Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Natur blodtryksmedicin

Redigeret 6 marts, 2018, 07:01 i Alternativ behandling
Er der nogen herinde der har et godt råd til et naturprodukt til at nedsætte blodtrykket?

Jeg tror at jeg har prøvet de fleste af de normale præparater der findes på markedet, pudsig nok, får jeg alle de bivirkninger som står på indlægssedlerne, især muskelsmerter går igen ved samtlige tabletter.

MVH. Jytte
«13456

Kommentarer

  • Indstillinger
    Har du prøvet den originale medicin eller parallel medicin.
    Jeg kunne ikke tåle kopi medicinen.
    Helt slippe for bivirkninger tror jeg ikke man kan, men de skal jo være til at udholde.
    http://www.alternativinfo.dk/public/art ... odtryk.htm
  • Indstillinger
    Hej Jytte

    Jeg er også i behandling for forhøjet blodtryk og er heller ikke glad for medicinen, selv om jeg ikke har problematiske bivirkninger af den medicin, jeg får nu (Atacand/Amias).

    Jeg har i årevis forsøgt at få mit blodtryk bragt ned med naturlige metoder. I stedet for er det desværre steget, hvilket har nødvendiggjort større og større doser medicin! Dog ved jeg jo ikke, hvor højt blodtrykket ville være, hvis jeg ikke brugte de naturlige metoder.

    Ud over de råd, som radiodoktoren Carsten Vagn-Hansen bringer (Persilles link), findes der er enkelte andre ting, som hjælper, f.eks. hvidløg og rabarber og desuden rødbede-saft, som i øvrigt er det råd, Persille plejer at give :o)

    Min erfaring er dog, at alle disse ting kun kan give en lille nedsættelse. Men det skader jo ikke at prøve rådene.

    Hvis du vil bruge rådet om 3 stilke bladselleri dagligt, vil jeg anbefale dig at stege et bundt blad-selleri-stilke, der er skåret i stykker, i lidt olivenolie og opbevare dem i køleskabet. Af en eller anden grund er der mange, der tror, at man er nødt til at spise stilkene rå, og den mængde rå bladselleri er det næsten umuligt at komme igennem! Men stegte bladselleri smager herligt i en salat eller en gryderet.

    Det er min erfaring, at hård motion giver en blivende stigning i blodtrykket, hvorimod lettere motion er gavnligt. Derfor passer jeg lidt på med hård motion. Jeg har dog aldrig hørt om nogen, der har samme erfaring med hård motion som jeg har. Nu er jeg lige vendt hjem efter et ophold sydpå, hvor jeg har vandret meget i bjergene. Jeg tør næsten ikke måle mit blodtryk. Jeg tror, at jeg venter et par dage :o)

    Der er desuden et råd fra en Netdoktor-bruger med brugernavnet nielshs1, der bruger D-vitamin som blodtryksnedsættende middel. Han har ikke D-vitaminmangel, men alligevel virker D-vitamin blodtryksnedsættende for ham. Man skal tage 50-100 mikrogram D3-vitamin dagligt. Jeg har forsøgt mig med D-vitamin, men det virker ikke for mig. Igen: Det kan ikke skade at prøve. Det har vist sig, at vi tåler langt større doser D-vitamin end man tidligere har troet, og hvad mere er, så har vi gavn af langt større doser D-vitamin end man tidligere har troet.

    Det seneste råd, jeg har hørt om er ekstrakt af olivenblade. Jeg har ikke haft tid til at studere rådet nærmere. Men du kan læse om det, f.eks. her:

    http://www.vitaviva-info.com/da/content/view/full/900

    Jeg håber, at du finder noget, du kan bruge. Skriv gerne om dine erfaringer, hvad enten de er gode eller dårlige.

    Mange hilsner

    Kameliadamen
  • Indstillinger
    Af helt andre årsager end blodtrykket begyndte vi at spise grød lavet af hel boghvede og knækkede rugkerner om morgenen. Efter et stykke tid var min mands blodtryk normalt og det har det været siden.
    Gav rådet til en anden, hvor det også hjalp. For et års tid siden fik min mor forhøjet blodtryk og jeg fik selvfølgelig også hende til at spise grød, men desværre uden effekt.
    Så jeg kan ikke give nogen garanti, men med en pærer og en håndfuld rosiner har du en rigtig lækker morgenmad.

    Held og lykke
  • Indstillinger
    Der findes rigtig god evidens for at D-vitamin virker blodtrykssænkende. Men husk ALDRIG at tage calcium tilskud sammen med D-vitamin, da D-vitamin forøger optagelsen af det naturlige kalk vi får fra vores kost og drikkevand.

    Der er noget der tyder på at vi i Danmark får alt for meget calcium, hvilket forskyder balancen med magnesium og som derved kan forøge risikoen for forhøjet blodtryk, forkalkning af vores blodårer og muligvis cancer. Lande med lavt indtag af calcium (500 mg) har langt færre tilfælde at knogleskørhed end de lande med et højt indtag (1000 mg +). Noget tyder på at ADT for calcium er sat alt for højt.
  • Indstillinger
    @sanda

    Mogenmaden indeholder en del magnesium som vi generelt får for lidt af. Desuden en rigtig god idé med rosiner, som har et højt indhold af sporstoffet Bor, som vi også mangler. Så super morgenmad, specielt når man sammenligner med den traditionelle rundstykke med smør.
  • Indstillinger
    Mange tak for jeres svar, mit blodtryk flyver op og ned, det har været over 200 før jul, da blev jeg indlagt på sygehuset, uden man har fundet ud af at stabilisere det varigt.
    Nogle gange er det nede i den lave ende. Jeg har prøvet flere præparater, men jeg får ondt i musklerne af dem alle., så jeg har svært ved bare at løfte en kop kaffe.

    Jeg vil vende tilbage når jeg har prøvet noget andet, og fortælle om resultatet.

    Endnu engang mange tak.

    Vh. Jytte.
  • Indstillinger
    persille1persille1
    Redigeret 8 februar, 2011, 12:53
    Hej Kameliadamen

    Det var nok fordi jeg var så dårlig i går, at jeg glemte rødbedesaft.
    Jeg køber den i en helsekostbutik.
    Nogen tror det er henkogte rødbeders "saft". men det er det bestemt ikke.

    Men du har ret. Jeg drak knapt en halv liter om dagen og det fik for alvor mit blodtryk ned.
    Siden gik jeg over til at drikke et glas om dagen, men pludselig, fra at smage godt, kunne jeg ikke lide det. Så man må vel sige jeg havde fået, hvad jeg kunne tilkomme. I hvert fald for et stykke tid.
    Nu er mit blodtryk rimeligt, så jeg holder en pause med rødbedesaft. Skønt blodtrykket måske nok burde være en smule lavere.
    Jeg tror aldrig jeg slipper for medicin.
    Om ikke andet har jeg spist de piller i så mange år, så kroppen kan vel intet selv mere.
    Jeg syntes bare de "moderne" piller har været værre end de gamle, eller også er det fordi jeg ikke er ung mere.


    Tak for oplysningen, Niels. Jeg havde læst man SKULLE tage calsium og magnesium sammen.
  • Indstillinger
    Hej Jytte, Persille, Niels og alle andre interesserede

    Til Jytte: Hvis dit blodtryk flyver op og ned og somme tider er i den lave ende, så kan det ikke være så farligt for kroppen. Men det systoliske blodtryk skal helst ikke være over 200 alt for tit. I øvrigt er der vel ingen, der rigtigt ved, hvor højt blodtrykket er, når man er i aktivitet, for blodtrykket bliver jo normalt målt i hvile. Men kroppen kan tåle store udsving. Blodtrykket må bare ikke være meget højt alt for længe ad gangen.

    Er det helt sikkert, at der ikke hos dig er tale om den såkaldte ”hvid-kittel-forhøjelse”? Altså det fænomen, at man kan få forhøjet blodtryk, bare fordi man er bange for, at det skal være højt? Jeg kendte en i øvrigt rolig og ligevægtig kvinde, der under en graviditet fik ekstremt højt blodtryk – altså ved målingerne. Man fandt ud af, at det bare skyldtes, at hun var bange for, at det skulle være højt.

    Har du nogen anelse om, hvad der fremprovokerer udsvingene? Jeg tror, at årsagen til blodtryksforhøjelse er individuel. Hos mig er det formodentlig især spændinger i kroppen, der gør det. Jeg må lære meditation og afspænding. Hvis det hovedsagelig er spændinger, der er problemet, hjælper vitaminer og mineraler og andre spiselige ting nok ikke så meget, undtagen hvis man har en decideret mangel!

    Jeg ser frem til, at du skriver igen, når du har fundet ud af noget.

    Til Persille: Du må undskylde, at jeg gik dig i bedene – eller i rødbederne! (Nå, det var en dårlig vits). Men jeg syntes, at vi skulle have det hele med.

    Jeg har det også sådan, at jeg somme tider er nødt til at holde pause med de naturlige ting, som jeg normalt tager. Og jeg tror, at det er fint at skifte lidt.

    Ti Niels: Nå, er der nu et problem med calcium! Den eksisterende viden ændres da også hele tiden. Jeg lægger mærke til, at radiodoktorens 12. råd går ud på, at man skal tage MEGET calcium, altså kalk. Han skriver dog også, at man skal tage meget magnesium og kalium, hvilket jeg også gør. Men jeg tager altså også kalk, for det har vi jo fået at vide, at vi skal. Jeg vil da lige overveje den sag nærmere.

    Jeg bliver mere og mere opmærksom på, at vi alle er forskellige, og at vi derfor nok burde rådgives individuelt. Det er ét af problemerne ved radiodoktorens i øvrigt udmærkede råd. Han sprøjter dem ud i store mængder, når man trykker ham på maven! Det er jo råd, der bygger på videnskabelige rapporter, og det er jo ikke sikkert, at lige netop jeg passer ind. De videnskabelige rapporter bygger på undersøgelser af mange personer, og konklusionen er gennemsnittet af, hvordan mange mennesker reagerer på en behandling eller f.eks. et kosttilskud. Men det må være klart, at der også blandt de undersøgte vil være folk, der reagerer anderledes end flertallet. Så derfor kan man ikke være helt sikker på, at et godt råd også er godt for én selv!

    Mange hilsner

    Kameliadamen
  • Indstillinger
    Kære Kameliadamen. Du var da så hjertelig velkommen. Det var da godt du huskede på rødbedesaft.

    Hvad har du ikke været for mig , jeg tror et par år, hvor du har været min støtte. Det glemmer jeg aldrig.
    Jeg var så syg af den forbandede medicin og havde ingen at tale med.

    Faktisk er jeg vred på sundhedssystemet, for der var ingen hjælp at hente i alle de år, hvor jeg har været syg af, skulle det vise sig, kopimedicin.

    Jeg ville bakke dig op. Når min læge måler blodtrykket er det meget højt. Jeg måler det hjemme og har det mere korrekte blodtryk.
    Men sidste gang kom jeg ind til en ung læge. Hun havde tid til at veksle to ord og da hun målte mit blodtryk var det ikke særlig højt.
    Så det har meget at sige, at man er rolig, bevidst eller ubevidst.
  • Indstillinger
    Hej Jytte.

    Da jeg arbejder som alternativ behandler, har jeg hørt fra flere klienter at en limefrugt om morgenen sænker blodtrykket, og at flere er trappet ud af blodtryksmedicin ved at indtage sådan en.

    Vh Shanna

    www.shannahansen.dk
Log in eller Registrér for at kommentere.