligt, men måske I skal fortælle hende, at I nu optager hendes opførsel med henblik på en henvendelse til politiet for chikane - det kan da være, at det i sig selv vil lægge en dæmper på hende.

    Som du fortæller det - så kræver det naturligvis lige et forarbejde, måske lidt investering i lidt udstyr, men så burde det da være ret nemt at få de beviser på denne syge opførsel.

    Jeg er da enig i, at denne kvinde givet er alvorlig syg, så derfor vil I jo også hjælpe hende, samtidig med at I hjælper jer selv.
  • Indstillinger
    Vi har i går købt et videoovervågnings kamera som bliver sat op næste gang hun ikke er hjemme. For hun skal selvfølgelig ikke se at vi sætter det op.
    Har også allieret os med vores nabo, som er begyndt at gå rundt med et lille lommekamera på sig hele tiden, så de også kan samle beviser. Så m´nu kan hun bare komme an, så blir hun meldt!
  • Indstillinger
    Godt så :-) Bare klø på :-)
    Held og lykke med det og lad os høre, hvordan det går.
  • Indstillinger
    Hej Lotte 123 .
    Faktisk øver nabokonen psykisk vold (også selvtægt)
    og det er mindst ligeså slemt som fysisk vold.

    I Emmas tilfælde har myndigheder/naboer/venner næsten PLIGT
    til at stoppe chikanen, da det går ud over en familie med BØRN . vh søren .
Log in eller Registrér for at kommentere.