Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

svimmel, hovedpine og prikken i kroppen ....længe

Redigeret 18 juli, 2017, 10:11 i Åben debat om hjernen
Jeg kan snart ikke hænge sammen mere. Jeg har været syg i 9 mdr og sygemeldt i 7 af dem, og er stadigt uden diagnose. Det kan være svært for andre at se at jeg er syg, hvilket heller ikke gør det lettere.

Jeg er svimmel, har trykken i hovedet, hovedpine, synsforstyrrelser og prikken i store dele af kroppen.
Ingen blodprøver at vist noget, alle ørelægens undersøgelser har været fine, hjerte og blodtryk ser fint ud (dog noget lavt blodtryk), MR-scanning af hovedet ser normal ud, fysioterapi har ikke hjulpet og jeg venter nu endnu engang på en samtale/undersøgelse på en neurologisk afd.
Jeg bestiller ikke andet end at vente på undersøgelser. Min. 1 mdr's ventetid imellem hver gang jeg ryger til en ny afdeling eller specialist og det er med en semi akuttid. Så meget for behandlingsgaranti (det er lettere at være sur end ked af det hele tiden).
Jeg har fået en psykolog henvisning, men der er også lang ventetid, så jeg betaler fuldpris (hvor er det dejligt at skulle bekymre sig om penge også. Sygedagpenge er jo ikke meget). Og synes ikke det hjælper, da jeg godt ved hvorfor jeg er ked af det og det går ikke væk af samtaler.

Er der mon nogen som har prøvet noget lignende? Jeg orker det snart ikke mere.....tak fordi du læste med så langt.
«13456710

Kommentarer

  • Indstillinger
    Hej hvor meget får du at drikke i løbet af din dag . får du væske nok . sådan får jeg det hvis jeg glemmer at drikke nok væske i løbet af en dag. Jeg har også meget lav blodtryk. Det med din hovedpine Prøv at lade være at spise lakrids . chokolade. drikke vin især rødvin. drikke appelsin juice eller andet med appelsin. og se hvad der kan give migræne hovedpine på internet, der er mere man ikke skal spise. ikke være i for meget varme. prøv om det hjælper dig . det har hjulpet mig. hej
  • Indstillinger
    Nogle af dine symptomer kunne godt lyde som migrænerelaterede. Jeg ville anbefalde dig at gå ind på Migræne foreningens hjemmeside (www.migraeniker.dk) og læse om deres symptomer og forskellige slags migræne. Det er selvfølgelig ikke sikkert at det er releterede til dine symptomer, men kunne være værd at tjekke.

    God bedring
  • Indstillinger
    Hej
    Og mange tak fordi i tog jer tid til både læse og svare på mit indlæg. Det varmer når humøret er lidt lavt.

    Jeg har tidligere lidt af aura migræne, men har ikke haft anfald i flere år. Men jeg er desværre ret sikker på at det ikke er migræne.
    Men jeg burde faktisk nok drikke noget mere væske.

    Da jeg skrev indlægget var jeg i virkeligt dårligt humør, da jeg lige havde fået ventetiden til næste undersøgelse :-/ Jeg tror måske ikke jeg fik beskrevet mine symptomer alt for godt.

    Hovedpinen er ikke så slem som ved migræne og jeg kaster sjældent op af den (dog nogle gange af svimmelhed), men er nærmere en kraftig trykken, der forværres når jeg ligger mig ned. Min tanke er selv at der er noget som blokerer noget, men de har endnu intet fundet.
    Jeg er ellers rationel nok, men der er ikke det forfærdelige som mine tanker ikke kan finde frem. Heldigvis er jeg blevet skannet for hjernetumor og varigheden af min "sygdom" udelukker næsten helt sclerose.

    Endnu engang tak for svarene
  • Indstillinger
    Hej jeg har stor erfaring indenfor det psygiske område, det lyder som stress og angst.
    Har du prøvet en speciallæge i psykriati, en psykolog er ikke nok!
  • Indstillinger
    hej, jeg har de samme symtomer når min nerve i nakken sidder fast. jeg har haft trafikulyke og døjer meget med min ryg. når min nerve sider fast kommer der ikke blod og ilt nok til hjernen, grundet meget spændte muskler. jeg går til behandling hos kiropraktor og er meget glad for det.

    det skader ikke med at prøve.
  • Indstillinger
    Hejsa
    Det lyder meget som det jeg går og døjer med på 4. måned nu. Det trykker og snurrer i hovedet (eller prikker som du også skriver) næsten hele tiden, og jeg er ved at blive sindsyg. Kiropraktor, fysioterapeut, neurolog og egen læge kan ikke finde noget. Nu har jeg krævet at få scannet nakke og hoved, og er lidt bange for at de finder noget, men også for at de stadig ikke finder noget, for jeg har meget brug for at finde ud af hvad det er.
    Hvordan går det med dig nu (dit indlæg er næsten 1 år gammelt) ? Har du fået en diagnose, eller fundet noget der hjælper?

    Hilsen Piv1979
  • Indstillinger
    Hej jeg faldt over indlægget jeg har skrevet igen.

    Jeg er desværre stadigt ikke rask, men har det bedre end da jeg skrev. Humøret kan stadigt være meget sort, og det er ikke utænkeligt at jeg ender på antidepressiv desværre. Jeg har indtil nu takket nej, da jeg jo godt er klar over hvorfor jeg er trist.
    En specialist fandt dog ud af at jeg har løse øresten (selvom en anden tidligere havde afskrevet dette), men det er desværre kun en del af problemet.
    Hovedpine 20 timer i døgnet gør mig rigtigt træt og det er hårdt aldrigt at kunne finde ro pga svimmelhed og snorren.
    Det var ikke meningen at dette skulle være et klynke indlæg, men det beskriver bedst hvordan jeg har det.
    Det lader desværre ikke til at der er hjælp at hente nogen steder.

    Jeg bliver rigtigt ked af det på andres vejene når jeg hører om andre med lignende symptomer. Piv1979 går det bedre? Du kan evt prøve at søge på BFS, der kan måske være noget der kan hjælp dig der.

    Henrik din symptomliste er temmeligt rammende på mig også med skavanker jeg ikke har nævnt og bare været vant til. Fx gør det ondt at blive strøjet over huden og jeg har problemer med maven mv. Nogle ting begynder man bare at regne for ingenting. Men de kan også være symptomer på et hav af ting.
    Har også fornyeligt erfaret at man altså ikke skal have ondt uden årsag OVERHOVDET. Troede alle mennesker havde ondt hist og her fx når man blev trykket over knæet eller sådan noget.

    Desværre har jeg ikke råd til at tage en fuld undersøgelsestur i Tyskland, og er nok også lidt ved at opgive. Min mand holder mig oppe. Den stakkel.
  • Indstillinger
    Hej Anne
    Hvad er BFS?
    Jeg kan helt sikkert nikke genkendende til at være rigtig deprimeret. Det har også været oppe og vende om jeg skulle have lykkepiller, hvilket jeg også afviste, da jeg ikke kan se fornuften i at spise dem, for jeg ved jo også godt hvorfor jeg er ked af det, og kun en diagnose vil hjælpe.
    Jeg er nu hos Hamlets svimmelhedscenter, hvor de mener at det er relateret til migræne, og har sat mig på en diæt. Jeg er også ved at prøve en akupunktør. Jeg er der hvor alt skal prøves, for ligesom dig, så skal min mand også arbejde meget hårdt for at holde mit humør oppe. Det er rigtig hårdt at være syg længe, og trække på hele familien samt stå med en arbejdsgiver som gerne ser at man snart kommer tilbage.
    Hilsen Pia
  • Indstillinger
    Jeg har også set på Hamlet og overvejet at kæmpe for at blive henvist der til. Er de gode der ude?
    Min læge er ikke for god. Jeg har lidt i trods raskmeldt mig her i juli, så nu håber jeg bare det går godt. Og nu da jeg er arbejdsløs (øv) er der ikke den store forskel på at være sygemeldt eller ej ;-)

    En venindes mor fandt en artikel i Århus stiftidende otoneurologisk afdeling og noget med en særlig stol man kunne bruge i behandlingen af svimmelhed. Det er der jeg går nu, der er bare vildt lang ventetid imellem behandlingerne.

    Jeg har også migræne. Dvs jeg har det faktisk næsten ikke mere (7-9-13).
    Lægen der er rigtigt god og har forklaret sammenhængen mellem svimmelhed og migræne og at hovedpinemigræne godt kunne ændre sig og blive til svimmelheds migræne.

    BFS ( Benign Fascikulations Syndrom ) er sådan en lidt spøjs ting, der kan give mange mærkelige symptomer så som snorren, spjæt, musikelstivhed, svimmelhed mv. Symptomerne kan minde en del om scelerose og lignende sygdomme. Jeg ved ikke helt hvad jeg synes om markatet BFS, da jeg synes det lidt er en lappeløsning fordi man ikke har kunnet finde en "rigtig" diagnose og det har folk med disse symptomer brug for for at kunne komme videre.
    Men bla. på facebook er der en side hvor folk deler deres erfaringer med undersøgelser, behandlinger og lindring som måske kan være interessant
  • Indstillinger
    Jeg ved ikke helt om jeg vil sige at Hamlet er gode.... De har undersøgt mine ører og øjenbevægelser, men de har ikke fundet ud af hvad der er galt med mig, og jeg føler at migræne-relateret svimmelhed er lidt en "skraldespands-kategori", ligesom det du beskriver - Altså en diagnose men ikke kan påvise, men kan smide på folk man ellers ikke kan diagnosticere. Der kan gå år imellem mine migræneanfald, og det er ikke hovedpiner, men aura-migræne af ret kort varighed. Så jeg vil ikke sige at jeg har meget migræne.
    Virker de dygtige i Århus?

    Hilsen Pia
Log in eller Registrér for at kommentere.